Karpon ohjelman kaivinkone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Romumies, 21.10.2006.

  1. signet

    signet Gearhead

     
  2. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Tee tarjous :)
     
  3. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead


    Tuo on itseasiassa juurikin sama kone, minkä kohtaloa Karpossa käsiteltiin :odroll: Loppiaisena ajelin tuolla Putajan/Vammalan suunnilla ja siellä penkereellä, museon kupeessa tuo Nortti vielä köllötteli, ilman puomia...Teki kokolailla pahaa, nähdessä tuon alennus tila :odroll:
     
  4. 528

    528 Gearhead

    Voisiko joku tiivistetysti vaikka kertoa, että mitä tuossa ohjelman jutussa tapahtui ja minkä vuoksi kone romutettiin? Harmi, kun en tiennyt katsoa...
     
  5. jylhä

    jylhä 1st gear

    ei taida pystyä, tulee liian kalliiks, meinaan olohuoneremontti! en kans kattonu karpoa, niinkuin en muulloinkaan katso, mutta jotain mystistä putajalla tapahtu, kuukunan sivuilla ja vähän muuallakin siitä on riidelty.
     
  6. pas2

    pas2 Gearhead

    No ei ihme jos jotai kaivureita romutetaa, ku Buikistaki romuäijä makso käteen 40 euroa ja kertoi että saa yli satkun tonnilta... Kaivurihan painaa??? öö 15 t ja ei ihan heti löydy 1500 euron maksajia jostai vanhasta kaivurista??? Kun ne kuljetukset maksaa ja.
     
  7. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead


    Tuo on aika rouhee peli! :eek:

    menee jo yhtä hyväks ku meijen "pillari"

    Sekin oli seisonut yli 20 vuotta metäs taivas kattona ku yks kerta veljen kans aateltii et koitetaa vieläks se heräis henkii ja heräshä se!
    Dieselillä on norsun muisti vai miten se nyt menikää... :)
     
  8. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    On ne kivoja pelejä.

    Isäukko on käsittääkseni löytänytkin tuolle Fiskarsille ostajan entisöintiä ajatellen. En tosin tarkkaan tiedä nykytilannetta asian tiimoilta. Pitääpäs kysyä. Liian arvokasta tavaraa silti romutukseen ja ehdottomasti entisöintiä varten myynnissä. Itselläni ja isäukolla kun ei löydy riittävästi kompetenssia sellaisen projektin toteuttamiseen :(

    Isukilla oli joskus toinen vastaavanlainen vaijerikäyttöinen Fiskars ja vieläpä pistokauhalla. Kaivuri toimi varaosakoneena, koska ymmärrettävästi Fiskarsin osia ei puissa kasvanut. Kone lähti sittemmin romutukseen tarpeettomana. Ei siinä ollut tosin tekniikkaakaan paikalla, mutta pistokauhakoneet ovat silti melko harvinaisia nykypäivänä.

    Lisäksi meillä oli kolmaskin Fiskars, 550 mallinen hydraulikone tela-alustalla, joka käy ja kukkuu tänäkin päivänä kilometrin päässä asuvan "naapurin" maatilakäytössä.
     
  9. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Homma meni kutakuinkin tuohon tyyliin: Tämä Veikko Heinonen, jonka tämä kaivinkone oli, säilytti/säilytytti sitä tuolla Putajan maansiirtokone museolla, siellä on käsittääkseni muitakin hänen koneitaan.

    Sitten koitti päivä, jolloin tämä Veikko vaihtoi hiippakuntaa taivaallisille romulaaneille :odroll: Pian hänen kuolemansa jälkeen perikunta ( muistaakseni kaksi siskoa ja täti) alkoivat laittamaan hänen jäämistöään sileäksi, elikkä myivät romuksi mm. juurikin tuon kaivurin :mad:

    Putajan tapahtumista sen verran, nämä armon romumiehet tulivat tuonne museolle ja alkoivat pilkkomaan tuota konetta, leikkasivat tuon puomin yms. Tämä museon pitäjä olisi vain sitten halunnut nähdä näiden romuttajien tulityö, ympäristö ym. muut ko. työn suorittamisessa tarvittavat luvat ja suunnitelmat. Näitä ei ilmeisesti heillä ollut ja tämän hän vei eteenpäin.Perikunta, tai oliko sittenkin tämä romuttaja, oli sitä mieltä , että tämän museon pitäjän, jonka mailla tämä kone edelleenkin seisoo, olisi pitänyt hoitaa nämä luvat +muut pumaskat kuntoon tuota hommaa varten :odroll: Lisäksi perikunta on näreissään tälle museon kaverille tästä töiden viivästymisestä ja käräjiä on käyty asian tiimoilta ja jatkoa käreäjöintiin oli ilmeisesti luvassa jatkossakin :mad:

    Tuollainen tarina pääpiirteissäänhän tuo on :-?
     
  10. lisol

    lisol Gearhead

    Senverran lisään omia kuulemiani, että tuohon kinaan liittyisi se että masiinassa on huomattava määrä öljyä, jonka talteenotosta ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa, ilmeisesti romuttajat olisivat laskeneet ne pihaan.
     
  11. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Mikä helvetti siin onkaan et mitä isompi läjä ruostetta ym. "romua" ni sen mielinkiintoisempaa se on.. :)
     
  12. jylhä

    jylhä 1st gear

    ei taida 15 tonnia riittää kuin northwestin telastoon. katoppa nettikoneesta mitä saa 1500eurolla. kauhan vois saada.
     
  13. Romumies

    Romumies 1st gear

    On se kun mitään ei arvosteta... no jos olisin rahamiehiä niin kävisin yönhiljaisina tunteina hakemassa koneen lavetilla ittelleni ja lähettäisin postissa viestin että turha enään käräjoida ja rahaa noille siskoille ja tädille.
     
  14. jylhä

    jylhä 1st gear

    kettutytöt vapauttaa kettuja ja saa sääliä ja teetä poliiseilta. mitäs jos ruvetaan kaivuripojiks, vapautetaan vanhoja kaivureita sorron ikeestä? saadaankohan me ymmärrystä ja pullakahvit pollareilta?
     
  15. HRTP

    HRTP Gearhead

    :rotfl: :poff: Epäilisin suuresti mutta kyllä mullakin tiedossa on missä seisoisi noita vanhoja kaivureita ja ensimmäisiä hydraulisia traktorikaivureita... on meinaan työnantajan pihassa :odroll:
    PS. yritin ostatella yhtä vanhaa fordson super majorin nelivetosta kaivuria muttei ollut ainakaan vielä halukas myymään :rotfl:
     
  16. mke77

    mke77 Gearhead

    aijeekala jos on alkuperänen "manuell" ni se on ainakin kurssiissaan täl hetkellä..... ja viel jää hyvät "riuut" pistää hiacen katolle :rotfl:
     
  17. pas2

    pas2 Gearhead

    Juu juu ei hajuukaa mitä noi painaa (öö), heitin tommosen arvion vaan. Mut ei kai kaivureille löydy pelastajia ku priimakuntosia Buikkejaki saa myydä metalliromuksi :eek:
     
  18. asa

    asa Gearhead

  19. MudMax

    MudMax Gearhead

    ^Êi tänne saa kuvia omalta koneelta, laita kuva ensin johonkin nettialbumiin
    esim www.kuvablogi.fi , imageshack, photobucket jne ja sitten linkki kuvasivuun tänne.
     
  20. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

Kerro tästä muillekin!