Kekkosslovakia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.1.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Suomi on hyva maa mutta paattajat ja jarjestelma syvalta. Suomihan on luvattu kieltojen, rajoitusten ja houlhouksen maa. En ole missaan muualla maailmaa nahnyt moista touhuu livena. Kansalaisten oma jarjen kaytto on periaatteessa kielletty.

    Itse lahdin Suomesta pois 3,5 vuota sitten kun totesin etta systeemi on taysin mata. Valtion ja yhteiskunnan pitaisi ehdottamasta kannustaa kansalaisia tyontekoon ja yrittamiseen eika tehda just painvastoin kuin nyt. Kaikki nama "hyvinvointi" yhteiskunnan varjolla tehdyt paatokset ainoastaan ajavat valtion etua. Pidetaan kansalaiset kurjimuksen rajoilla etteivat vaan vahingossakaan paase hyppimaan paattajien silmille.

    Esimerkiksi verotus ja palkka on tosi syvalta. Samasta tyosta jota Suomessa tekisn maksetaan USAssa noin 2.5 kertaa enemman ja maksan veroja noin 25%. Lisaksi taalla on "benefit" maksut 5%, Suomen sosiaaliturvaa vastaava. Esimerkiksi jos ostan taalla uuden GT Mustangin niin joudun tekemaan toita noin 8 kuukautta jotta saan summan nettona kateen. Vastaavasti Suomessa teksin toita noin 25 kuukautta!!! Harrasteauto touhuista ei kannata alkaa puhumaankaan.

    Ennen olin niin sinisilaminen etta uskoin "aanestamalla voit vaikuttaa" sloganiin mutta niin kauan kuin puolet maan vaesta uskoo etta systeemi on hyva niin toivo meni.

    Toivon etta kun Viro tulee EUn jaseneksi se tuo lisaa paineita muutoksiin Suomessa ja joku upee paiva voin muuttaa takaisin Suomeen.

    Eiku takasin sorvin aareen...
     
  2. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Niin eiköhän suurimpia epäkohtien virityskeinoja ole juuri vaalit ja vaaleilla valittu päättäjäporukka, jos vikaa sieltä suunnalta esim. liikoihin veroihin=persaukisuuteen haetaan. Katsokaapas kun vaaleilla valituksi päättäjäksi tullaan lupaamalla hyvää ja kaunista koko ajan enemmän ja parempaa ja mieluummin useimmille, maksoi mitä maksoi. Siinä kampanjointivaiheessa sekä raha että muut realiteetit lupausten toteuttamiseksi järjestään kiemurrellaan taka-alalle, koska käsittelemällä koko palettia todenmukaisesti ei pääse pallille istumaan. Todenmukaisessa mallissa kun ei voi olla aina ja pelkkiä voittajia, kun kerran jaettava potti säilyy suht vakiona. Ja vaikka ne realiteetit on useimmila päättäjillä tiedossa, niitten mukaan asioita ei oikeasti voi yrittää toteuttaa, vaikka sillä tavalla pitkällä tähtäimellä kaikkien (vero)rasitus voisi jopa kevetä. Silloin kun ei varmasti tule valituksi seuraavalla kierroksella. Siitä pitää huolen se pieni äänestäjä joka ei varmasti luovu "saavutetuista eduista" ja hyvinvointinsa tasosta ihan älähtämättä. Eikä viraston setä/täti luovu virastansa vaikkei todellista tuottavaa liikettä ole tehnyt viimeiseen sataan vuoteen. jne jne.
    Ei sillä että itse niin innoissani olisin tästä maksutouhusta yleensä tai mihin ne rahat menee. Ei erinomaisempia vähennyksiä, asun yksin jne. niin perus-% pyörii tasasesti 40 molemmin puolin parin tarkkuudella.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Swinger70 2004-01-08 19:27 ]</font>
     
  3. molopaa

    molopaa 1st gear

    Aivan ensimmäisenä pitäisi rukata palkkaverotus uuteen uskoon.

    Progressiivisuus on sinänsä hyvä asia. Jos ansaitsee enemmän voi kantaa hieman enemmän korsia kekoon.

