Karpon ohjelman kaivinkone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Romumies, 21.10.2006.

  1. juko7

    juko7 Double Gearhead

     
  2. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    ei harmainta hajua..näin Lahden satamassa saman paatin talviteloilla, kun kävin kuvaamassa sitä oranssia vaijerikonetta. Näytti maalla kakskertaa isommalta :eek:
    ei ollut enää Tanskan ihmettä kyydissä, ollukko menny romumiehelle vai romukeisarille..? :odroll:
     
  3. Scottsdale1980

    Scottsdale1980 1st gear

    Re: Kaivuri

    Olisko tuo Siilinjärven kone Hartikaisen 190ton painava Hitachi. Talvivaarassa on kuulema 360ton painava Hitachi. Ite en ole noita livenä nähnyt,Hartikaisen koneen kyllä kuvissa. 90ton Hitachia on tullut katseltua vierestä,silläkin kokoa ihan kivasti.

    Meiltä löytyy tuosta pihasta pari kappaletta John Deere traktori kaivinkoneita, molemmat 60luvulta,olikohan toinen 62 ja toinen 68. molemmat tehty amerikassa. Sinänsä kehityksellisiä laitteita, taka kauhaa hallitaan 2 vivulla.
     
  4. daimleri

    daimleri Gearhead

    Re: Kaivuri

    7 lavettia tarvittiin toimittamaan tuo osina perille, 1 telarunko painoi 40 tonnia (?), tuli yksin yhdellä lavetilla. leegio äijiä kasasi sitä viikon päivät, japanista asti joku tehtaan ingenjööri valvomassa ja osille oli tarkka purkukartta ..... :eek:
     
  5. case

    case 3rd gear

    no joo isoja on koneet louhoksen lastaamiseen, ite kyllä joudun 42tonnin painosella koneella louhosta lastaamaan on tosi lystiä 1,9kuution kauhalla 10kuution kiviä pöyritellä ja joo..
     
  6. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Tälläisen Pikku-Jussin kävin vkloppuna kuvaamassa

    Humppilassa on 2-tien varrella iso koneliike (ei voi olla huomaamatta), aitauksessa näkyy myös muutama vanhempikin kone joukossa.

    Lahden sataman koneesta uudet kuvat..
     
  7. juko7

    juko7 Double Gearhead

    kaivurit

    Pikku-Jussi alkaa sulautua ympäristöönsä..

    Selasin muuten kirjaa "Hullujusseja ja pillareita" ( alfamer, saa muualtakin ), joka on loistava hakuteos jossa aasta ööhön lueteltu useimpien Suomessa olleiden koneiden merkit ja jokaisesta vähintään yksi kuva, sieltä löytyy tuo mainittu tanskalainenkin.. ei jääny merkki mieleen kun olin muulla reissulla, täytyy ottaa kirja seuraavalla kerralla kainaloon
     
  8. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Aihetta hieman sivuten edelleen, onko kukaan muuten käynyt tuolla Aitonevan valtakunnallisella turvemuseolla Kihniössä???
    Mobilisti Nro:ssa 5/03 s.76-77 oli kuvia ko.paikasta.
    mahtavia laitteita, kuvissa näkyy myös venäläisvalmisteinen vaijerikaivinkone TE-3M
     
  9. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Koneita...

    (Nyt tuli kirja kainaloon, se tanskalainen on Pedershaab...) Aitonevan lisäksi täytyy suunnata Petäjäveden tieliikennemuseoon josta kirjan mukaan löytyy mm Ruston-Bucyrus 30RB pistokauhalla, Ruona (ex-Roima), Lokomo JN2 ja Lokomo 5-8 -kuokkakauhakoneet... :eek: se kai lienee tuo ?? :

    http://www.radiomuseo.fi/tieliikennemuseo/

    vaikka noissa kuvissa ei ole yhtään kaivuria...
     
  10. jylhä

    jylhä 1st gear

    Joku henkiin jääneen abortin tasolla oleva romumies oli varastanu polttopillien kans liki puolet vanhasta teräsmiehestä loimaalla. Harmi kun ei saanu puomia päällensä kele! :mad:
     
  11. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Viime Turun reissulla kävin kuvaamassa tälläisen kapistuksen. Laite oli ilmeisesti rakennettu kuorma-auton alustalle. Jos en väärin muista niin koneen lohkossa luki Volvo, vaijerikaivurin koppi oli aivan rungon takapäässä ja itse auton koppi oli edempänä toispuoleisena, sillä puomi kulki kopin ohi. Alusta oli tietty nelivetoinen.

    Toisessa mestassa oli yks perus vaijerikaivuri ilman aisaa telaketjuineen päivineen, isoja kauhoja ja kahmareita yms. kalustoa vieri vieressä. Kokoluokkaa hiukka avittaa ison pyöräkoneen vajaa 2m halkaisijaltaan oleva rengas. Suurin kuitenkin oli vaijerikaivurin koppi kokoa noin vajaa 10mx4mx2m, sisällä mahtui seisomaan ja konehuoneen sisälaidalla meni rampit, missä pystyi reilusti kävelemään..ilmeisesti ko. isot kauhat oli tämän kokoluokan härvelistä...
     
