Kekkosslovakia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.1.2004.

  1. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Olen samaa mieltä, se on kyllä satavarma että palvelut ja verot pitäis järjestää tehokkaammiksi. Olen aika liki päässyt näkemään verorahojen tuhlausta jopa ko. esimerkeissä (tiehallinto, HUS).
    Ja sekin on pirullisen totta että palkkatulot Suomen kansantuotteesta ei ole läheskään kärkeä. Eli kyllä rahaa turaantuu oikein **keleesti johonkin.
    En muista enää lukuja ja termejä, mutta kv tutkimuksissa/vertailuissa Suomen verotuottojen käytön tehokkuus oli huonompi kuin useimpien vertailumaiden, mukana oli kait Välimeren seutuakin. Eli kustannusero kärjistettynä: jos naapurissa paperia pyörittää 1 pikku byrokraatti, meillä äkkiä jopa 2 tarvitaan.
    Pointti onkin miten muutos hoidetaan ettei ketään kolhita ja mistään tingitä? Paha on.
    Se järjestelmä kun ollaan me.
    Sanoisin että nykyinen hyvinvointiyhteiskunta tökkii turhassa monimutkaisuudessaan, hyvänä esimerkkinä työmarkkinat. Lukekaapa TES:inne läpi ja rehellinen ilmoitus, ymmärsittekö ensi lukemalla läheskään puolia tarkalleen. Ketä se palvelee? Moni yleisempi asia kulkee aika paljon samoilla linjoilla.
     
  2. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Joo, se olis mielenkiintosta tietää, että mihin sitä rahaa "haihtuu" kun ei se palkoissa näy. Luulis sen kuitenkin jotin muuta toimintaa pyörittävän ja sitä kautta näkyvän työpaikkoina. Ja nää TESsit sun muut, nehän on Suomessa pyhiä lehmiä joihin jos edes ehdotat koskemista niin olet vainaa. Eihän tässä yhteiskunnassa kaikki asiat kohdallaan ole, ja tuskin missään on. Vastuunottoon tää ei kauheesti kannusta ja ehkä yks ongelma on toi liian hyvä sosiaaliturvakin jonka varaan voi myös jättäytyä. Liian hyvähän se ei satunnaistarvitsijalle ole. Yks asia on myös tää suuri koulutus intoilu; tästä maasta loppuu kohta oikeeta työtä tekevät ihmiset. Se näkyy jo selkeesti täällä PK seudfulla; tiettyjä töitä tekemään ei tahdo saada ihmisiä vaikka työttömyys prosentit on melkoset. Ja kaiken pahan alku on tietysti tää suuri verokiila; jos ihmisillä on varaa päivän palkalla teettää tunti työtä, niin se on yhtälö joka kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Mutta, kuten olen aikaisemminkin todennut, homma menee silti jollain tavalla painollaan, eikä olis temppu eikä mikään saada kaikkea toimimaan nykyistäkin huonommin.
     
  3. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Toi koulutusintoilu on hyvä pointti, ja puree nimittäin muuallakin kun pääkaupungissa. Ei pitkä aika kun joka päivä hehkutettiin Rytsölöitten miljoonista etusivuilla. Ja kakkossivulla ansiotulo-, ajoneuvo-, ja likkakavereitten ulkonäkövertailu missä hitsari aivan varmasti paini eri sarjassa kun sillä hetkellä maan 20 kovatuloisinta. Hyvin on huomannut purevan ammatinvalintaan ja -arvostuksiin. Ei Forssassa, perinteisessä (metalli)teollisuuskaupungissa, edes ala enää amiksessa läheskään joka vuosi metallipuolen luokkaa. Aiemmin oli tunkua, siis silloin kun ite olin 30 kg nuorempi ja samoja touhusin.
    Se hukattu raha muuten osaltaan näkyy niinä työpaikkoina mitä tälläkin palstalla moni haluaa lakkauttaa omien verojen pienentämiseksi. Eikä se ihan suoraan näy valtakunnan palkkasummassa, joka ukko kun tarvii ympärilleen pirusti tilaa, laitetta ja palvelua, joka maksetaan samasta verorahasta jonain muuna. Kerro oma palkka vaikka kolmella, niin ei se koko kulunki kauhean kaukana todellisuudesta ole, jos ei alakantissa.
    Huonommaksi minäkin tämän kyllä värkkään aika nopeesti :smile:
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    On se aika hölmöä kuvitella että tehottomuudella työllistämällä jotain hyvää aikaan saataisiin. Ja tutkimus yms. kehitystyötä tehdään nimenomaan myös yksityisellä puolella (varsinkin yhdysvalloissa) ja suomessakin liukuhihnaleikkaukset tehdään kunnallisissa sairaaloissa ja vaikeammat ja vaativimmat hommat yksityisillä. Ai niin, jos et esim halua sokeutua kaihista niin leikkausta et saa ennen sokeutumista kuin yksityiseltä...kun lukee noita edellisiä tekstejä niin kyllä niistä paistaa aika huoletom luottamus tälläiseen pohjoismaiseen sosiaaliyhteiskuntaan. Veroja kyllä kerätään mutta rehellisesti pitää myötänn että sosiaaliturva ja hyvä elintaso tuloihin nähden koskee aika matalapalkkaista väestönosaa eikä esim akateemiselle ole mitään hyötyä tästä verojen tasauksesta. Kaikesta saat kyllä maksaa mutta jos tarvitset palveluita joudut menmään yksityiselle tai maksamaan kovemman hinnan vaikk ajo vero progressiivista eli tuplaverotus on arkea suomessa. Toisaalta totuuden siemen löytyy teksteistä myös. sellaiset päättäjät kuin kansa valitsee. Eikä ole kaunista katseltavaa...
     
