Kaukovalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja dodgeman, 16.10.2017.

 1. valpas

  valpas Gearhead

  Siis hetkinen....... Ei ne omat valot vaikuta häikäsyyn. Kylläkin siihen, että itse näkee paremmin omien valojen keilassa.
  Sama juttu, jos vastaan tulija ei vaihda kaukovaloja lähivaloille, niin kannattaa itsekkin ajaa kaukovaloilla. Häikiihän ne vastaantulijan valot, mutta omatkin valot valaisee enempi, kuin jos olis vain lähivalot.
   
 2. valpas

  valpas Gearhead

  Jep, tänäänkin nyppylän takaa tuli kolme autoa, jotka vaihto lähivalot vasta, kun kerkisin laittamaan kaukovalot takasin. Yks ajo vastaan vaihtamatta lähivaloille. Laitoin minäkin takasin pitkät, ja katse vain siihen tien oik. reunaan, niin jotain näkee. Häikäseehän se.... Toivoo vaan, ettei peura hyppää eteen silloin. Koko tietä ei tahdo kunnolla nähdä, eikä tien reunan ulkopuolelle.
   
 3. valpas

  valpas Gearhead

  Ei se mitään suuntauslaitetta tarvi. Kevyellä jarrutuksella valojen suuntauksen tarkistaa helposti.
   
 4. urho3

  urho3 Gearhead

  On se matolaatikko ehoton peli jos meinaa helpolla päästä. Itse tarkistan aina kun ajovalon vaihdan. Viimeksi viikonloppuna laitoin uudet umpiot 4kpl niin helpottaa säätöä.
   
 5. valpas

  valpas Gearhead

  Mistäs se johtuu, kun kaikkien autojen lähivalot ei häikäse? Saman merkkisissäkin toinen häikäsee, ja toinen ei! Sanokaapas se.
  On monta uutta autoa, joissa on kirkkaat valot, mutta ne ei häikäse. Sitten taas toinen tulee vastaa niin, kuin olis kaukovalot päällä. Mistäs se johtuu?
   
 6. urho3

  urho3 Gearhead

  Miten likainen umpio käyttäytyy? Kyllä uudessa pyöreessä lasiumpiossa on tarkka se raja. Pitääpä matolaatikolla tutkia
   
  valpas tykkää tästä.
 7. valpas

  valpas Gearhead

  Juu, likasuus aiheuttaa hajavaloa. Olikos valotehoissa joku raja, kun vaaditaan lyhdynpesimet?
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 8. urho3

  urho3 Gearhead

  Laitoin itelle ne uudet umpiot niin matolaatikko näytti hyvin miten terävä se raja on. Testaan kun tulee suola kerros päälle miltä näyttää.
   
 9. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  itteä on häikiny aina kaikki xenonit ja nää uudet ledit vielä hirveempiä mut luulen että vika on siinä että silmät on keskivertoa herkemmät valolle
   
 10. KajS

  KajS Gearhead

  Valojen korkeussäätö on turha laite "väkisinautoijoilla". Niillä ihmisillä, joille auto on vain liikkumisväline. Väkisinautoilijaa ei muiden viihtyminen maantiellä kiinnosta. Väkisinautoilija ohittaa vaikka 1/2 km ennen työpaikkaa tai omaa kotiliittymää, kun on niin kiire pois autosta.

  Mutta aiheeseen: Sellainen matolaatikko ois kiva. Ei oikein kehtaa mennä jonnekin alan korjaamolle säädättämään slanttivanin neljää umpiota, suurin aika menis kuitenkin suuntausruuvien henkiinherättämiseen. Nyt näyttää ainakin riittävän alas, kun keula on alhaalla...
   
 11. T&S

  T&S Gearhead

  Meinaat ettei ympäristön valoisuus vaikuta häikäisyyn, karrikoidusti, kirkkaana kesäpäivänä ei vastaantulijan lyhyet tai sumarit juuri häikäise.
  Kultaisella -80 luvulla kun oli auton keulalla 600W pitkillä tehoa, ei rekkojenkaan pitkät paljon häirinneet, enemmän nauratti kirkkaana loistava kuskin naama.
   
 12. KajS

  KajS Gearhead

  Jo autokoulussa 1970-luvulla opetettiin katsomaan tienreunaan. Ei mua edellenkään vastaantulijat häikäise. Mutta valovammaiset v...ttaa.
   
  cdv70 ja juhamann tykkäävät tästä.
 13. urho3

  urho3 Gearhead

  Tommonen ainakin toimiva vehje eikä oo hintakaan noussu moneen vuoteen. Suomen työkalu myy testo merkkinen.[​IMG]
   
 14. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Ja nykyään polttimot ovat niin massatuotantoa, että jokainen yksilö on liki uniikki sen suhteen, mihin se sen valon heittää kun on umpiossa paikallaan. Siihen voidaan sitten lisätä ne asentajat, jotka eivät saa sitä polsaa edes oikein paikalleen. Ei ihme, jos jotkut häikii, kun olen tavannut sivuttain ja jopa ylösalasin asennettuja H4 polttimoita. Sit sen perässä on vielä se hirveen vaikee kumikin. Sen voi heittää pois tai kääntää vaikka nurinpäin...
   
  KajS, valpas ja rane58 tykkäävät tästä.
 15. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear


  Pihit mukaan ni saa rautalangasta säätää matkalla :D
   
 16. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear


  Ei taida olla tossa 60 luvun amertiikan koslassa mitää vipuja. Ne tuli myöhemmin
   
  rane58 tykkää tästä.
 17. valpas

  valpas Gearhead

  Helkkari, yleensä pudotan valot alas, kun en valaistusta tarvi. Nyt pimeellä ne ei noussu ylös. Pitkät valaisi sen alueen, kuin puolikkaat yleensä. Piti tarkasti kattoo, oliko sininen valo kojelaudassa, kun tuli vastaan joku. Silmällä sitä ei oikeen huomannu.
  Sittentuli kunnon monttu, ja vaot nousi taas ylös. Pitää katsoa, missä vika, kun molemmilla puolilla valonsäädöt pelas samalla lailla.
   
 18. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Ihmeellisempää olis se jos ne ei olis jumissa.
   
  rane58 tykkää tästä.
 19. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Yksi, mikä aiheuttaa häikäisyä, on väärinpäin olevat H7-polttimot. Jollain ihmeellä monet (korjaamoillakin) onnistuvat asentamaan ne väärinpäin ja jättävät suuntauksen/valokuvion tarkistamatta...
   
 20. KajS

  KajS Gearhead

  Mulla tuli '69 Miniin katsastuksessa hylky vuonna 1979, kun "valokuvio oli väärä". Olin sellaisen hehkulankapolttimon (ei siis edes H4) onnistunut asentamaan ylösalaisin. KajS 18vee otti tuosta opikseen, enkä sittemmin ole asentanut polttimoita väärin. Hävetti se maininta...olihan niissä rumpujarruissakin sanomista, mutta se ajovalo oli oma tyhmä.
   
  cdv70 ja Karpov tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!