    Progression haarukka on kuitenkin aivan liian suuri.

    Niin sanotuilla hyvä tuloisillakin ei yhtäkkiä ole niin hyvät tulot verotuksen jälkeen.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ongelma on juuri toi että työntekoon ja yrittämiseen ei kannusteta,aivan päinvastoin kuin USA:ssa,jossa työttömälle tarjotaan duunia,ja se on about pakko ottaa vastaan jos tahdot jonkunlaista toimeentuloa.Suomessa avustuksilla erää varsin leveästi(ainakin suhteessa siihen kuinka leveästi elää sillä arbetsbyrån tarjoamalla duunipaikalla),ja kun niistä töistä voi kanssa kieltäytyä niin ei ihme että täällä on länsimaiden korkein työttömyys.
     
  5. jaketin

    jaketin Gearhead

    yksi asia minkä olen huommanut, on se ettei duunari saa nauttia...se voi ylpistyä yms..

    sen verran minäkin sanon tuosta prosentti säännöstä, että kun ostan autooni osia, niin 97% ne on uusia osia. eli maksan näistäkin veroja valtiolle. eikös sekin olisi jo tuottavaa valtiolle, jos saisi vapaammin rakentaa autoa???
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onkohan joku todellakin niinyksinkertainen että luulee verorahan kierrettyä valtion instansseissa sen palaavan takaisin maksajilleen samansuuruisina "palveluksina". EI taida tulla mieleen kuinka paljon katoaa burykratian rattaisiin ja kuinka tehottomasti niitä "palveluja" tuotetaan ? Kyllä meillä vois olla aika matalat verot jos vaan pistettäisiin ihmiset töihin ja lakkautettais turhaa burokratiaa. Eiks ole outoa että samanaikaisesti kun teollisuus tekee enemmän ja nopeammin pienemmällä porukalla niin kunnat palkkaa lisää väkeä ? ja samalla ne ulkoistaa toimintojaan sanomatt ketään irti ? tai se että just kukaan ei ole enää töissä 60 vuotiaana. Kukahan maksaa ?
     
  7. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Koska pelkkä hakeutuminen ei riitä, vielä pitäisi tulla valituksi (jos puhutaan kansan "valitsemista" paikoista). Kuten joku jo mainitsikin, niin on mahdollista jonkun päästä melkein ilman ääntäkään ja toinen voi jäädä ulos isommallakin äänisaaliilla. Vaikka pääsisikin sisälle ja vieläpä onnistuisi soluttautumaan SDP:n ja SKP:n piireihin, joissa vain kamuille jaetaan paikat, niin siitä huolimatta sitä on siellä yksin...tee aloite, niin varmasti on lauma punikkeja niskassa kitisemässä ties mistä ryhmäkurista ja urputtamassa miten sitten ainakin terveyskeskukset kaikki vähintäänkin joutuu räjäyttämään huit helvettiin.

    Vaikka kuinka perustaisi oman "autoilijan asialla" -puolueen, niin äänimäärä kuitenkaan ei todennäköisesti pääse suunnattomasti kasvamaan, kun suuri osa kansasta vieläkin käärmeissään kansalaissodasta eikä suostu äänestämään kuin sitä ainoaa ja oikeaa, eli kommunistista puoluetta...suuret ikäpolvet ei äänestä kuin sitä samaa, jota ovat äänestäneet 30-40 vuotta, olkoonkin että heidän kyseinen suosikkinsa nukkui pois tästä maailmasta luonnollisesti jo 1968.

    Virkamiespuolelle on yhtälailla turha änkeä mukaan, jos haluaisi tässä tapauksessa Kuituseksi Kuitusen paikalle, niin siellä saa kammioissa jumittaa ensin 50 vuotta. Arvata sopii, montako umpitolloa konttorinilkkiä siellä juuri nytkin kyttää vain ja ainoastaan sitä, että itse pääpiru päättää lähteä Karibialle makoilemaan ja naureskelemaan, miten saikin vittuiltua koko elämänsä kansalle. Valtion palkan ollessa yleensä kapea ja tänä päivänä vielä voi olla lyhytkin, niin itseään ennenaikaiseen hautaan ajamatta voi olla sitten helpompaa nostaa kytkintä ja haistattaa paskan...suoraan sanottuna nostan hattua jokaiselle isompipalkkaiselle urheilijalle, joka päättää olla maksamatta niitä veroja tänne.

