Kauppojen parkkipaikalla kolhitut autot (perkeles)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kalikali, 29.1.2014.

  1. Kalikali

    Kalikali Gearhead

    Onkos yleensäkin paljon kolhittu autoja kauppakeskusten ym. parkkipaikolla? Vielä pienet naarmut jo ovikolhaisut ympärtää näissä kinnereille ja mopoautoille suunnitelluissa parkkiruuduissa, mutta raukkamaista karkuun lähtemistä isommissa kolhuissa en ymmärrä.

    Itseltäni on mennyt Crysy Cordoba -75 kuskinpuolen etulokari ja ovi syvälle lommolle. Syyllistä ei löytynyt, jäi vain mustaa maalia monttuihin muistoksi.
    Firebird -89 keulaan peruutti lippispää Fiatillaan ja onneksi olin paikalla ja sain raivelista kiinni ennenkuin pääsi karkuun (yritti) ja sain rahat sälliltä.
    Proben kuskinoven kolhaisi sotaveteraani, joka hienosti ilmoitti asian keskuksen vartialle, joka selvitti rekkarin kautta minut ja veteraani maksoi kolhun. Esimerkillistä toimintaa.
    Nyt viimeksi joku metrin halolla hakattava rikkoi Joulun jälkeen sitten varmaan maasturillaan? takavalon vilkun lasin (venäläisiä maastureita iso kasa ympärillä).

    Mitä tästä voi päätellä? Enää vain 1/4 tai 1/3 suomalaisista on rehellisiä.
     
  2. intiaani_chief

    intiaani_chief 3rd gear

    Noissa fullsize lavureissa on se etu että pelti paksua kuten puskurit, yleensä kolhian auto kärsii enemmän vahinkoa. Oman maalipinta ei muutenkaan ole uusi, niin jonkun fiestan oven osuminen ei aiheuta paniikkia :)
     
  3. JS78

    JS78 3rd gear

    Poliitikot ja virkamiehet näyttää mallia..
     
  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mulla vaaleensinisessä linttafarkussa oli joitain kertoja laitettu lappu että "kolhaisin, soita puhnro..." mut en koskaan löytäny että mikähän se kolhu oli sit ollu...
    konemaalilla itte vedetty maali... varmaan korjautunu ittestään. sehän on väistämätöntä. :lol:
     
  5. jar

    jar Gearhead

    Täysin selkärangatonta meininkiä, tosin monelle lippispäälle fullsize-auton kolhun korjaus kuitillisesti maalamossa voi maksaa äkkiä muutaman kuukauden palkan, jos sattuu töissä käymään.

    Vakuutusyhtiöt ovat haistaneet ajan hengen ja mullekin tuli käyttikseen otettua parkkipaikkaturva tms. jolla voit omavastuulla korjauttaa nuo toisten tekemät kolhut, ilman bonusmenetyksiä, siis myös autolla tehdyt. Helpommalla pääsee kun maksaa sen 150 euroo, kun lähtee lippispäätä jäljittään.

    Tosin eiköhän tuonkin kohdalle osuessa tulisi arvioija katsomaan autoa ja alkais lunastusta ehdotella jollain pilahinnalla, oli se auto mikä tahansa :poff:
     
  6. M

    M Gearhead

    Kyllähän noita. Onneksi tuota käyttöautoa on kolhittu ovilla useammin. Cutlassin oven naarmutti yks känniääliö viereisen auton ovella. Onneks äijä sattui paikalle ja soitti sitten poliisit kun kaveri oli niin yhteistyökykyisessä kunnossa. Hakkas sillä ovella vielä poliisien nähdenkin että joutuivat puuttumaan siihen. Kaveri makselee vielä tänäkin päivänä sitä ulosoton kautta kun ei näiltä muuten rahoja saa. Helmiäismetalliväri, työt, häivytykset pitkälti toista tonnia maksettavaa..
     
  7. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ei ole kolhuja tullut, mutta kerran vaimo tuli parkkihallissa autolle, ja huomasi kun kaksi nahkatakkiin ja verkkareihin pukeutunutta itänaapurin karjua ruuvasi autostamme suksitelineitä irti. Ei luonnollisesti viitsinyt mennä antamaan niille turpaan, vaan meni hakemaan vartijat jolloin nämä hyppäsivät autoonsa ja katosivat.

    Toisen kerran joku oli heittänyt pään kokoisen kivenmurikan Jeepin takalasista sisään keskellä päivää.
    Mikähän siinäkin mahtoi olla tekijällä syy?
     
  8. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    No onhan näitä sattunut perheessä itselleni tuli mopotyttö parkkihallissa ruudussa olevaan auton lokasuojaan mopedillaan.

    Vaimolla Jumbossa oli avulias silminnäkijä (kiitos vielä) laittanut lapun naapuriauton pakittaneen etupuskurin ja kulman naarmuille.

