Kardaani "vuotaa"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja RokkiMikko, 20.8.2002.

  1. RokkiMikko

    RokkiMikko 1st gear

    Hei tietäjät. laatikkoni (th400) tuli juuri korjauksesta ja paikalle laiton jälkeen huomasin että laatikostapäin katsottuna eka ristikkonivel vuosi öljyä. Kardaanin irrotuksen jälkeen huomasin että nivelen ja laatikon välinen akseli on ontto ja akselin päässä ihan keskellä pieni reikä. öljy tuli siis reijästä suoraan ristikkonivelen päälle ja sitäkautta maahan. Voiteleeko tämä öljy niveltä? Miksi öljyä tuli niin paljon? Ja lopuksi, konetta en ehtinyt käynnistää ennen vuodon havaitsemista. Olisiko tämä saattanut lopettaa vuodon? kiitoshh..
     
  2. Lettu

    Lettu Gearhead

    ku starlettiin tein vaihelaatikkoremppaa ni yks starletilla ajava rallijamppa neuvo laittaan merkin kardaaniin ja perään että kardaanin saa samaan asentoon ku alunperin. tämä tasapainotuksen takia. jos kardaani ei oo balanssissa ni stefa vuotaa.

    voi olla että jallitti junioria!? emmä tiä, varmuuden välttämiseksi oon laittanu aina merkit :smile:
     
  3. TH

    TH 1st gear

    Siinä "ontossa akselissa" elikkä yokessa ei kuulu olla reikää.Mulla oli kans aikasemmin reikä ja öljyvuotoa riitti.Otin kardaanin irti ja tein siihen reikään kierteet ja vedin lukitteen kanssa kiinni.Eipä oo sen jälkeen vuotanut.
     
  4. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Se taitaa olla kuitenkin TH-375 loota ja niissä on jossain malleissa peltinen "kortsu" ulostuloakselin päällä joka tiivistää yoken sisältä. Ja voi olla että kortsu on unohtunut.
     
  5. RokkiMikko

    RokkiMikko 1st gear

    Joo, kuulostaa järkevältä toi merkkaaminen mutta nyt ei vuoda stefa vaan yoken(?) päässä oleva reika. Reikä siis umpeen, mutta miksi semmonen on sinne joskus tehty? Ei vaikuta miltään vahingolta se hole koska on ihan keskellä akselia ja muutenki "siistin" näkönen..
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei sitä reikää saa umpeen laittaa koska jos sen yoken sisään menee öljyä niin se voi jossain "hypyssä" rikkoa koko lootan. ota häntä irti ja tsekkaa onko siinä ulostuloaleksissa O-renkaan paikaa vai onko siinä sellainen peltikortsu.
     
  7. Sturmer

    Sturmer 2nd gear

    Re: Kardaani

    Vaihteisto takaveto 700R4
    Itellä myös tuo Yoke vuotaa keskeltä pienestä reiästä.
    Akselin tiiviste on ehjä ja pitää öljyt sisällä mutta tosiaan kun yoke on ontto niin päästää öljyt pihalle.

    Vaihteistossa on liikaa öljyä. Mahtaako korjaantua pelkällä öljyn oikealla määrällä?
     
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Re: Kardaani

    Jos yokessa on reikä niin siellä pitäis olla myös tollanen holkki.
    [​IMG]
     
  9. Fargo

    Fargo Gearhead

    Re: Kardaani

    On muuten paristakin TH700-laatikostakin löytynyt tuo peltinen ehkäisyväline myös.
     
  10. Sturmer

    Sturmer 2nd gear

    Re: Kardaani

    Näin käsitin aameriikan sivuilta että tollanen holkki + O-rengas siel pitäs olla.
    Minkäs kokonen se O-rengas mahtaa olla. Ei viittis sellasta lähtee tilaa. Tulee toimituskulut huomattavasti kalliimmaks ku ite osa.
     
  11. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Re: Kardaani

    Hommasta selviää myös silleen että pistää sellaisen yoken jossa ei ole reikää.
     

Kerro tästä muillekin!