Karpon ohjelman kaivinkone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Romumies, 21.10.2006.

  1. Romumies

    Romumies 1st gear

    Kattoko joku karponohjelman hetki sitten siinä oli juttua erään museon tontilla olevasta kaivinkoneesta ja sen romutuksesta. Eikö siis näille vanhoille koneille anneta mitään arvoa, surutta vaan pillillä palasiksi. :cry: :cry: Ei mitään järkee koko touhussa. Vieläpä kunnossa oleva kone, muistan kun muutama vuosi sitten kävin siellä jollain maanrakennus päivillä niin vanha mies kaivoi koneella ja esitteli sitä. Siis jotain historiallista arvoa noin vanhalla koneella pitäs olla. Vähän järkee siihen touhuun. :mad: :mad: :mad: :argue: :soosoo:
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Romuraudalla on kova kilohinta nykyään....
     
  3. Romumies

    Romumies 1st gear

    Silti... :argue:
     
  4. hd57

    hd57 1st gear

    Jep.Se on nykyisin hirveä vimma viedä kaikki aarteet sulatukseen.Oishan se mukava jos jälkipolvi vois oikeesti katella noita eikä pelkästään kuvista ihmetellä.
    Tuntuu niin käsittämättömältä että vuosikymmenet metässä lahonneet auton jäänteetkin pitää väkisin sulatukseen kärrätä.Kyseistä toimintaa joudun valitettavasti vierestä seuraamaan.
    Jos joku harrastaa 17m Taunuksia,jotain osaa vois olla vielä pelastettavissa.Farkku ja sedani siellä ois.
     
  5. Reeds

    Reeds Gearhead

    Minkä vuosimallin 17-metriset? Itsellä -62 -mallin P3.
     
  6. hd57

    hd57 1st gear

    En tunne oikeen hyvin Taunuksia.Voin kävästä joku päivä kuvia räpsimässä.
     
  7. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Meni penteles vieköön tuon jutun alku ohitse, mutta lopun kerkisin näkemään.

    Paska juttu, jos näin rehellisesti sanotaan :mad:

    Tämä kaivurin edesmennyt omistaja on sama kaveri, jonka elämäntyötä on perikunta laittanut viimeaikoina sulatukseen oikein urakalla: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=92441 :odroll: Että näin....
     
  8. Romumies

    Romumies 1st gear

    Joo en mäkään koko juttua kerinny näkeen. Mutta tosiaan muistan kun olisko ollu joskus 2000-2001 vuonna olin sielä niin se vanhavaari esitteli sitä konetta ja kaivo sillä oli tuota muistaakseni 40-luvulla suomeen ja ollu siitä asti sen omistuksessa, on silläkin koneella ja miehellä monta urakkaa takana. Ja kohta kumpikin on vainaa. EI PALJOO PERILLISET ARVOSTA MIEHEN ELÄMÄN TYÖTÄ ROMUKS VAAN SURUTTA no niihan sitä sanotaan että suku on pahin.
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead


    Mikä siinä on, että sitten aletaan itkemään sen 50 vuotta metässä mädäntyneen raadon perään, kun romuauto on jo pihassa? Pelastakaa nyt ihmeessä kaikki hetijustiinnytte pois, niin ei vituta sitten myöhemmin, kun joku siivoaa nurkkiaan ja aikoo vielä vähän tienatakin sillä...
     
  10. pantera

    pantera Double Gearhead

    jos joku tietaa mista loytys kunnostuskelpoinen 40-60 luvun pyora alustainen ristikkopuominosturi niin vihjeet otetaan kiitollisuudella vastaan
    nimimerkilla pihamonumentti :wink:
     
  11. Rekortti

    Rekortti Gearhead

    Se vanha pappa, joka silloin kaivoi ja kertoi siitä omasta harmaanvärisestä Koehring kaivuristaan on edelleenkin elossa ja kaivurikin on tallessa!. Veikko, musta North West, perikunta ja riidat on ihan eri juttu.
     
