Keimolan menneisyys ja tulevaisuus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Tinppa, 23.11.2004.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Itse asun Tuusulan moottorikerhon enduroharjoittelualueen naapurissa, oikeastaan alueen lähintalo. Meidän rivareissa ei valittajia ole, mutta jopa kilkometriä kauempana asuvat valittavat alueen melusta. Pyörien äänet kuulee huoltoalueelta, mutta kun painuvat metsän sisään, niin ainut mistä tietää ajajia olevan paikalla on huoltoalueella olevat autot, jotka näkyvät meidän ikkunasta. Metsän sisältä ei kantaudu minkäänlaista moottorien ääntä.
     
  2. fmila

    fmila Gearhead

    Tän päivän Enduro pelit on varsin hiljaisia, ei pahemmin papata ees kakstahtiset. Ja kaiken lisäksi noi "hyvät" vaimentimet ei edes vie tehoja koneesta, vaan jopa lisäävät sitä. Tietysti se on otettu jo moottorin suunnittelussa huomioon. Ja kohtahan ne alkaa ajaa Enduroa sähkömopoilla, johan Salminen kävi semmoista tyypittämässä mettäpoluilla.

    Eikun vallataan Keimola takas ajo käyttöön ja ajetaan vaan sähköautoilla/-mopoilla, eikä kukaan huomaa mitään :lol: :D :poff: :poff:
     
  3. homer

    homer Double Gearhead

    Huomenna pittäis mennä paikkaa ihmettelemään. Lueskelin tuossa vuoden 1978 vauhdin maailmoita ja siellä oli juttua että radan toiminta päättyi käytännössä sen rapistuneeseen kuntoon. Mm. katsomot alkoivat olla jo vaarallisessa (?) kunnossa eikä silloisella omistajalla ollut intoa satsata rataan joka ei tuottanut kuin tappiota.
     
  4. 63S88

    63S88 Gearhead

    Viikko sitten kierrettiin rata vaimon kanssa jalkaisin ja ihmeteltiin 'raivaustöitä' mitä siellä oli tehty etelä päässä.
    Mielestäni ihan summittain katkottu puita ja vesakkoa vain radan vierestä, ei sen syvemmälle radan keskustaan päin ja mielestäni eivät kuulu mitenkään vieressä olevien voimajohtojen olemassa oloon.
    Jotain siellä tapahtuu, mutta mitä...
     
  5. homer

    homer Double Gearhead

    Sieltähän se rata pienen pähkäilyn jälkeen löytyi. Ajoin Radioasemantietä niin kauas kuin pääsin (tai yleistä tietä piisasi) ja sitten jokunen sata metriä kävelyä.
    Ja juuri niin ränsistynyttä tuolla oli kuten arvelinkin. Kai sinne kohta alkaa kerrostaloa nousemaan kun alue oli tyhjennetty, eikös siellä jotain rengasvarastoa sun muuta ollut.
     
  6. RS270

    RS270 1st gear

  7. Jasca

    Jasca 1st gear

    Mitä aikaa toi on esittävinään? Pacecar-Porschen majakka ja Voortien diginäytöt ei oo oikei Keimolan juttui... Kiva silti et joku on viittiny tehdä ton!
     
  8. Zorlim

    Zorlim 1st gear

    Keimolan moottorirata-sivujen tarina ei ole valitettavasti ohi. Linkissä oli virhe.

    Onneksi jo olen alkanut pelastamaan keimolan netissä olevia kuvia.
    Lienee paras alkaa tallentamaan noita tekstejä, sillä suurin osa sivustoista voi lähivuosina hävitä bittiavaruuden hämäriin. ...
     
  9. Mr J

    Mr J Gearhead

    Ihan sama mitä aikaa esittää, mut hiton siisti pätkä on!
     
  10. debner

    debner Gearhead

    Kappas vaan, noi Martti Alkion ylläpitämät sivut on tehty noin vuoden -79 tekniikalla ja ovat olleet ylivoimaisen vaikeasti päivitettävissä, siksi niiden kehityskin pysähtyi vuosien taakse.
    Jos joku olisi innokas tekemään ne uusiksi ja ylläpitämään niitä palvelimella joka ei katoa niin apu olisi tervetullut. Historiallista materiaaliakin olisi nykyään paljon enemmän saatavilla ja hienointa olisi kun sinne voisi avata osion johon kuka tahansa saisi ladata vanhoja Keimola kuvia + tekstiä. Marankin saa varmaan kiinni kun laittaa sähköpostia vtt osoitteella...
    Ei haittaisi vaikka ne olisi jotenkin vaikka Overdriven palvelimella, tämä kun on aika pysyväksi osoittautunut...
    --------------------
    Ne Youtube pätkät näyttäisi olevan peleistä joihin tehtiin Keimola rata.
     