    En sano etteikö ilmainen terveydenhuolto ole hyvä asia, tahi ilmainen koulutus. Loistavaa että ne on rakennettu, poislukien sitä pientä seikkaa, että kunnallinen terveydenhuolto on laadultaan aivan persiistä. Sen olen tässä elämäni aikana jo huomannut, että hyvää ja halpaa ei olekaan, joten jos tarvitsen jotain hoitoa, siitä saan suosiolla edelleen maksaa yksityiselle...jos on flunssa, voin käydä kyllä sitten arvauslaitoksessa näyttämässä kieltä.

    Järkeistäminen ei tekisi pahaa millekään valtionlaitokselle. Ovatpahan niin mukavan byrokraattisesti rakennettuja järjestelmiä, että melkein taitaa Neuvostoliiton legendaarinen byrokratia jäädä kakkoseksi. Kyllä tietenkin työllisyysluvut näyttää vähän paremmilta kun heitellään läjä jannuja kaivelemaan nenäänsä joo-joo miehinä jonnekin viraston perälle ja tutkimaan hiiren pierujen vaikutusta ruohikon kasvamisnopeuteen.

    Sitä toisaalta ihmettelen myöskin, miten valtiovalta kehtaa kitistä verotuottojen huonosta jamasta ja kulujen kasvamisesta, kun samaan aikaan vasemmalla kädellä ei edes pyritä tukemaan työllistymistä. Rahaa jaetaan työttömyyskorvauksen ja toimeentulotuen muodossa jos jonkinlaiselle hampparille...kaikkein älyttämintä oli taannoinen telkkarissa ollut tarina, että 10 vuoden työttömyys vaatii 10 vuoden terapian, että voi palata työelämään. No huhhuh, mitä paskaa!! Jos hilloa jaetaan niin ettei edes kannata mennä töihin kuin korkeintaan kerran pariin vuoteen hetkeksi, niin onko se sitten ihme ettei työllisyysluvut parane? Joku hemmetin promillen tuhannesosan helpotus verotuksessa on kyllä pisara meressä, eikä sillä saada luotua mitään ministerin haaveilemaan miljardia työpaikkaa lisää...ei edes fantasiamaailmassa.

    Kaiken kukkuraksi, jotten nyt harhautuisi täysin aiheesta, ihmettelen sitä edelleen minkä helvetin takia valtion pitää pelleillä käytettyjen autojen verotuksen kanssa tällä tavalla. Kenen etua se nyt palvelee, että joka autosta mikä maahan tuodaan tehdään verovalitus...ja kun valitus on käsitelty, kasvaa valitusten määrä edelleen siis kymmenkertaiseksi. Jumalauta, kaikki se verotuoton nousu, joka olisi saatu autojen maahantuonnista hukataan suoralta kädeltä...ja epäilen vahvasti, ettei se raha edes riitä vaan lisää täytyy jostain keksiä. Ja sitä rahaa ei voida ottaa kehitysavusta tai hankeenkuseskelijataiteilijoilta, kun muuten muumimamma presidenttimme suuttuu, joten sekin raha revitään sekä veronmaksajain selkänahasta ja tietenkin terveydenhuollosta.

    Edelleen totean, ettei tarvitse olla kummoinen fakiiri tajutakseen, ettei (uusien ja käytettyjen) autojen verotuksen laskeminen tarkoita automaattisesti sitä että verotuotot laskevat samassa suhteessa. Väitän, että verotuotot "sopivalla" veronlaskulla joko pysyisivät vähintäänkin samana tai todennäköisesti nousisivat. Johan se nähtiin, että tämänkin maan nihilistit köyhät ampaisivat muna ojossa saksaan ostamaan jos jonkinnäköistä 15 vuotta vanhaa Citikkaa kun kokonaishinnassa Suomi-autoon nähden säästi 125 euroa...

