Keinonahan ompelu "perus" koneella

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja AteV8, 25.6.2009.

  1. v-v

    v-v Gearhead


    Laitas kikkeli lisää kuvia :rotfl:
     
  2. mannekiini

    mannekiini 1st gear


    Eipä satu just tähän hätään kuvia olemaan enempää :l
    Aja kelekkura kahville joku päivä niin suat ihan kosketella niitä.. pahveja siis.. :D :eek:
     
  3. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Sain tollasen poljettavan singerin hommattua vm. ´33 ja sen opiskelu käynnissä, pitäs jotain kehitellä keinonahasta talven/kevään aikana. Ehkä myöhemmin oikeesta nahastakin. Jos jollakulla on antaa vinkkejä niin kiitollisia oltas :).

    Kaikki vinkit kelpaa, millasilla säädöillä, millasta lankaa ja neulaa yms. Ilmeisesti aika pitkää tikkiä ettei repeä ainakaan.. Jotkut neuvoo ettei kannattaisi nahkaneulaa käyttää vaan kovaa isompaa normineulaa? Kuulemma jos nahkaneula lähtee tikkaamaan taaksepäin (niinkuin tollasella poljettavalla lähtee hyvinkin herkästi..) niin neula rikkoo langan ja mahdollisesti nahankin?
     
  4. Traveler

    Traveler 3rd gear

  5. arzi

    arzi Gearhead

  6. jevman

    jevman 1st gear

    jumankeka !!

    mahtavan mainiota jälkeä

    aina kiinnostanu toi verhoiluhomma
    mistä noita servomoottoreilla olevia ompelukoneita saisi edullisesti ?
     
  7. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mult saa ostaa ammattilaistason koneen ilman servoa edullisesti! :wink:

    Servolla olevaa kolmisyöttöä et saa edullisesti mitään muualta kuin tuurilla jostakin realisointihuutokaupasta, nettimyyntipalstalta tms. jossa joku myy konetta ymmärtämättään sen arvoa. Tietenkin edullinen on myös suhteellinen käsite. Nalle Wahlroosille kymppitonnin kone olisi ehkä edullinen mutta valtaosalle ihmisistä se olisi kallis. Ei tollasii servomoottoreita oikeasti tarvita. Jos sellaseen tottuu niin ei pärjää enää tavallisel koneel. Ainut servo mitä kaipaat pikku harjoittelun jälkeen on ehkä Martti Servon CD:tä mankkariin kun ommella hurauttelet penkkejäsi. :wink: Meillä on nimittäin koulussa noita automatiikalla olevia servokoneita ja kun olen niitä käyttäny välillä ihan kokeilumielessä niin jossakin vaiheessa se automatiikka rupee vituttamaan jolloin näppään kaikki automatiikat veke tai vaihdan konetta ja hyppään Adler 167:n taakse joka on luokkamme vanhin ja paras kone. Ompelukoneiden Mersu niinkuin opettajamme lystikkäästi asian ilmaisee. :wink:
     
  8. impala-71

    impala-71 1st gear

    Mää ompelin camaroon uudet penkin päälliset hobby hallin 100€ koneela.
    Jolkisivun tein plyysistä ja takaosan ja reunat keinonahkasta.
    Onnistu ihan hyvin vaikka en ole ennen neulonut mitään.
    Ostin hiukan vahvempaa lankaa ja farkkujen ompeluun tarkoitettuja neuloja.
     
  9. Buddy

    Buddy 1st gear

    Ai...Pist kuvii... :eek:
     
  10. MGB GT V8

    MGB GT V8 1st gear

    OFFTOPICCIA:

    - Mistä saa ALKUPERÄISTÄ keinonahkaa tai vinyyliä 197X?
    - Onko johonkin tallennettu alkuperäisiä materiaaleja niin, että ne ovat joustavia ja kestävät ompelun?
    - Voiko pinnan kuvioinnin tehdä kuumalla uudempaan muotilla puristaen? Mistä pohjavinyliä tai keinonahkaa ja voiko sen täsmävärjätä?
    - Miten keinonahka ja vinyyli eroavat?
    - Miten keinonahan voi suojata niin, ettei alkuperäinen jatkossa halkea +30v, esim. niskatuet ja penkkien sivut joihin kohdistuu liikettä jatkuvasti?

    Britaxin kattoluukkuun hommasin tuplapalan Ohiosta kun viikon surffailulla ainoana pintakuviointi oli lähes sama kuin 1976. Krakelointi alkuperäisessä n. 6mm ja uudessa 4mm, kiilto pienempi, mutta sopiva käsittely auttaa. Mustuus samoin mielestäni ei ihan alkuperäisen vinyylin voimakkuinen. Hinta olikin 5x EU:sta löytyvä + postit.
     