  5. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    En mä ainakaan riemusta kilju, että onpas mahtavan hyvät systeemit, mutta kun ne on kokonaisuuksia jossa yhden "epäkohdan" korjaamalla helposti teet kymmenene uutta, niin ei mun eväät eikä mielenkiinto ainakaan riitä sitä parantamaan. Olkoon niinkun on, jos ei muutu. Palkkaverotuksessa meillä on tosiaan progressio joka on aika voimakas, eikä mulla mitään sitä vastaan, että laitettais tasavero. Kunhan samalla leikataan sitten tulevan veron ylittäviä palkkoja niin, että käteen jäävä osuus jää samaks, ja korotetaan rajan alla nyt olevien palkkoja. Bruttopalkkahaitarissa kyllä on tähän saakka otettu jo toi progressivisuus huomioon. Mutta palkkaveroja tässä maassa ylipäätään maksetaan aika vähän, budjetin tulopuolessa se ei paljon paina. Suurin osa on kunnallisveroa joka ei ole progressiivista. Noi kannuste loukut on mun mielestäni aika käsittämättömiä, niiden kanssa olen itsekin joutunut tekemisiin kun liksa joskus nousi, niin käteen jäi vähemmän rahaa siirryttäess tarhamaksuissa seuraavaan tuloluokkaan. Sama on ton työttömyyden, Kela ja sossukorvausten kanssa; teeet työtä ja saat palkkaa brutto, niin kompensaatiot pienenee netto. Mutta aika viidakko on tossakin kehittää joku oikeudenmukainen systeemi jos kuitenkin pitää toi perustoimeentulo taata.
     
  6. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Suomessa ei pakoteta töihin, vaan kaiken maaliman KURSSEILLE!
    Täälläpäin oli just vähän aikaa käynnissä joku kurssi jossa työttömät laitettiin opettelemaan netin käyttöä ja työpaikaksi luvattiin jotain työvoimatoimiston tms. "nettipisteitä".
    Nyt kun kurssi loppu niin n. 1/5 osa kurssilaisista sai työpaikan!
    Kaikille ei -yllätys- ollutkaan työpaikkoja, koska monissa kunnisaa/paikkakunnilla mistä kurssilaisia tuli, ei edes ole mitään nettipistettä, sellainen pitäisi siis rakentaa, joka taas vaatisi rahaa jota taas valtio ei anna eli taas on muutama kymmen erittäin pätevää ihmistä mutta niille ei töitä löydy ellei muuta johonkin hornanper'''seen!
    Muutamia kuukausia taas työttömänä ja sitten taas johonkin kurssille jonka jälkeen taas jäädään työttömäksi ja tätä jatkuu niin kauan että kuolee tai pääsee eläkkeelle!

    En siis itse ollut missään kurssilla, kerron kokemuksia "lähi-ympäristöstäni".