    Autoa kuljettaneen naikkosen äiti(omistaja + ammatiltaan opettaja) kieltäytyi yhteystyöstä kun poliisi oli yhteydessä haaverista no vakuutusyhtiöt riiteli keskenään ja tämä opettajatar vielä kehtasi soitella ettei hän vastaa mistään mitä tytär tekee (eiköhän noi kolhut mene omsitaja/haltija piikkiin joka tapauksessa)

    Tuntee myötähäpeää kun katsoo tätä ohjelmaformaattia

    http://www.mtv.fi/suomensurkeinkuski/

    Onko se ajokortti miten ja kenen myöntämä ja onko kaikki muuumit vintillä :)
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  10. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    En tiiä mitä on ajatellu, mut youtubessahan on sikana noita videoita missä pysäköintitilanteessa auto ryntää hulluna. Ilmeisesti automaattivaihteet ja kuskilla jalat / polkimet sekaisin. Meinaa mennä pitkäks niin jarru pohjaan = vahingossa kaasu pohjaan ja sit alkaa ryske!
     
  11. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kotipuolessa kanssa naisimmeinen rysäytti kaupan seinään (ei onneksi läpi asti) automaatilla. Kuulemma vaan pykälti pienempää ja puski menemään vaikka kuinka jarrua polki...
     
  12. juhamann

    juhamann 3rd gear

  13. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Syksyllä leimakonttorilla se yks leimamiäs ajo mopoautolla sitä hallin ovea päin kans sen näkösesti niinku se olis vahingossa painanu kaasun pohjaan.....
     
  14. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Kyä noita tapahtuu vaikka kuinka paljon että jotkut kolhii toisten autoja ja lähtee ilmottamatta pois. Äijän väyrysmersusta oli ajettu koko toinen kylki ihan paskaks. Siihen joutu uudet ovetkin ostamaan
    Ja yhen entisen työkaverin autoa oli kolhittu. Tai siis siihen viereiseen autoon oli joku törmänny niin että se oli sivusuunnassa liikkunu tän kaverin auton kylkeen.
    Joskus olin parkkipaikalla itte autossa ja kuului semmonen kolahdus ja auto heilahti. Katoin vaan ikkunasta kun joku täti vaan pakitti pois siitä autollansa ja lähti menemään. Jos mulla olis silloin ollu semmonen auto millä olis ollu jotain väliä nii olisin soittanu poliisit sen perään.....
     
  15. capri30S

    capri30S 1st gear

    Oli kans kauhee vekki äitemuorin vectran repsikan ovessa, ei ollut ite huomannut. Oiken terävä jälki ja maalit pois. Ottaa niin päähän tollaset apinat, varmasti huomaa kun noin sattuu.
     
  16. voittol

    voittol 2nd gear

    Itte tämmösenä papparaisena tulee täällä maaseutukauppojen pihalla , jätettyä auto aina pienen kävelyn päähän ,ettei tule kolhituksi , eikä tementtian pyörteissä kolhisi itte ketään , harmittaa sekin kun pikku tuloistani joutusin korjauttaan jotain juppi-pemaria, jonka puskuri tai umpio maksaa puolen vuoden tulojen verran.
     
  17. moiro

    moiro 1st gear

    Viime syksynä tulin kaupasta autolle,lasit oli pikkusen huurussa joten laitoin auton käymään että näkis ajella.Kohta viereen peruuttaa uudehko farmari Oktaavia,vänkärin puolelta nousee vanhempi rouvas henkilö avaa Skodan takaoven ottaakseen ilmeisesti kauppakassit,lyö samalla kaksi ketaa minun auton kylkeen ovella ja jättää oven Corollan kylkeä vasten.Samalla minä lähdin peruutamaan parkkiruudusta,40 sentin peruutuksen jälkeen se akka älys laittaa ovea kiinni päin.Oli tarkotuksena että se Skodan ovi olis tarttunut minun autoon peiliin tai ovien rakoihin ja olisin voinut vääntää sen niin että olisivat joutuneet ajamaan ovi auki kotiin.
     
  18. wili

    wili 3rd gear

    Näitä tolvanoita riittää. Kävin syksyllä paikallisessa TK:ssa verikokeessa ja takaisintullessa autoni viereiseen autoon oli sisäänsiirtymässä äiti lapsineen joten jäin odottamaan kun en viitsinyt sekaan ängätä. Äiti pisti pienempää takapenkille turvavöihin kun vanhempi poika (noin ekaluokkalainen) kiipesi etupenkille ja mäjäytti oven suoraan minun Mondeon kylkeen niin että kunnon kolaus kuului. Äiti ei tehnyt elettäkään pyytääkseen edes anteeksi tai toruakseen lastaan, painui vain kuskinpaikalle. Nousin itse kyytiin, katsoin äitiä ja mäjäytin ovellani Berlingon kylkeen terveiset kun peruutin pois...
     
  19. tammercity

    tammercity Gearhead

    Vuosia sitten oli saab 900 "käyttöautona" ja yhden kerran kans vieressä oleva emäntä pesueineen yritti ahtautua omaan uudehkoon autoonsa sisään ja ovethan heillä nyt otti osumaa sabaan muutaman sata kertaa tässä välissä.

    Sattui oleen itsellä kaupan kärryt siinä sopivasti käsissä, niin pamautin sitten niillä kärryillä kans oman saabin kylkeen niin paljon kun lähti.

    Sanotaanko näin, että nainen nousi kyykistelemästä takapenkiltä melko nopeesti ja silmistä näki, että "pelästy" melko pahasti :rotfl:

    Eläessäni nähnyt yhdenkään naisen kipittävän kuljettajan penkille niin nopeasti ja lähtevän parkkiruudusta, kuin sillä kertaa :D
     
  20. WBBC

    WBBC Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!