Katsastuskonttorin päätös???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja kinde, 1.7.2014.

  1. kinde

    kinde Gearhead

    Pystyykö joku kertomaan mitä tai mistä saan selville mitä tarkoittaa;

    Pakokaasupäätökset hyväksytty Helsingin katsastuskonttorin päätöksellä nro 499/9-90

    Siis voin käydä konttorilta kysymässä mutta jos joku osaa antaa varman vastauksen. :)
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Pakoputkenpäiden suuntaus???
     
  3. jallu81

    jallu81 3rd gear

    mä luulen että ihan päästöjä koskee koska päätöksen vuosiluku on -90.
    auto sitä ikäluokkaa että tuolloin päästörajoja tiukennettiin ja kyseinen auto on vapautettu niistä. menee siis vanhemman arvoilla.
     
  4. Timmo

    Timmo 1st gear

    Tuossa päätöksessähän voi olla mitä tahansa. Keljumpi veisi näin uuden katsastuslain aikoina tuon jonnekkin merkkikorjaamon katsastukseen (esim. Laakkoselle) kunhan näitä aukeaa. Sitten vaan kaasarin ruuvit siihen asentoon, että menee mittarit punaiselle. Vetoaisi sitten tuohon otteen merkintään ja katsari etsimään 24 vuotta vanhaa paperia toiselta konttorilta, mitä ne arvot saa olla :D :D :D

    No eihän me noin keljuja olla...
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mun Dodge on myös vuosimallia 1990 ja siinä on joku samanlainen teksti.
     
  6. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Tuli mieleen joku vastaava vanhan Mazda 323 "luukkulampun" kohdalla oli hyväksytty eri päästötasolla alkujaan suomeen ja tämähän tieto sopivasti katosi Trafin hienojen tietojärjestelmien sekaan eli ei enään ilmentynyt uusimmassa rekisteriotteessa ja silloinen omistaja rehellisesti kusessa kyseisen auton kanssa.

    Opiksi kannattaa katsoa mitä sinä edellisessä otteessa luki vaikka konttoreiden tädit tahtovat ne revittäväksi uudessa katsastuksessa, vetopainot tuppaa muuttua ja muutoskatsastuksessa merkityt rengaskoot kadota.

    Muutoskatsastushan on kerran maksettu ja jos tieto otteesta katoaa sillä on taas uuden muutoskatsastuksen tarve esillä eli euroja palaa kerran toimistotäti äyski mitä niistä muuttuneista tiedoista valittaa no sen konttorin palveluiden tarve lakkasi sinä päivänä jos asenne tuollainen.
     
  7. kinde

    kinde Gearhead

    No kävin tänään paikallisella konttorilla missä muutenkin autoni katsastan.

    Kyselin katsurilta. Hänen arvauksensa on, että kun auto on tuotu maahan vuonna 90 ja on kuitenkin vuosimallia 87 niin siihen on annettu oikean ikäisen auton päästörajat. Ja kun kyselin, että mitä ne sitten on niin tulkinta on ei vähäpäästöinen ja vuosimallin rajat mittauksessa. Eli ei tarvitse olla kattia eikä muita härpäkkeitä. Eli riisun ne kaikki pois.

    Kommentti putkistosta oli vaan ettei sitten ole liian äänekäs.

    Sillee.

    Oikean vastauksen saisin päätösnumeroon jos menisin A1-asemalle kyselemään ja he ehkä kaivaisivat paperit jotka ehkä löytyisivät. Hakuninmaa on siis lopetettu missä päätös on annettu...........

    Siis ei huolen häiväääääää.
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Itellä on omista autoista kaikki aikasemmat uuden malliset otteet tallessa, niitä kaiketi nimittäin ole pakko luovuttaa :wink:

    Se on jännä et miten ei sit prosentit katoile otteista vaan ne hyödykkeet :-?
     
  9. Timmo

    Timmo 1st gear

    Minulla hävisi yhden piilofarkun takapenkit otteesta ja reippaasti kirjoitin asiasta suoraan Trafin pääjohtajalle sähköpostin. Paska kun tuppaa valua alaspäin, niin suhteellisen nopeasti ne penkit ilmestyi takaisin, kun pääjohtaja käskytti alamaisiaan korjaamaan virheen. Tuo puljuhan on tsaarin ajassa, niin tsaarin konstit toimii.
     
  10. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Katsastuskonttorien on täytynyt säilyttää 15 vuotta konttoreilla tehtyjen päätöksien dokumentteja. Marraskuusta 2007 kaikki katsastuksiin liittyvät dokumentit on mennyt Trafille, tai tarkemmin Trafin ostamalle palveluntuottajalle digitoitavaksi. Uudet ja tarkkailun alla olevat katsastusasemat lähettää dokumentit suoraan Trafille.
     
  11. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Taisi hävitä useista uuteen Trafin järjestelmään siirryttäessä. Niinpä Trafin (silloin Ajoneuvohallintokeskus) nettisivuille ilmestyi lista rekisteritunnuksia piilofarkuista joissa hyväksytyt tilapäisistuimet.
     
  12. jallu81

    jallu81 3rd gear


    näinhän on päässyt useasti käymään. Muutamat offiautoja harrastavat olivat jo kusessakin kun otteesta hävisi tiedot mutta samalla ne hävis trafin tiedoista myös, eikä enää esim. rengaskokoja tai korotuksia saanut nykysäädöksillä leimattua..
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Oli mun mielestä melko monilla just jotain vastaavaa p*skaa tullut ton muutoksen yhteydessä, muistelisin, et jollain jäi vaunu ja traileri turhaksi kun vetopainot ei enään riittänytkään :mad:

    Renkaita, korotuksia ja ahtimia sekä coolereita monilla kans tais muuttua laittomaksi :odroll:


    Mut tietenkään kellään amerikistilla ei muuttunut mukavasti kovat tilapäisistuimet istuimiksi, mut niitä kyllä poistui :-? jotenkin hieman haiskahtaa :eek:
     

Kerro tästä muillekin!