    -JJ-

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: -JJH- 2004-01-09 08:36 ]</font>
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    oikeessa olet, joskin moni haki vanhan hyväkuntoisen auton harrasteeksi ja tosihan on että löydäpä 15 v vanha mersu (joka sopii tavlliselle kukkarolle) täältä ruosteettomana ja vähän ajettuna eli ei se halpa hinta pelkästään sinne saksaan ajanut sitikoita hakemaan...
     
  9. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Oletan että "joku niin yksinkertainen" on mulle tarkoitettu, herra nimetön. Samasta asiastahan kyllä juuri puhuin, ainoa ero on vaan se että kuvittelet olevasi hirveän erossa byrokratiasta. Että se on joku herrakoneisto "jossain tuolla ylhäällä", vaikka voi olla että puoli sukuasi saa palkan istuessaan perse levällään pöydän takana nenää kaivamassa, ihan oikealla palkalla sivukuluineen, siis töissä. Ja tämän suuren ja viisaan kansan, jolla ei byrokratian kanssa ole mitään osaa eikä arpaa, palveluksessa ja huom. iso osa siitä ovat myös nämä "joutavat". Ja ihan yhtä isoon ääneen kuin myös sinä, joka et tietenkään ole samaa porukkaa, päivittelevät mihin rahaa menee ja paljon. Ja ihan samoja etuja ja lisätyöpaikkoja ja yhteiskunnallisia palveluita haluavat ja vaativat kuin muutkin. Että sillai :smile: Kyllä se raha tulee takaisin kiertoon, mutta aina sille väärälle ihmiselle tai väärään kohteeseen, eikö, kun ei sulle. Jonkun tarttis jotain tehdä ja jostain tinkiä kun ei vaan mun. Sitä puimaan tietysti voitaisiin asettaa muutama komitea lisää ja perustaa virasto valvomaan ja varsinkin ottaa ay- ja työnantajajärjestöt mukaan, niin johan muuttuu ääni kellossa. Ja kansanäänestys siitä kuka pannaan työkkäriin peruspäivärahalle tai vallan ilman ja kenen kakarat pois päiväkodista. Olisko naapurille tämä parempi kuitenkin kun itelle?
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Olipas hyvä toi JJH:n teksti, meinas vähän hymyilyttääkin välillä mutta asiaa oli ja paljon.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Yksinkertainen kun jo ainakin nimettömän mielestä olen en ole koskaan pystynyt tätä ymmärtämään ja sisäistämään, että miten helvetissä työllistäminen tapahtuu rahalla. Pannaan siihen pirusti määrärahoja niin kaikki on "töissä". Se on kyllä aivan ja sama vaikka se raha olisikin kortistoon jaettuna, lopputulos sama pyöreä 0. Se on just ja vaan sitä ensiapua, jonkalaisella päästään seuraavalle kaudelle ja pysyy puolue hallituksessa. Siis työtä syntyy oikeasti ja pysyvästi vaan kun sillä on kysyntää sillä hinnalla kun se maksaa. Kyllä se on aamen eikä muuksi muutu. Vaikkei tähän aiheeseen alunperin varmaan suoraan liittynyt.
    Autoverotus on kyllä hankalempi juttu kun se ei ole pelkästään autoon liittyvä asia, raha nyt vaan otetaan siitä kun saadaan. Harrasteautoilun verotuskaan ei välttämättä oo ihan simppelisti metässä niiden mielestä, jotka siitä puuhasta piut paut välittää. Jota taitaa olla jonkinlainen enemmistö kansasta kuiteskin.
     
  12. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Oho :???: edellinen nimetön olin siis minä.
     
  13. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    No yks asia on ainakin varma; selittää täällä mitä hyvänsä niin sillä asiat ei miksikään muutu. Asiantuntijoiden hoitamista järjestelmistä ei ole yhtä hyviä kokemuksia kuin maallikkojen hoitamista, tahtoo toi asiantuntijoiden katsantakanta olla yleensä aika kapea-alainen, siks on tärkeetä, että vaikkapa eduskunnassa istuu hemmoa moneen junaan.

