Kattoverhoilu asiaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Cnn, 20.8.2011.

  1. Cnn

    Cnn 3rd gear

    Kyseessä ois -87 sedan caprice, ja vikana ois se tavallinen roikkuva kattoverhoilu. Taitaa enää kattovalo ja takapään vaatekoukut pitää sen paikallaan. :D Eli kysymys ois tämä. Onko kukaan ottanut tuota koko kattoverhoilu pakettia kokonaisuudessaan pois? Ja miten homma käytännössä onnistuu? Siellähän on ilmeisesti sen kankaan ja vaahtomuovin alla jokin levy mihin nämä on liimattu? Ajatus olis sellainen et ottais verhoilun pohjalevyineen alas ja uusisi koko verhoilun poistamalla myös tuon vaahtomuovi systeemin sieltä alta. Koska tuskin tuota vanhaa saa enää liimattua takaisin siten että se useaa vuotta siellä pysyis. Varmaan parasta uusia koko verhoilu. Eli Jos jollain on käytännön kokemusta näistä jutuista niin ois kiva saada pientä vinkkiä et miten tää onnistuu tai onko kuinka vaikeeta. :-?

    Ps: Tiedän että tätä samaa aihetta on kyllä käsitelty useissa jutuissa aiemmin. Mutta ei sattunut löytymään kaikkiin näihin kysymyksiin vastausta.
     
  2. Ombo

    Ombo 1st gear

    Itse uusin Blazurista vastikään, en tiedä onko niissä mitään samaa mutta tässä jotain omia kokemuksia:

    Kyseessä on yksi levy, jossa on pinnassa vaahtomuovi. Tämä hapertuu ilmeisesti ajan kanssa hyvinkin murusiksi ja sehän aiheuttaa sen varsinaisen verhoilun roikkumisen, mokoma kun on liimattu siihen vaahtomuoviin.

    Levy pois, vanha kangas mäkeen, ja harjalla harjaten vanha vaahtomuovi pois niin hyvin kuin mahdollista. Esityöt nyt siis tehty, sitten liiman ja kankaan hakuun.

    Eurokankaasta jotain juuttikankaan näköistä, vanhaan väriin passaavaa ei autoverhoilukangasta. Löysin kivan jämäpalan. Starkilta Mastonin sprayliimaa 19e purkki. Halpaa kuin saippua..

    Liimat ohjeen mukaan, kangas päälle ja leikkaukset. Sitten autoon kiinni. Kappas vain, ekat helteet ja sateet niin verhoilu kutitteli päätä ihan kuin ennenkin. Uusiksi meni.

    "Vanha" kangas varovasti pois, netistä tutkiskelua mikä liima sitten pitäisi. Tilasin 3M:n 8080 pikaliimasprayta, tehty kyseiseen hommaan. Liimat taas ohjeen mukaan, vanha muotoonsa leikattu kangas neljän käden voimin paikalleen. Nyt on ainakin kuukauden pysynyt hienosti, kestänyt helteet ja kosteat kelit. Tuo liima ei sitten ole liian riittoisaa, levittää noin 2m2 alueelle.
     
  3. Cnn

    Cnn 3rd gear

    Hyvä homma, näin sen suurinpiirtein kuvittelinkin menevän. Pitää ny vaan alkaa metsästeleen sopivaa kangasta. Ja sitten varmaan kannattaa suosiolla hankkia tuota 3M:n pikaliimasprayta, jos sillä kerran tuntuu pysyvän. Täytyy alkaa tutkimaan et miten tuosta capricesta sais helpoiten tuon verhoilun ehjänä alas. :D
     

Kerro tästä muillekin!