Katsastus/käyttöönottopäivä nyppii

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja linis51, 19.5.2011.

  1. linis51

    linis51 3rd gear

    Joka kevät nyppii kun 65 mallisen kesäauton kanssa pitää ajaa ensimmäiseksi katsastukseen. Rekisterinumero päättyy 2 seen.

    Saisikohan millään rekisteriotteeseen oikeaa käyttöönottopäivää ( joka on tiedossa) ja katsastusta sitten sen mukaan. Syyskuussa.

    Nyt otteessa on käyttöönottopäivä 00.00.65

    Onko joku kokeillut?
     
  2. maardu

    maardu 1st gear

    jos pystyt totistamaan ,niin saat.
     
  3. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Omaan -66 malliseen muutin tiedossa olevan käyttöönottopäivämäärän, ei ongelmia
     
  4. kingsway

    kingsway Gearhead

    No eikös joskus ollu että jos auto on todistettavasti poissa liikenteestä koko sen varsinaisen katsastusajan niin liikenteeseen ottaessa pitää katsastaa kuukauden sisällä?
    Ja onko vielä?
    Minä vielä viime kesänä kattelin tätä jostain AKEn vai mistä lie sivuilta.

    EDIT: NO perskuta tarkastin AKEn sivuilta ja väärässähän minä olin, pitää katsastaa ennen käyttöä liikenteessä. Turhaa tämänkin kirjotin.
     
  5. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Mulla on sama ongelma ja olen ymmärtänyt että ottamalla auton pois rekisteristä ja rekisteröimällä uudelleen haluamaan ajankohtana tämä asia korjaantuu.

    Tosin tämän enempää en kyseisen toimenpiteen kustannusten, byrokratian ja järkevyyden osalta ole päätäni vielä vaivannut, mutta kieltämättä se olisi aika mukavaa saattaa auto talviteloille konttorin kautta esimerkiksi syys-lokakuussa.
     
  6. Maxis-80

    Maxis-80 Gearhead

    Jos rekisteriotteen lisätiedoissa on maininta ensimmäisestä käytöönotto päivästä pystyi sen ennen vanhaan käydä "nostattamassa" siihen Ensimmäisen käyttöönotto päivän lokeroon jolloin siitä tuli katsastuksen määräävä päivämäärä. Mutta jos se päivä on muuten vain tiedossa niin sitä ei voi käsittääkseni lisätä jälkikäteen otteeseen.

    Mulla viimenen numero on 1 ja käyn aina syksyllä katsastamassa valmiiksi et keväällä vain liikenteeseen otto ja baanalle
     
  7. MGB GT V8

    MGB GT V8 1st gear

    Otin rekkarin päättymään 6:seen kun käyttöönottopäivä salli :)
    Meinaan katsastaa joka toinen vuosi säästösyistä.
    Toukokuun alussa tulille ja elokuun lopussa kuivumaan talliin.
    Vappuna ajoon joka toinen vuosi ja samoin syksy sateihin asti.
     
  8. MudMax

    MudMax Gearhead

    Eikös noi kakkoseen päättyvät kannata katsastaa Etelä-Suomen ilmastossa lokakuun viimeisinä päivinä tai marraskuun alussa?
    Ennalta varattuun katsastukseen saa ajaa myös liikennekäytöstäpoistetullakin: http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Rek ... %C3%B6.htm
     
  9. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Kävin läpi saman sirkuksen kun A-katsastus ryssi pv väärin.
    TraFi ei vaihda mutta KUKA VAAN katsastaja voi vaihtaa, jos haluaa. Eli etsi sympaattinen katsastaja ja homma OK. Näin itse hoidin.
    Voit myös pyytää että käytetään rekkarin viimeistä numeroa katsastus ajan määrittelyyn jos se sua auttaa.
    Tai ota pois rekisteristä ja ota sopiva viimeinen numero uusiin kilpiin. Sillä pitäis vaihtua.
    Kokemukseni mukaan kukaan ei tiedä mitään varmaksi, kukaan ei anna varmaa vastausta ja kukaan ei ota vastuuta mistään. FraFi juoksuttaa katsastajalle, katsastaja TraFi'lle. "Ei tämä meille kuulu!" on pelin henki.
    TraFi'kin sulki viimeisen tiskipalvelupisteen Hakaniemessä ja nyt on aseistettu vartija vastassa ala-aulassa uudessa paikassa Käpylässä. Kasvotusten et enää pääse juttelemaan kenenkään kanssa ja puh odotus lasketaan tunneissa....
    Näin verorahat palvelee ryöstettyä autoilijaa Kekkoslovakiassa :rotfl:
     
  10. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Mulla sama juttu, yks ja ainut numero kilvessä ja sen pitää olla just 2. Jos tietäis, että talvi tulis vasta "talvella", niin voishan tuon käyttää loppusyksystäkin viivalla, mutta ei jaksa sen takia ottaa rengasjumpan riskiä, jos / kun tuleekin lumet ja jäät ennen katsastuksen alkamisaikaa. Lisäksi talvisäilytyspaikka on pitkähkön peltotien päässä, jonne ei ole lumien tulon jälkeen tuommosella pulkalla mitään asiaa, varsinkaan kesärenkailla. Vähän piti lihasvoimaa käyttää viikko sittenkin kun oli vielä niin märkää/mutaa/liejua.

    Alkuperäinen rekkari on tiedossa, joka loppuis kutoseen, mutta se oli piru vie käytössä jollain fordistilla, tarkastettiin katsurin kanssa kun käytin pikapin viikko sit leimalla.

