Kastunnet tulpat, apuja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja atobee, 2.3.2018.

 1. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Kai platinatulpat käy? Buikin 3.8siin ne oli ainakin no go mitä jenkkilästä luin, kupari ja platina oli ok.

  Eri kone joo mutta saman aikakauden tekniikkaa ja saman olonen moottorinohjaus ym maybe?


  Mut oon kanssa sitä mieltä että eine ihan heti särjy tai jos pääsee kastumaan kunnolla niin sillonkin vika on muualla eikä tulpissa.


  Mulla kans just tulpat kastu mutta ihmekös toi kun kipinä oli paska ;D
   
 2. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  No, ihan jotkut mitkä vaan tulpat käy, kun on oikee jenka ja sopiva mitta. Kokeilussa ei oo paskankaan väliä millään lämpöarvolla. Sillähän se selvii.
   
 3. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Just juu happi/asetti liekistähän kyse oli mut pitää silti muistaa et sillähän ei nyt leikata vaan pienellä suuttimella poltetaan se kökä sen tulpan juurestakin samalla liekillillä kuivatetaan myös tulpan kärki. Het kun huomaat et eriste ottaa tulpassa alkuperäisen vaalen värin ei ole enään lämmityksen/lian polton tarvetta.
   
 4. Toope

  Toope 2nd gear

  Joitakin kertoja on tullu kasteltua,ikinä ole ollu ongelmia jälkeenpäin. Silläpä ihmettelen? Ja koiranleuolle tiedoksi,tarkoitan muuta kun yökastelua.
   
 5. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Voihan olla niinkin, ettei se kone ole koskaan kunnolla pyörinytkään....?:oops::rolleyes:... eli jos ei paremmasta tiedä...
   
 6. f34

  f34 Double Gearhead

  Juottamiseen yms tarkoitetut pikkutohot joissa luvataan n.2000 asteen lämmöt, on hyviä myös tulppien polttamisessa. Esim sieverts, toki halvempiakin malleja löytyy.
  Täällä joissakin topiceissa oli kirjoitettu, että nykybensasta tulisi rikkaalla seoksella tulpan eristeeseen jonkinlainen sähköäjohtava kerros, joka häiritsee kipinää. Ei ole sattunut silmiin asiasta mitään virallinen näköistä tutkimusta?
   
 7. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Vikahan nyt on jossain muualla jos ruiskumotissa tulpat kastuu ku itse tulpissa...

  Ja yönyli ku seisoo ni kuivat on tulpat. Avattaren kampe kasteli tulppasa taloon tullessaan ko sammutti ja aina seuraavana päivänä lähti ku palmun alta. Kaasari tulvi.

  Vaan eihän se lähde jos/kun ruisku liikaa gasoa ruuttaa... Jos käymään saat kannattaa kaasulla pitää käynnissä isommilla kiekoilla eikä päästää tyhmäkäynillä sammumaan ja het ajaa talliiin työnalle. Saattaa vaatia kaasupohjassa starttauksen, EI pumpata.
   
 8. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Kovilla pakkasilla niin voiko ruisku ees liikaa startissa tuutata bensaa? Missä on se lämpötilataja että tulee max bensat?
   
 9. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  A: A spark plug is considered fouled when the insulator nose at the firing tip becomes coated with a foreign substance such as fuel, oil or carbon. This coating makes it easier for the voltage to follow along the insulator nose, leach back down into the metal shell and ground out rather than bridging the gap and firing normally.

  Many factors can contribute to spark plug fouling. The air-fuel ratio may be too rich as a result of incorrect carburetor adjustment or a poorly performing fuel injection system. Worn piston rings or valve seals may allow too much oil to leak into the combustion chamber, leading to oil fouling. The ignition system may not be performing properly. Prolonged idling or continuous low-speed driving may keep the spark plug from reaching its optimum operating temperature. Using too cold a spark plug can lead to the same problem. Finally, a dirty air cleaner can create a too-rich condition which can lead to fouling.

  Fuel, oil and carbon fouling can all be the result of different causes but, once a spark plug is fouled, it will not provide adequate voltage to the firing tip and that cylinder will not fire properly. Therefore, it is recommended that a plug be replaced once it is fouled.
   
 10. ktech

  ktech 3rd gear

  [​IMG]

  Kannattaa varmaan lämpöanturikin mittailla, jos sökö niin bensaa tulee startissa ns.tuutin täydeltä.
   
  atobee tykkää tästä.
 11. Sierra

  Sierra Double Gearhead

  Tulpan kastuminen ei puhtaassa tulpassa haittaa, mutta nokeentunut tulppa sillä kyllä kuolee, niinkuin tuossa tapauksessasi.
  Uudet tulpat tai hiekkapuhaltaa vanhat, ei kallis semmoinen minihiekkapuhallus pistooli jossa sisäkierto hiekalla(Biltema), se vähän kuin tarkoitettu tulppien puhallukseen.
   
 12. hantta

  hantta Gearhead

  Lievä ot, mutta meillä oli traileriveturina torniGaz, jonka v8 koneeseen piti vaihtaa tulpat n. 10 tunnin välein, pilaantuneiden tilalle meni mikä vain, joka reikään sopi, mutta lopputulos oli aina sama, se vain ei lähtenyt käymään, kun sille päälle sattui. Hökötys oli käytössämme useita vuosia, joten ihan sattumasta ei kyse ollut, ja tulppien puhdistuksella se saattoi käynnistyä kerran, muttei enää toista kertaa.Olihan kone kulunut, mutta esim. sinistä savua se ei pystyputkistaan tupruttanut, eivätkä tulpat fyysisesti mitenkään karmeilta näyttäneet ;)
   
 13. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Motorpyörässä saanut joskus uudet tulpat pilalle alle vartissa kun jätin pyörän tyhjäkäynnille ryyppy päällä.

  On mulla paineilmatoiminen tulpanputsaushärvelikin... humpuukia. [​IMG]

  Autoliten iridium tulpat rokkipiilissä alle 2€ dzipale. Ei maksa vaivaa elvytellä.
   
 14. Raider Japa

  Raider Japa Gearhead

  Ammattikoulussa autoasentajalinjalla aikoinaan oli hieno tulpan testaus laite merkiltään Champion. Sillä sai testata kipinän eri vastuksilla sekä puhdistaa tulpan hiekkapuhalluksella. Taisi siinä muitakin hienouksia olla ku vaan muistaisi mitä.
   

Kerro tästä muillekin!