  12. Romumies

    Romumies 1st gear

    aha erehdyin koneesta sitä se huono muisti teettää pyydän anteeksi
     
  13. jylhä

    jylhä 1st gear

    putajaltahan meni romuks noth-west ja paljon muuta vanhaa ja toimivaa maansiirtokalustoa 2-3 vuotta sitten.
     
  14. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Ois muutenkin mukavaa tietää millasia vanhoja työkoneita porukalla täällä on...

    Meilt löytyy vanha Ford County puskulevyllä ja teloilla...
    Vois tuo cruiseri laittaa kuvia siit, on sen verra hurja häksätin, ja toimiva..
     
  15. 528

    528 Gearhead

    Ei saisi vaijerikoneita romuttaa, ei missään tapauksessa.

    Noissa kuvissa taitaa esiintyä juuri tuo sama kone. Harmi, kun en itse nähnyt ohjelmaa.

    Ei lennä kauha

    75 tonnin Northwest

    Tässä tuo tässä keskutelussa esiintynyt Koehring.

    Koehring

    Itse olen harrastuksena kuvaillut noita vaijerikoneita. Jos jollain on kuvia noista niin voi laittaa vaikka yv:tä. Sitten olisin kiinnostunut tietämään noista koneista montuilla ja muualla. Voi laittaa yv:llä, jos ei halua tässä kertoa että ei mene särkijät paikalle. Eihän täällä sellaista porukkaa ole, mutta nettiä lukee monet.
     
  16. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Tuskin on kyse tienaamisesta, paremminkin kateudesta? Romuksi myyvä henkilö ei halua että sitä käyttää tai sen kunnostaa kukaan toinen. Romuttajat elävät vain romuuttaakseen, muutenhan he varmasti ostaisivat vanhoja laitteita jobbausmielessä, paha sanoa kun ei tiedä mitä minkäkin koneen kohdalla on sovittu.

    Varmasti moni haluaisi pelastaa noita vanhoja koneita joilla Suomea on aikoinaan rakennettu, mutta kysyntä ja tarjonta kohtaa niin harvoin. Romumiehet osaavat etsiä legendojen perusteella koneita sekä omistajia. Täälläkin voisi olla topiikki näille vanhoille koneille, missä mitäkin on ja minkä kuntoisia, kiinnostuneet varmasti löytävät omistajat, kunhan vain kovin moni ei sitten kävisi potkimassa teloja tai kiikkumassa puomissa ilman aikomustakaan ostaa.
     
  17. jylhä

    jylhä 1st gear

    sama norhwest. se toimi siis 2003 vielä. mulla on siitä pari pahvikuvaa. scanneri vaan on rikki just nyt, en saa niitä koneelle . tommonen masina löytyy multa. [​IMG]
     
  18. mke77

    mke77 Gearhead

    ......suomusjärvellä on se yks "hassu" ketä kerää kaikkia vanhoja vaijeri-koneita ja muita ihmekikottimia(mm.hullu-jusseja) rupee muuten olee pihahiukan piukas :)

    muuten huutonetin puolella oli joku vuos aikaa 1000kg kurkinosturi kerran muutävänä!! aikavinkeen näkönen! oiskos ollu joku 7-8m korkia ja punanen!!
    ite sitä haaveilin ett olis kiva keikutella auton romuja tommosella.

    saksassahan(varsinkin etelässä) ne pistää pieniäkin taloja tommosella pystyyn?? kun kaik on betonia/muuta siporeksia ni menee aika joutusaste
     
  19. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Tuollainen löytyisi meidän metsästä. Isäukon kaivuri
    Fiskars 500 vm. -65

    Kyllä ne 60-luvulla osasivat koneita tehdä, kun noin 15 vuoden yhtäjaksoisen taivasalla seisottamisenkin jälkeen Draderin kutvonen hörähti käymään kuin palmun alta :eek: Tämä kokeilu tehtiin alle viiden vuoden sisällä. Taidettiinpa vähän puomejakin liikutella.
     
  20. jylhä

    jylhä 1st gear

    jos toi firkars olis mun, raivaisin sille tilaa olohuoneeseen!
     

Kerro tästä muillekin!