    Jännitti vaan hieman viedä viivalle talviseisonnan jälkeen, kun ekaa kertaa itse tuota katsastutin, kun viime keväänä ostin harrastepirssiks. Mutta kunniamaininnoin muutamilla sivuhuomautuksilla ja ohjeistuksilla meni läpi (takaa puuttu toinen heijastin ja äänimerkki huuteli aina kun rattia veivas).

    Joten sinällään ei harmita (enää) niin paljoa, kun nyt tietää, mitä autossa oli/ei ollut vikana, joten ensi keväänä on huomattavasti vähemmän jännää viedä viivalle.
     
  11. linis51

    linis51 3rd gear

    Täytyy varmaan käydä lokakuussa tarjoomassa tota katsastukseen toisen kerran tänä vuonna. Jos se sitten kelpais vuoden 2012 katsastuksesta.

    Uudelleen rekisteröinti, uudella numerolla, ei ole käynyt mielessä auto kun on ollut tuolla rek. numerolla uudesta asti.
     
  12. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Kevättalvella kävin leimaamassa ja kilvittämässä kaverin auton, joka oli seissy vuosikausia ja kilvet palautettu. Käyttöönottopäivämäärää ei ollut. Ensiksi kone arpoi kilven, jonka mukaan olisi pitänyt katsastaa kahden kuukauden sisään uudelleen, mutta inssi kävi takahuoneessa valkkaamassa laput, joilla sai pitkälle toista vuotta leimaa... :)
     
  13. lexlex

    lexlex 1st gear

    Jos harrasteautoilu aiheuttaa tuollaisia ongelmia niin ehkä kannattais vaihtaa vaikka perhokalastukseen, huhhuh :eek:
     
  14. SamiL

    SamiL Gearhead

    Eipä taida olla montaa, jotka miettivät, että kumpaakohan alkaisin harrastamaan, harrasteautoilua vaiko perhokalastusta? :eek:
    90-luvun loppupuolella, vanhojen verotussysteemien aikaan, kävin tullissa maksamassa Kaliforniasta tuodun Fordin veroja rekisteröintikatsastusta varten. Alkuperäisessä Kalifornian otteessa oli selvä maininta siitä, että se oli annettu heinäkuussa 1974, joka siis käytännössä tarkoitti auton käyttöönottoa.
    Tullihenkilö sitten tuumaili ääneen, että mikähän laitettaisiin näihin papereihin käyttöönottopvm:ksi? Ehdotin, että eikös se ole tuossa titlessä oleva? Suhtautuminen oli juuri sellaista kuin virkahenkilöillä aina on, kun asiakas rohkenee olla jotain mieltä, eli aiheutti hetkellisen kuurouden. Henkilö päätyi siihen, että laitetaan tähän vaikka 1.2.1974, joka siis oli täysin hihasta tempaistu päivämäärä. Mitkään vastaväitteet eivät auttaneet. Niinpä se sitten vainoaa joka kevät ensimmäisen ajon ollessa suoraan katsastukseen. :mad:
     
  15. hla

    hla Gearhead


    Tolla tavalla saat leiman koko ens vuodelle ja ongelma poistuu. 2-päättyvällä se taitaa olla tosin olla marraskuun 1.päivän jälkeen. Katsastukseen saa mennä neljä kuukautta ennen käyttöönottopäivää tai tossa tapauksessa ennen viimeistä katsastuspäivää kilpien perusteella. Jos saat leiman, niin se on voimassa seuraavan vuoden viimeiseen katsastuspäivään saakka. Esim. mun käyttis on otettu käyttöön 23.12 ja katsastin sen jo 24.8, niin sain leiman joka on voimassa 16 kuukautta. Syksyllä katsastamalla sulla olis auto aina leimassa keväällä. Ei marraskuun alussa yleensä vielä ole niin huonoja kelejä, ettei se onnistuisi.
     
  16. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Itsellä juurikin numerona 2. Seuraava katsastus 31.10.2011 - 29.2.2012.
    Talven tulosta riippuen tarkoitus olisi ennen talviteloille laittoa käydä konttorilla. Tänä keväänä tosin tein juuri päinvastoin ja ajelin pari päivää ennen pääsiäistä ennalta tilattuun katsastukseen.
     
  17. jaketin

    jaketin Gearhead

    itsellä tuo ei onnistunut, kun kyselin parissa katsastuksessa :eek:

    Jospa tuo nykyinen katsastusasenma onnistuisi sen tekemään :odroll:
     
  18. Jonssi

    Jonssi 3rd gear

    Sama juttu täälläkin. Pohjolan tallissa kun joutuu laitetta tarkastelemaan ja herättelemään toimintaan katsastusta varten, niin tulee miettineeksi että jos käy konttorilla lokakuun puolivälillä hakemassa vikalapun ja sitten marraskuun alussa käy näyttämässä viat.

    Tuleekos tällöin vuosikatsastuspäiväksi ihan varmasti tuo marraskuussa saatu katsastusleima :)

    TheJonssi
     
  19. linis51

    linis51 3rd gear

    Eilen kävin 2 numeroon päättyvän auton katsastamassa ja kysyin katsastusinsinööriltä tätä asiaa. Sanoi että tule vaikka marraskuun 1 päivä, niin on ensi vuoden katsastus hoidettu.

    Näin teen ja keväällä ei tarvii katsastaa. Ties vaikka säästää rahaa jos hinnat nousee ensi vuonna.
     
  20. nixon

    nixon 3rd gear

    Itse tajusin vasta hetki sitten, ETTÄ silloin ku kävin rekisteröintikatsastamassa ton mun paskahuussin 27. kesäkuuta ja ne antoivat kasiin loppuvan kilven, niin joudunko siis hoitamaan vuosikatsastuksen 1.7. - 31.10.2011 (niinku otteessa lukee) vai onko tää leima voimassa ens vuoden lokakuun loppuun? :-?
     

Kerro tästä muillekin!