  11. Zorlim

    Zorlim 1st gear

  12. Zorlim

    Zorlim 1st gear

    Apua tuplapostaus, mutta olkoon

    http://tinyurl.com/6vb3quy

    Onko kukaan tuolla käynyt/ aikoo käydä? Osaatteko sanoa oliko missään niissä alkuperäisen kaltaista lasitusta rankoineen?
     
  13. debner

    debner Gearhead

  14. Zorlim

    Zorlim 1st gear

  15. BIRDFLYER

    BIRDFLYER 3rd gear

    No niin tänään tuli taas käytyä tontilla. Historian siivet vaan havisee... Aikamoinen mylläys oli taas pääsuoran alueella tapahtunut. Hyviä asioita oli puolikkaan maaliviivan siistiminen. Mut sitten sen jälkeen oli pääsuora aikas raiskattu. Viisi metrisiä multakasoja oli koottu lykättäväksi uuden liittymän rinteen maisemointiin. Pääsuoran päähän oli asennettu voimalinjan pylväs. Eli ennen radan sivunnutta voimalinjaa oli siirretty lännemmäksi. Vielä siitä mopolla pääsi ajamaan mutta asvaltit oli saaneet kyytiä. Samalla oli se eteläinen kevyenliikenteen silta purettu pois!!
    Sitten joku urpo oli käynyt kippaamassa purkamansa varaston materiaalit varikkosuoran kaatuneen puun viereen. Kaikenlaisia :poff:
    Kaikenkaikkiaan USKOMATON paikka 8) Käykää vielä jos voitte. Tollaista moottoriurheluhistoriallista paikkaa saa hekea.
    Eli Kivistön puolelta pohjoisempaa siltaa pitkin pääsee suoraan Nesteen
    Kaaren kohdalle radalle.
    Ratakierros oli aika optimaali nyt kun lehtiä ei vielä ollut puissa ja ojat olivat kuivuneet.
    MENKÄÄ KÄYMÄÄN!
     
  16. JnZm

    JnZm Gearhead

    Täytyy käväistä, kävin paikalla ekaa kertaa tuossa aiemmin keväällä kun lumet oli vielä maassa enkä meinannut tajuta että hitto, mähän seisoin jo radalla! :D
     
  17. Zege

    Zege 3rd gear

    Vielä ei rakennustyöt ole alkaneet, mutta kauaa ei taitane mennä kun alkaa alue muokkautua uuteen uskoon. Alue tuota pääsuoran osittaista tuhoamista lukuunottamatta vielä samassa jamassa, kun on ollut muutaman vuoden.

    Uusia Yksityisalue kylttejä oli ilmaantunut rata-alueen eteläosaan. Joku siellä fillaroinut vanhempi herra sanoi, että osa alueesta (etäläisesta puolesta) on menossa Kivistössä 2015 pidettävän asuntomessujen parkkipaikaksi. Toisaalta sieltä samasta suunnasta piti tänä vuonna alkaa ne rakennustyöt.

    Kuvia sunnuntain kierrokselta. Se viimeinenkin (poltettu) auto oli rata-alueelta hävinnyt.
    http://www.zegetion.com/MotorSport/Track/Keimola
     
  18. debner

    debner Gearhead

    Kivistön kyläjuhlaa vietetään sunnuntaina 18.8.2013 Kanniston koululla osoitteessa Kenraalintie 6, 01700 Vantaa. Tapahtuma alkaa klo 11.30 ja päättyy klo 16.
    Keimolan Omakotiyhdistys juhlii samalla 60 -vuotista taivaltaan näyttelyn merkeissä.

    http://www.marjaverkko.fi/marjaverkko/k ... kylajuhla/

    Keimolan omakotiyhdistys esittelee rataan liittyvää historiaa ja tehtiin pari pätkää Keimolan kisojen kaitafilmiä digimuotoon tuota tilaisuutta varten.

    http://www.keimola.net/index.php?id=2
     
  19. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Eikös nuo asukasyhdistykset olleet mukana radan alasajossa ja sulkemisessa? :-?
     
  20. Hai

    Hai Double Gearhead

    Ai, ajatus vastavoiman hengessä kuokkimaan?
    Vrt. talon/kadun valtaajat. :rotfl:
    Aiheuttamaan melua ja pahennusta.
     

Kerro tästä muillekin!