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: freetime-cruiser 2004-01-09 15:23 ]</font>
     
  7. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Niin, nää kurssitus-työllistys-vääntö-käännöt on justiin sitä kun rahalla tehdään työpaikkoja. Ei onnaa niin ei.
    Vaan kyllä perkule pitää lopettaa turha politiikka ja mennä toiselle osastolle suunnittelemaan myllyn viilausta vaikken siitä tätäkään enempää kyllä ymmärrä :wink:
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Nimenomaan tämä toteamus,että "eduskuntaan voi teoriatasolla päästä saamatta yhtään ääntä,ja sellainen joka saa 15000 ääntä voi jäädä ruikuttamaa rannalle", on itseasiassa realistinen,eikä anna kovin oikeudenmukaista kuvaa vaalitavastamme.Tyhmempikin tajaua kuinka paljon tämä vaalitapa suosii suuria puolueita,mikä taas aiheuttaa lumipalloefektin; ehdokkaalla on mahdollisimman suuri mahdollisuus päästä eduskuntaan menemällä mahd.suuren puoleen listoille,mikä väkisinkin on yksi tekijä joka selittää sitä,että itseasiassa ideolgioilla ei enää ole juurikaan tekemistä nykypolitiikan kanssa,mikä on surkuhupaisan vääränlainen asetelma,päinvastainen kuin terveessä tilanteessa pitäisi olla. Terveellä tarkoitan sitä,että olisi oltava selvät linjat,vasemmisto on vasemmisto(ajaa pikkupalkkaisten asiaa=kovaa verotusta) ja oikeisto on oikeisto(ajaa porvareiden asiaa=verotusperiaate lähtee siitä että hyvätuloisia ei tulisi sorsia ainakaan raskaalla kädellä siitä että tienaavat hyvin). Viimeisin tapaushan oli kun Vasemmistoliiton jäsen erosi puolueesta vastalauseena sille,että puolue ja sen puheenjohtaja ovat menettäneet ideologiansa:eivät seiso aatteensa takana. Arvostan kaverin tekoa paljon(vaikka en vasemmistoa äänestäkään),sillä on aika paljon houkuttelevampaa nauttia sitä mieletöntä kk-palkkaa ja etuisuuksia 4 vuotta putkeen matalalla profiililla kuin seistä lujasti vakaumuksensa takana.
    Tosta vaalitavasta vielä:miksi ei voi olla yksinkertaisesti vaaleja joissa jokaisella kansalaisella on mahdollisuus antaa 1 "+"ääni sille ehdokkaalle jonka haluaisi pääsevän eduskuntaan/pysyvän eduskunnassa ja 1 "-"ääni sille edustajalle jonka tahtoisi ulos eduskunnasta.
     
  9. retro

    retro Gearhead

    Autovero alas ja viinavero ylös, ehkä vielä mielummin tupakkavero. Jollain voi olla tähän sanomista, mutta luulempa oli viina sitten kuinka kallsita tahansa, niin sitä juodaan. Enkä usko tupakanpolton hevilla loppuvan hinnan takia.
     
  10. molopaa

    molopaa 1st gear

    Nykyinen äänestysjärjestelmä on perseestä. Kaikenmaailman vaaliliitot, ääniharava-edustajat ja isot puolueet vääristävät kansan tahtoa.

    Perkele! Tämä homma on perseestä!! Miten sitä voi edes muuttaa?? Eduskuntahan siitä päättää ja jostain syystä veikkaan, että he eivät sitä halua muuttaa.

    Sitä tuntee olevansa helevetin voimaton koko tämän hirveän byrokratiakoneiston edessä.

    Leikataan kansanedustajien määrä 100:aan, vaalilupaukset/periaatteet/tavoitteet paperille pysyvästi, puolivälissä kautta ja kauden lopussa jokaisesta edustajasta raportti, koskien äänestyksiä, lakiesityksiä yms.

    Siitä sitten vertailemaan lupauksia ja tekoja. Voisi ehkä vanhat patut lähteä pois aika vikkelään.
     
  11. Sikalintta

    Sikalintta 3rd gear

    Jostai harraste piireistä ees pari äijää sinne "Eduskuntaan"? jotka ymmärtäs asian päälle?
     
