Katsastamattomalla autolla ajaminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rautasydän, 25.10.2011.

  1. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Mitä nykyään on seuraamuksia jos ajelee katsastamattomalla autolla ja poliisi ratsaa? Käyttiksen leima rapsahti huomaamatta umpeen ja pitäs tilipäivään asti ajella kuitenkin.. :oops:
     
  2. Rzlli

    Rzlli 1st gear

    On kokemusta! :D
    Sakkoja ja kilivet konttorille,täts it :rotfl:
     
  3. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Kilvet ruuvaavat irti mitä todennäköisimmin, sakon määrästä en osaa lonkalta heittää mutta tuskin mitään ihan hirveetä.

    Nykyään on vähän paha kun alkaa aika monissa poliisiautoissa olemaan niitä skannereita jotka skannaavat automaattisesti autojen kilpiä liikennevirrasta ja antavat ilmoituksen jos on jotain häikkää auton tai omistajan/haltijan tiedoissa.
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Sakon määrä on poliisista riippuvainen, sillä katsastamattomalla autolla ajosta voidaan määrätä 4-12 päiväsakkoa tapauksesta riippuen ja sakot voidaan määrätä kuljettajan lisäksi myös omistajalle, joka on luovuttanut auton kulöjettajan käyttöön.
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Jos kuski on nuorehko :pinup: , niin tulee kehotus käyttää autoa katsastuksessa. Näin ainakin kaverin ooppelin kohdalla, kun vaimonsa sattui olemaan ratissa ratsian kohdalla. Leima taisi olla ylitetty kuukaudella tai jotain sinne päin.
     
  6. jupe---

    jupe--- 1st gear

    Eikös se kuitenkin niin mene, että sakot tulee sille, joka sitä autoa ajaa? Se on jokaisen oma tehtävä tarkastaa, että onko autosta verot maksettu ja onko auto edes leimassa, jos toisen autolla lähtee ajeleen. Ei gai maar siitä auton omistaja vielä erikseen sakkoja saa :eek:
     
  7. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    10 päiväsakkoa siitä sai ainakin aikoinaan...

    toisella kertaa kun oli niin selvisin huomautuksella...tuli ylinopeudesta jo niin hyvä tulo valtiolle 18 päivää...tosin vaimon ollessa mammalomalla merkkasi ilmeisesti säälistä vaimonkin elatettavaksi, jotta sakko vähän pieneni...
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    On mahdollista sakottaa sekä kuskia että omistajaa.
     
  9. CTS

    CTS Gearhead

    Totta.

    Poliisit pysäytti taannoin vaimon, joka oli liikkeellä katsastamattomalla autolla. Rangaistuksena tuli toruja ja kehotus mennä pikimmiten leimalle. Ei edes kilpiä irroittaneet.

    Samoihin aikoihin minä ajoin ratsiaan samalla tiellä, kesällä ja auringonpaisteessa, Cadillacilla parkit päällä, ja sakothan siitä tuli.
    Meinas antaa vielä toiset sakot mun asenteesta.
     
  10. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    tottakai omistajallekin voidaan kirjoittaa sakkoa. tuttu kuski jäi kiinni katsastamattomalla autolla, sai sakot tietty. käski poliisia kirjoittamaan auton omistajallekin lapub, ja niin tehtiin. poliisit meinasivat jo lähteä ku tää muistutti vielä, et voishan ne kilvetkin irrottaa. no sit irrotettiin nekin.
     
  11. Aako

    Aako 1st gear

    Miksihän tuo ei vaikuta uskottavalta.... :-?
     
  12. virta

    virta Gearhead

    Vaimo oli isännän katsastamattomalla autolla liikkeessä,poliisi pysäytti ja sai sakkoja noin 22 euroa,oli kova pakkanen niin poliisi ei viittinyt alkaa kilpiä irrottamaan.Em.henkilön tulot oli toki pienet,opskelija lähinnä,,Ymmärsin että lieventävä juttu kun nainen liikkeellä toisen omistamalla autolla,eikä tiennyt että se on katsastamatta.

    Mut varmaan joku skanneri tosiaan kun poliisit takana ihan yllättäen....
     
  13. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    Meillä nappas poliisisetä emännän plymarista kilvet ja anto pikku sakon sille ku ei ollu leimaa, no kävin leimaamassa sen sit ja otin kilvet takas, makso oikein 10e enemmän normaaliin katastukseen verrattuna, heräs kysymys että kuinkahan paljon niitä leimaamattomia on liikenteessä ku ei ton enempää tuu sanktioita.
     
