Kardaanin nipat,mistä sopiva pää..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Cocco Bill, 26.6.2018.

  1. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    kun ei sovi semmoinen tavallisen kokoinen pää ahtaaseen väliin niin etu kuin takapäässäkin?
    Kyseessä mopar b-body ja oikeastaan ne nipat on niin hyvin piilossa etten ole ikinä niitä edes huomannut aiemmin vaikka koittanut katsellakkin mutta aah nyt tänään niin ihanan bensatankin anturin vaihdon yhteydessä oli auto ajettu pukeille etupää yläviistoon ja aikaa maata siellä henkeä vetäen pitkiä toveja pohjaa tuijottaen+räkiä kuraa,hihasta bensaa valutellen ja hieroa hiekkaa pois silmistä samalla kun mietti syntyjä syviä ...aivan mahdottoman hieno kesäpäivän jobi ja tilaahan on kuten hyvä näkyvyys itse kohteeseen...ja meni taas se hermo:(
    Varmasti ne nipat on rasvattavaksi tarkoitettu,ovat ihan normaalikokoiset noin päältäpäin arvioiden mutta kovin syvällä+lyhyet pituudeltaan.
    Koitin hioa prässin suuttimesta tavaraa pois mutta kyllä usko loppuu ja ainevara vissiin mutta löytyy kait tähän hommaan tarkoitettuja pieniä suuttimia mutta mistä ja millä nimellä?
    En aio purkaa tai irrotella kardaania rasvauksen vuoksi enkä vaihtaa uuteen rasvattuunkaan vaan koitan rasvata paikoillaan tuon vanhan ja muuten ihan ok pötkäleen.
    Kiitos!
     
  2. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    IKH:lla on kaiken näköstä rasvaprässi lisätarviketta.
     
  3. JC5IEDM

    JC5IEDM 3rd gear

    IKH:lta hain vastaavassa tilanteessa tällaisen.
    Eli rasvaprässin suuttimeen kiinnitettävä noin kymmenen sentin jatkoputki, jonka päässä on sisäpuolinen kartio. Kartio painetaan rasvanippaa vasten ja pääosa (käytännössä lähes kaikki) rasvasta menee prässätessä nipan läpi sinne minne pitikin.
     
  4. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Kiitos tietäjille...tuota passaako kenties joku Motonet/Biltema tuote tämmöiseen vai onko tuommoinen IKH kipaistava ihmettelemättä enempiä jos moista kerta tässä tarvii :rolleyes:
     
    Muokattu: 5.7.2018
  5. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Uusissa ristikoissa on sellaiset matalan malliset nipat mitkä näyttää lähinnä ruuvin kannoilta. Ei siis ole sitä perinteisen mallista koholla olevaa nippaa ollenkaan. Minkälainen suutin näihin pitäisi olla? Joku ulkokartio tai peräti neula?
     
  6. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Concarne tykkää tästä.
  7. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Näyttäisi kuvan perusteella hyvinkin sopivalta. Löytyyköhän tuollaista Suomesta jostain? Ainakin Moogin ja Delcon nivelissä on nyt ollut sellaiset matalat nipat.

    Edit: samalla sivulla olevat "needle nozzle" suuttimet näyttää vielä sopivammalta. Eli nuo missä on piikki minkä päässä on kartio.
     
  8. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Alkoihan noita löytymään kun tiesi mitä hakee. Tällä videolla on tuollainen nippa ja rasvain:
     
    Inlinee tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!