    Joku ylempänä tossa sanoi, ettei riitä, että menee ehdolle, vaan pitäis vielä tulla valituksikin. Mitähän se tarkoittaa? Ne jotak siellä nykyään istuvat ovat kyllä vaivautuneet panemaan itsensä peliin. Jos jollakin on kuolemattoman viisaita ajatuksia ja keinoja, niin tottahan se valitaan asioita hoitamaan mennen tullen. Vai voisko olla niin, että tavalliselta rivipoliitikoltakin, vaikka siltä ex missiltä, kestäis noin viis sekuntia ampua kaikki noi kuolemattomuudet suohon ja osoittaa niiden huonot puolet? Mitä mä oon noiden ihmisten kanssa ollut tekemisissä, niin niillä on kyllä aika laaja tietopohja vaikkei välttämättä mitään ydinfyysikkoja olekaan.

    Vaalitapahan meillä on suhteellinen, eli tosiaan voi käydä niin, että kahdella tuhannella äänellä vaikkapa eduskuntaan pääsee, mutta 15000:lla ei. Suhteellinen vaalitapa taitaa olla käytössä lähes kaikissa demokratioissa. meillä asian tekee poikkeukselliseksi lähinnä se, että meillä on varmaan maailmanennätysmäärä puolueita väkilukuun nähden. Useimmissa maissa on lisäksi käytössä äänikynnys, eli jos ei vaaliliittosi saa tiettyä prosenttiosuutta kokonaisäänistä ei paralmenttiin ole mitään asiaa vaikka olisit koko maan ääniharava. Se ohjaa noissa maissa puolueiden keskittymistä, ja niissä ei olekaan yleensä kuin kaksi tai korkeintaan kolme merkittävää puoluetta. Meille riittäisi yksi, kaikki noista on niin samaa huttua, että monet asiantuntijat ovat arvioineet koko puolueknttämme äärivasemmalta äärioikealle mahtuvan hyvin vaikkapa englannin labour partyyn.

    Joissain maissa on jopa sellaisia vaalitapoja käytössä, missä kahden henkilön välisessä vaalissa vähemmän ääniä saanut voidaan valita ja pääasialliset vaalitaistelut käydään jälkikäteen oikeudessa :grin:

    Meillähän käytännössä ministerit pitävät valtaa ja esittävät, sekä eduskunta hyväksyy. Tää käytäntö on ollut jo parikymmentä vuotta, vaalien välillä hallinto ei ihan hevillä horju. Todellinen työ tehdään kuitenkin pitkälti ministeriöissä, ja virkamiesten kädenjälki näkyy niissä selkeesti. Toisin kuin käsittääkseni useimmissa maissa, meillä virkamiehet istuvat pallillaan kohdusta hautaan. Muualla voittanut koalitio valitsee myös virkamiehet ministeriöihin, ja muuallekin poliittisiin virkoihin. Se on varmaan suurin syy, miksei täällä vaalituloksella ole asioiden hoitamiseen oikeestaan mitään eroa ton puolueiden samankaltaisuuden lisäksi. Ohjelmaltaanhan ne ovat kuin toistensa kopioita, eikä edustajat itsekään pysty tunnistamaan puolueensa vaalilauseita. Oikeistosiiven vasemmistoliittolainen menne kirkkaasti vasemman siiven kokoomuslaisen ohi oikealta.
     
  14. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Puhtaalla eurojen jakamisella se menee noin. Mä olen itse asian sisäistänyt siten, että työllisyyttä voitaisiin tukea vaikkapa siten, että yrittäjien aika järjettömiä kuluja, joita palkkauksesta aiheutuu, alennettaisiin...tai sitten annettaisiin vaikkapa mahdollisuus vähentää enemmän verotuksesta lisätyövoiman palkkauksesta aiheutuvia kuluja. Tuo kulujen alennus tahi lisävähennysten salliminen vaatii sitä hilloa siinä mielessä, että valtio "menettää" rahaa tuotoistaan. Tosin onko se menetystä, kun ajattelee että valtion ei silloin juuri tarvitsisi maksaa sen äijän ryyppäämistä enää...mutta sitä ei mietitä vaan julkisuudessa ministeri muistaa inistä, miten meni taas kaikki viimeisetkin siemenperunat valtion kassasta.