  12. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Oho, tuommoinenkin on vielä olemassa. :eek: Jenkkipeli, kahden Coloradolaisen tehtaan yhteistyötä: Alusta on Coleman, sen alkuperäisen moottorin valmistaja taisi olla Buda.
    Vehje lavalla on on nosturi (ainakin tuolla puomilla) merkiltään Quick-Way. Nimi taitaa lukeakin puomin puolivälissä olevassa kyltissä?. Ideana oli että vehje muuttui puomistoa vaihtamalla nosturista kaivinkoneeksi. Valmistajan nimi oli ytimekkäästi Quick-Way Truck Shovel Co.

    Vähän vanhempi siviimallin alusta, samanlainen nosturi:
    http://www.hankstruckpictures.com/pix/t ... le0018.jpg

    US-Armylle tehty versio: http://www.oldcmp.net/quickway.html
    http://www.olive-drab.com/idphoto/id_ph ... 2_g55a.php
    Nosturi on sama, grille guard ja varustelaatikkokin ovat kovasti näköisiä.
    Noita taisi olla TVH:lla, värikin stemmaisi.

    Kääpiökököinen kuva kaivuriversiosta: http://www.vintagedepotdirect.com/media/PC24.jpg

    Samanlaisen nosturin jämät lojuivat joskus 80-luvulla jossain Urjalan (muistaakseni) tienoilla. Liittoutuneiden ylijäämävarastosta ostetun koneen alusta oli vähän järeämpi Brockway C666.
    http://www.autogallery.org.ru/k/b/brockw1f.jpg
    http://www.olive-drab.com/idphoto/id_ph ... ne_ww2.php
     
  13. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

  14. jylhä

    jylhä 1st gear

    Onko se aukikin joskus?
     
  15. henry ford

    henry ford 1st gear

    Palatakseni alkuperäiseen aiheeseen, niin Putajan maansiirtomuseon omistaja teki Veikkovainaan koneiden pelastamiseksi kaikkensa ja enemmänkin. Sillä seurauksella että koneet kuitenkin romutettiin ja nyttemmin käräjä- ja hovioikeuden reissujen jälken on vielä korvauksiakin maksettavana nyt jo ilmeisesti yli 30 000€.
    Että halpaa on harrastus Artollekkin.
    Putajan suunnassa kulkiessanne poiketkaa katsomaan museon kokoelmaa ja hienoa patsaspuistoa, portilla on laatikko jossa lukee

    "katselkaa vapaasti vapaaehtoinen kannatusmaksu"

    Eli koneita saa katsella, vaikkei ketään ole paikalla. Laittakaa nyt vaikka yhen oluen hinta laatikkoon, sillä museo on täysin yksityinen ja omistaja todella pitkän linjan harrastaja.
     
  16. jylhä

    jylhä 1st gear

    Putajala on tullu käytyä, kun naapurikunnassa asun. Paikka on yhä vaikuttava, vaikkakin 10v sitten se oli vaikuttavampi ja varmaan ainutlaatuinen suomessa. Ihmisten ahneus vaan koitu koneiden tuhoksi Arton ja kumpp. vastaan taistelusta huolimatta.
     
  17. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Pitääpi tuolla Putajalla vielä tässä loman aikana poiketa hiljentymässä, kun siellä suunnalla pitäisi vielä muutenkin piipahtaa 8)

    Vieläkin ottaa kupoliin tuo perikunnan touhu, ei voi mitään :odroll:

    Vaikka en muuten juurikaan mihinkään keräyksiin tahi hyväntekeväisyys juttuihin ota osaa, niin pitää kyllä tuohon kannatusmaksuun ottaa osaa, vaikka eihän niilläkään rahoilla vielä kuuhun mennä, mutta kumminkin
     
  18. voittol

    voittol 2nd gear

    Tuli vaan mieleen , yritin tuon perikunnan kanssa asioida parikolmevuotta sitten ,oli heillä romunkeruu lavalla , en enää muista 3erilaista tuotetta , perämoottori vanha polkupyörä tms. ajattelin noista sais romutorilla muutaman kympin ja aloin kysellä tavarain hintoja , voi sitä selittelyjen määrää ,esim osa tavarasta oli ihan väärällä lavalla niitä ei missään tapauksessa myytäisi ja joku sukulainen oli sanonut ,että polkupyöriä ei ainakaan saisi myydä, koitin säilyttää kohteliaisuuden ja takavasempaan poistuessani kysyin vielä että saanko tuoda ko. lavalle romua , se kyllä olisi sopinut.No kukin tekee pisneksensä omalla maallaan ja omalla tavarallaan omalla tavallaan.
     
  19. henry ford

    henry ford 1st gear

    Museolla olisi ihan uusikin nähtävyys joka tuli nyt syksyllä, nimittäin jumalattoman iso louhosauto ja aivan ajokuntoinen.
     
  20. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Aitik

    olen pika-aikataululla (per heti) lähdössä käymään Aitikissa Jällivaarassa, sinne kaivokselle järjestetään kiertokäyntejä ja tämän vuoden viimeinen on perjantaina. (saa nähdä mitä siellä näkee) Lauantaina pääsisi LKAB:lle. Lähtö ke aamuna Mäntsälästä, jos kiinnostaa liittyä seuraan niin ilmoittele 050 33 26053

    T Juho
     

Kerro tästä muillekin!