  11. Buddy

    Buddy 1st gear

    -Mikä auto? Valmistajalta,merkkikerhoista, harrastajilta
    -SMS autofabricsista saa jenkkeihin melkein mitä vaan.
    -En lähtis mitään martiointeja ite tekemään koska epäonnistumisen prosentuaalinen mahdollisuus on täysi sata. :wink:
    -Mikä on pohjavinyyli? Voi värjätä ja olikohan se Loimaalla kun joku sitä tekee hyvällä menestyksellä. Korjatkaa jos olen väärässä.
    -Vinyyli on käsittääkseni laala-alaisempi nimitys vinyylipinnoitetuista kankaista joissa voi olla mikä tahansa kuvio, tai jopa eri värejä pintarakenteessa mutta keinonahassa on yleensä se nahkaa jäljittelevä martiointi pinnassa. Löytyy ihan lähes sileästä vaikka kärmes, krokodiili tahi strutsinnahkajäljitelmäksi asti.
    -Onhan niitä kaikenlaisia hoitotuotteita vinyylillekin mutta mun mielest ne saattaa olla jopa haitaksi. Parasta olisi varmaan jos autoa säilyttäisi mahd tasalämpöisessä, auringonvalolta suojatussa tilassa silloin kun et sillä ajele.
    Kenonahat ovat kehittyneet hurjan paljon paremmiksi mitä ne olivat joskus 60-70 luvulla. Koulussa on työn alla vanha Hillman jossa alkuperäiset keinonahat ovat erittäin ohutta materiaalia. Tilalle laitetaan paksumpaa ja elastisempaa nykymatskua.
     
  12. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Tähän aiheeseen varmaan sopii kysymys ns. kolmisyöttö-ominaisuudesta. Kun monesti kuulee, että sitä ja tätä ei voi ommella kuin 3-syöttöisellä koneella, mutta mitään perusteluja ei kuitenkaan anneta. Miksi siis ei voisi? Olen kuullut tereen ompelusta näin.
     
  13. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mä olen tätä asiaa yrittäny valottaa muutamas keskustelus aikaisemminkin elikkä... Kolmisyöttö vetää paremmin kun on paksusti tavaraa ommeltavana. Neulasyötön ja alasyötön ongelmana on se että syöttäjät rupee ikään kuin "sutimaan" ja kappale ei liiku tarpeeksi ja tikin pituus lyhenee tai joskus kone jopa rupee tikkaamaan samaa kohtaa. Keveitä materiaaleja ommeltaessa näilläkin pärjää jotenkuten kun muistaa ja viittii vähän avittaa kappaleen liikkumista. Neulasyötöllä olen joskus tereitä ommellu. Tein ite terejalan. Jopa kolmisyöttö rupee temppuilemaan kun on paljon tavaraa välis et tarkkana saa senkin kans olla...
     
  14. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Kiitos vastauksesta. Tuo on kyllä totta, että joskus on hiukan ahdasta paininjalan välissä eikä tahdo kulkea kunnolla. Pitäisi itsellekin tehdä terejalka, mutta niitä ei ole tarvinnut vielä ommella joten on jäänyt.
     
  15. tebbis

    tebbis 1st gear

  16. Buddy

    Buddy 1st gear

    Niin ostinkin. Kiitos Tebbis! :D Kone on aikas merkillinen värkki rullajalkoineen ja muine kummallisine lisätoimintoineen. Tänään rupeen ottamaan selvää koneen käyttötarkoitusta... 8) Pitkää tikkiä se ainaski tekee...
     
  17. Damned

    Damned Gearhead

    Saako kolmisyöttöisiä verkkovirralla toimivina? Pitääkö ne hirveetä meteliä? t. nimim. "verhoilija kerrostalossa"
     
  18. Buddy

    Buddy 1st gear

    Saa ja hanki servomoottorilla oleva kone ni se ei pidä juurikaan ääntä.
    Kysy vaik täältä: www.scantimamaskin.fi
     
  19. Damned

    Damned Gearhead

    Jatketaas vanhaa aihetta. Onko teillä asioista enemmän perillä olevilla verhoilijoilla eri merkkisistä koneista mielipidettä? Tarjolla olisi kolmisyöttöinen Singer. Kai tuo kuluttajapuolella on ollut kovasti suosittu, vaan mitenkäs sitten ammattikäytössä? Saako siihen varaosia yhtä hyvin (vaiko huonommin) kuin vaikkapa Jukiin?
     
  20. jylppy

    jylppy Gearhead

    Jos jollain on tarvis teollisuusompelukoneelle, niin olis mahdollisesti kaks jouten. Singer 191D300A, tekee vaan suoraa tikkiä. ja Singer 20 U Professional, ZigZag/suora tikki. Kumpikin Woimavirtapelejä.

    Kuvia saa jos haluaa, Hintaa en oo kummallekaan vielä keksiny kun ei oo ollu tarvis myydä...

    040-5411111/Jyri tai yv.
     

Kerro tästä muillekin!