    Tällä haavaa suurteollisuus tuntuu joutuvan potkimaan reippaammin väkeä pihalle, mutta onko sekään niin ihme kun vilkaisee vaikkapa euron ja dollarin välisen kurssin muutosta viimeisen vuoden ajalta...ei ihme, jos tilauskanta kusee, etenkin aloilla joista tavaraa on virrannut maihin ja joista on maksu tullut dollareina. Pienemmissä lafkoissa saattaa herkästikin olla sitten taas työvoimasta paikkapaikoin jopa pulaa, mutta varaa ei ole palkata...ja miksei? No kun palkan ohella työnantaja joutuu lappamaan sellaisen repullisen euroja tiskiin, että oksat pois ja latvaa mukaan...joskus taannoin olen kuullut väitteen että pk-yrityksellä pitäisi tällä järjestelmällä olla 1000000 mummon markkaa liikevaihtoa per työntekijä, että kannattaisi. Siinä saa jo liikevaihtoa kasvattaa että on järkeä palkata yksi jantteri lisää kaivamaan persettä :smile:

    -JJ-
     
  15. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Tää on pitkälti sama asia tai ainakin liittyy mun aiempaan väitteeseen miten "siellä" instansseissa yleensä pysytään, ainakin puoluetasolla. Pääsääntöisesti samaa massaa kaikkien ohjelmat on loppujen lopuksi, ja perustuu "kansan tahtoon". Ketään äänestäjistä ei voi pahasti suututtaa, paitsi jos se on niin vähäinen eikä ainakaan vaikutusvaltainen ryhmä, ettei seuraavissa valinnoissa ratkaisevaa merkitystä.
     
  16. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Ehkä tulee valituksi, mä tarkoitin tolla mutinallani sitä, että turhankin usein sitä saa lukaista jostain aviisista, miten tietyn puolueen kaverin on saattanutkin keksiä jonkun hyvä ja kuolemattoman ajatuksen...ongelma onkin, että se ajatus sotii vuonna 1905 tehtyä pergamenttia vastaan eli ryhmäkurilla palautetaan sekin edistyksellinen kaveri ruotuun välittömästi ja edelleen asiat hoidetaan tahi jätetään hoitamatta kuten on tehty aina ennenkin.

    Siinä oot, Mopeman, ihan oikeassa, että täällä valittaminen ei auta paskan vertaa :grin: Mutta kyllä mä sanoisin, että vielä tänä aamuna tää maa oli vielä Suomi ja mun mielestä täällä oli vielä sallittu omien mielipiteidenkin kertominen...jopa kielteisten mielipiteiden julkituominen oli sallittua vaikka se kuinka kritisoisi valtiovaltaa. Välillä vaan tekee niin hyvää, kun voi hieman vaahdota ja höyrytä ja tuoda julki mielipiteitään...ei niistä tartte, eikä oikeestaan saakaan, olla aina samaa mieltä. Kunhan ei väittelyissäkään mennä henkilökohtaisuuksiin, tällä haavaa jutusteluhan on ollut, ainakin minusta, hyvinkin viihdyttävää ja bonuksena on saanu möykätä ja höyrytä :grin:

    Vaikka taas on teksti loppupuolella, niin edelleen eletään Kekkoslovakiassa, ei muuttunut vaikka kuinka valitin...pahus :grin:

    -JJ-
     
  17. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Toisalta toi virkamiesvalta ja niiden vaihtumattomuus täällä aiheuttaa sen, että suuria muutoksia ei kovin helpolla saada aikaseksi. Poliittiset päätökset demokratiassahan tuppaa aina olemaan kompromissiä ja lehmänkauppaa muutenkin, ja sitten kun välissä vielä on aina sama asenne jolla hommat toteutetaan, niin ihmeitä ei ilman rankkaa vääntämistä tapahdu. Toisaalta se on tietysti hyväkin asia, koska on olemassa eräänlainen "status quo" tilanne, pelissäännöt on kaikkien tiedossa ja hommat toimii suht mukavasti. Pystyy laskemaan huomisenkin varaan ja tehdä pidemmän tähtäimen suunittelua kun sinkoilun sijaan on vakautta. Meinaan, jos jollakin on sellanen kuvitelma, ettei asiat vois olla huonommassakin hoidossa, ja paljonkin, niin on kohtuullisen väärässä. Mutta kyllä mä lupaan mennä laittamaan kaikki asiat järjestykseen, heti kun oman elämän asiat on järjestyskessä :grin:
     