  14. Aako

    Aako 1st gear

    Eikai tuosta kovin isoa rangaistusta kuulukaan saada, eihän tuo maailman suurin rikos ole... Aatelkaas nyt! Joillakin on verojakin rästissä! Siittä saa kohta linnatuomion :rotfl:
     
  15. kapa

    kapa 3rd gear

    siks, kun et muistanu painaa tekstiä ytm filtterin läpi lukiessas sitä
     
  16. samiharju

    samiharju Gearhead

    aika kirjavaa otantaa. jotkut pääsevät sanomisella, joillakin lukee otteessa että leimattava heti, jotkut saavat sakkoja, jotkut isompia sakkoja. joiltain ruuvataan kilvet irti, joiltain revitään :lol:

    varmaan oma asenne vaikuttaa jonkun verran kans. jos siinä alkaa virkavallalle länkyttämään vääristä asioista niin varmasti provosoi tarkistamaan arvostelua :rotfl: :poff:

    mutta joo, linnaan ei viedä. konttorilta ei kilpiä saa ennenkuin auto on hyväksytysti katsastettu.
     
  17. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Miks tässä käsitellään vaan niitä jotka jäi kiinni. Todennäköisesti ET jää kiinni ennen seuraavaa tilipäivää vaikka se olisi puolen vuoden päästäkin kunhan et riko liikennessääntöjä ja käytät autossa valoja.
     
  18. ata

    ata Gearhead

    Aika uskomattomilta kuulostaa nuo pienet seuraukset joillain jos ne pitävät paikkansa. Minulle kävi itselleni niin, että viime vuonna jouduin siirtämään sunnuntaipäivänä yhtä harrasteautoa joka oli pari vuotta seissyt kimppatallissa jonka vuokrasoppari loppui ja auto piti saada sieltä pois ja eihän sitä katsastettu oltu muutamaan vuoteen kun ei ollut ajossakaan. Verot oli kyllä maksettu ja vakuutuskin voimassa, mutta Poliisin siviiliauto oli skannerillaan automaattisesti sitten huomannut että katsastus ei ollut voimassa, pysäyttivät, veivät kilvet ja sakkoakin tuli aika paljon. Lisähintaa tuli siitä, että auto piti sitten pikavauhdilla korjaamossa teettää katsastuskuntoon ja tarrakilpien kanssa sinnekin siirtää, ennenkuin auton uskalsi viedä konttorille leimaa varten ja hakemaan ne kilvet takaisin. Poliisit olivat vielä lytänneet ne kilvet konttorin postilaatikkoon mutkalle :( Ja itse tapahtuma oli ihan asiallinen, sanoivat etteivät voi tehdä muuta. Ja tuolla autolla tosiaan ajettiin liikenteessä tuon tasan yhden kerran koko aikana jolloin poliisit sen pysäyttivät. Huomasin jopa sen Poliisin siviiliauton (Skoda jossa 2 henkilöä etupenkeillä ja jotain laitteita kojelaudalla) mutta en tiennyt että nillä on sellainen skanneri joka tarkistaa kaikki autot joita edessäpäin näkyy, sellaisen myös kertoivat heillä olevan joka oli autostani hälyyttänyt.
    Tuon jälkeen en ole siirtänyt katsastamattomia autoja säilytyspaikkojen välilläkään ilman tarrakilpiä...
     
  19. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Aika paska tuuri, sillä pienestä osasta autoja löytyy tuo automaattinen kilpien tunnistus, niitä laitteita on kierrätetty ympäri suomea koekäytössä kun niitä oli niin vähän. Muistelen että koekäytön jälkeen poliisilla ei ollut kuitenkaan varaa niitä juuri hankkia, joten en tiedä onko tänä vuonna niitä jopa vähemmän liikenteessä kuin viimevuonna. Korjatkaa jos jollakulla on tarkempaa tietoa.

    Olen itse tänä vuonna ajanut kymmeniä poliisiautoja vastaan ja niiden perässä ja edessäkin, yksikään ei ole sisältänyt kyseistä laitteistoa, näköjään. :rotfl:
     
  20. BlackVan

    BlackVan 3rd gear

    Mä ajoin 4kk ilman leimaa Dodgella, ku en jaksanu avata hanskalokeroo ja katsoo koska pitäs leimata. :rotfl:
    Isäukko jätti kerran yhden vuoden väliin vanhalla mersulla.
     

Kerro tästä muillekin!