Katsastus ja käyttöön otto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jarpat, 27.7.2013.

 1. woland

  woland 1st gear

  Jos autossa on olemassa vakuutukset niin ei tarvitse ottaa erikseen lappujen kanssa vakuutuksia, riittää kun vakuutusyhtiöön ilmoittaa. Ja ymmärsin että jonkunlaiseen koeajoon oli hinkua, joten miksi ei siis hoitaa sitä lain mukaankin asiallisesti. Saapa kokeilla ja tarvittaessa korjailla pikkuvikoja viikon ennen leimaa.

  Ymmärsin siis että auto on vuosia seissyt, jos talven jälkeen leimalle matka niin sitten on tietty turhaa toi puuhatarraralli :D
   
 2. NUS-50

  NUS-50 3rd gear

  sitten se heittää randomilla. just tässä pari kappaletta tuollaista operaatiota tein. :soosoo:
   
 3. paikkatakki

  paikkatakki 3rd gear

  Ei kai se katsastukseen vaikuta miten auto on konttorin pihalle tullut, olipa se käyttökiellossa katsastamattomuuden takia, eli ei. Matkalla konttorille ne ongelmat tulee poliisin kanssa, jos on tullakseen. Se on sitten ihan virkavallan edustajista ja omista selittelytaidoista kiinni lähteekö kilvet ja tuleeko sakot, jos ei aikaa ole varannut.

  Mulla on myös harrasteauto, joka pitää katsastaa syyskuun loppuun mennessä. Kun joka toinen kevät ottaa käyttöön ja katsastaa vasta kesäkuussa, niin riittää että katsastaa joka toinen vuosi.

  Minut on poliisi pysäyttänyt, kun olin menossa katsastukseen katsastamattomalla ja liikennekäytöstä poistetulla autolla. Eipä tarvinnut selitellä, kun rekisteriotteen mukana annoin tulostetun varausvahvistuksen katsastusajasta, jonka varasin netin kautta ennen lähtöä.
   
 4. Ck

  Ck Gearhead

 5. T&S

  T&S Gearhead

  Drive in katsastukseen kun menee, riittää yleensä soitto katsastusasemalle ja kertoo olevansa tulossa, niin ottavat rekisterinumeron ylös poliisia varten, ajanvarausta ei tarvita.
   
 6. jarpat

  jarpat 3rd gear

  juuri näin mullekin sanottiin ja näin myös tein, mutta tavallaan yllätys oli se, että kun "vuosikatsastus on mennyt ohi", niin autolla ei saakaan ajaa sitä yhtä kuukautta, vaan ajolupa oli vain "korjauspaikalle". Eli seuraava ajoreissu on sitten taas sovittava konttorin kanssa, että tulen katsastukseen näyttämään korjaamiani vikoja... korjaus aikaa on se kuukausi. Se jos ylittyy, niin se on "takaisin lähtöruutuun".
   
 7. TiM

  TiM 1st gear

  Noinhan se on ollut iät ajat. Sen takia joskus on pitänyt käydä käyttöautoa viimeisinä vuosikatsastuspäivinä konttorilla näyttämässä, vaikka on tiennyt että pientä laitettavaa autossa on, että saa sen kuukauden uudelleennäyttöajan ajaa kun samalla korjaa sen kuntoon.
   
 8. Putte

  Putte 1st gear

  On tossa sen verran muutosta, että enää ei saa ajaa seisonnan jälkeen kahta kuukautta vanhalla leimalla mikäli auto on ollut seisonnassa kaikki katsastuskuukaudet. Sinänsä ennen oli paremmin ja helpompaa toi käyttöönotto.
   

Kerro tästä muillekin!