  18. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Näissä olen aika pitkälti samaa mieltä, mutten uskaltanut sanoa kun joku voisi luulla vaikka yrittäjäksi. Ja sehän on semmonen juttu että ne ei aattele muuta kuin kovia voittoja jotka liki automaattisesti jokaisen panoksesta kassaan kilahtaa.
    Vaan siitä olen linjauksena vähän eri mieltä, kun mainitset järjettömät sivukulut. Onhan ne isot, mutta todellisuudessa kysymys on vielä enemmän yhteiskunnassamme vallitsevasta työn- ja vastuunjaosta. Eli työnantaja vastaa ja hoitaa sellaisia asioita, jotka eivät liity millään lailla yritystoimintaan ja siihen perimmäiseen asiaan ja työllistämisen ytimeen: sopimuksen mukainen työsuoritus, josta maksetaan sopimuksen mukainen korvaus.
    Vanha miljoona ehkä kauppapuolella, muuten vähän yläkanttiin mutta euroaikana 80-90 000 on aika lähellä kannattavan toiminnan rajatasoa, kun puhutaan perinteisistä ammateista, esim metalli tai raksa.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Swinger70 2004-01-09 10:44 ]</font>
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    swingerille: Tarkoitin vain sitä että näitä palveluja teettäesään yhteiskunta (verot) vois olla tehokkaampi. Kyllä se on verorahojen tuhlausta kun esim tiehallitus voi tehdä teitä ilman kilpailua tai avaamalla kilpailulle vain muutaman kohteen. Ja repimällä itse rahaa samanaikaisesti asfalttikartellissa. HUS voi teettää leikkauksia pitkillä jonoilla ja 20 % kalliimmalla kuin yksityissairaalat eli eikö siinä valu verovaroa hukkaan. Ei sellainen ole hyvinvointia kun järjestelmä hukkaa varoja kuin neukkula aikoinaan. Ja mitä tulee siihen että vaaleissa voi voittaa pienemmällä äänimäärällä niin se on kyllä mahdollista suomessakin. säännöt on säännöt vaikkei demari voittaisikaan (tai demokraatti)
     
  20. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Henkilövaalissa, kuten presidentinvaalit, Suomessa ei ole mahdollista, että vähempi ääniä sijoittuisi paremmin, kuten ei myöskään vaaliliittojen sisällä.

    Aita on usein vihreämpää toisella puolella. On tossa pointteja jotka on aika monitahoisia, kuten vaikkapa HUSista puheenollen sen käyttäminen tutkimus ja koulutustarkoituksiin jne. Sekä tietty se, että sen pitää olla monipuolinen ja tarjota hoitoa mihin hyvänsä, kun yksityispuolella voidaan keskittyä vain tiettyihin tapauksiin ja tehdä niitä ikäänkuin liukuhihnalta. Varmaan tehokkuudessa olis paljonkin parannettavaa, mutta miten ne sitten mihinkäkin heijastuu; jos tän maan tehokkuus olis ylipäätään edes jossakin 70% luokassa, niin täällä olis miljoona työtöntä. Olisko sekään sitten hyvä juttu ja kuinka halvaks se tulis? Lähtökohtasesti mun mielestä meidän yhteiskuntamalli missä kaikilla on periaatteessa mahdollisuuksia vaikkei varallisuutta olsikaan on kuitenkin parempi kuin vaikkapa jenkkien tai engelsmannien malli.

    Mutta olis tässä maassa asiat miten hyvänsä, niin yks asia on ja pysyy; valitus ei lopu, ja "herraviha" säilyy.
     

Kerro tästä muillekin!