  12. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Sehän on ollut esillä, että siirrytään samaan käytäntöön kuin useimmissa muissa maissa; 5-10% äänikynnys, niin kyllä hommat korjaantuu noilta osin ja puolueet vähenee. Ei ne vaaliliitot sinänsä vääristä vaikkapa eduskunta taio kunnallisvaaleissa, koska ne ovat puoluevaalit. Jos ei vaalitapa olis tällä tavalla suhteellinen, niin se tarkottais käytännössä sitä, että isot puolueet nimeäis vain sen määrän ehdokkaita kun ne näyttäis saavan läpi. Sama koskis tietysti pieniäkin puolueita; silloin entistä enemmän puolueet eikä kansa päättäis keitä sinne valitaan ja keitä ei. Jos ei tota suhteellista vaalitapaa olis, niin jos vaikka puolueella X olis 50 ehdokasta joista jokainen sais 2000 ääntä, ja puolueella Y yks ehdokas joka sais 2001 ääntä, niin sen 2001 ääntä saaneen puolueen ehdokas menis läpi kun 100 000 ääntä saaneen jäis rannalle. Kristillisethän on historiassa taidokkaasti hyödyntäneet vaaliliittojaan keskustan kanssa keksittämällä äänet yhdelle ehdokkaalle, jolloin ne on menneet yleensä kepulien äänillä läpi koska ovat vaaliliitossa sijoittuneet riittävän korkealle. Viime vaaleissa kristillisten äänisaalis kasvoi, mutta läpimenneiden määrä pieneni koska vaaliliittoja ei ollut.
     
  13. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Huh! Pirusti juttua ja hyviäkin mielipiteitä. Yks esimerkki siitä kuinka koskaan ei ole hyvä on nämä työvuodet. Ministeriössä on virkamies, joka on tunnettu siitä ettei halua mitään muutosta mihinkään, paitsi jos se aiheuttaa kansalla murhetta ja rahanmenoa. Ukko istuu hyvässä lykyssä 30 pallillaan ja sinä aikana ministeriössä ei takuulla muutu mikään mikskään. Ei hyvä. Esimerkki 2. Ministeriksi valitaan viriili ja menevä henkilö joka oikeasti haluaa laittaa asioita eteenpäin. Niinpä kaikenlaiset karvalakkilähetystöt saavatkin asiaansa eteenpäin jonkin matkaa, mutta voi! 4 vuotta on lyhyt aika ja juuri kun asiat alkoivat saada vauhtia, ministeri vaihtuu. Vanha lähtee Brysseliin tutkimaan juuston lyijypitoisuutta ja uusi kertoo ensimmäisenä, ettei häntä kiinnosta itse asiassa nämä hommat pätkääkään, vaan hän haluaisi mieluummin muuttaa Turun saaristoon ja harrastaa vaimon kanssa lastentekoa ja punaviiniä. Eli ei hyvä sekään.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Yksi hyvä esimerkki ministereiden ammattitaidosta ja soveltuvuudesta pallilleen on tää taannoinen liikenneministeri(vastaa viimekädessä koko tieverkostosta),jolla ei ollut edes ajokorttia!
     
  15. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Kyllähän sen nyt ministeri tietää kun kerran muutkin, etteihän sitä kortilla ajeta :grin:
     
  16. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Tais olla SKDL:n Veikko Saarto 70-80 luvun vaihteesta. Liikenneministerin hommaan ei kyllä ajokorttia tarvitse eikä semmonen siihen pätevöitä. Varsinaiset tieliikenneasiat on vain murto-osa toimialasta. Kyseinen liikenneministeri muuten aatepohjastaan huolimatta antoi suopeita lausuntoja mm. jenkkiautojen rakentelusta pitäen sitä hyvänä, mielekkäänä ja kehittävänä tekemisenä.
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Oliko se mopeman vaiko joku muu joka väitti ettei valtion budjettipuolessa tuloverot paljoa näy ? Eivätpä varmastikaan näykään sillä A: bruttopalkkaerot on suomessa maailman pienimpiä. B: bruttopalkat on suomessa teollisuusmaiden alimpia C: siinä bruttopalkan päältä on jo työnantaja maksanut n. 70 % brutosta eli palkansaajan brutto 100 % on alkujaan 170%. Ja kun palkansaaja maksaa keskimäärin 40 % veroa jää tuosta 170 % palkasta käyttöön 60 %...siinä sitten mennään huoltsikalle ja maksetaan alv 22 % ja polttoaineverot n 150-200%. autokaupassa veroa n 60-70%+ alv 22 %...ostettaan veroja vältellessä amerikkalainen kuormuri, tullis 22 % ja alvia päälle 22 %. Maksetaan sähkölasku jossa sähkövero 9 penniä/kw + koko paskasta alv 22 %. Maksetaan chevyn vakuutuslasku jossa vakuutusveroa noin 10 % + 22 alv... Ja edellämainittuhan on vasta alkua että missä välissä vielä maksais lisää tuloveroa ? Kyllä veroja varmasti vois laskea aika paljon ilman että nykyisistä paskoistakaan palveluista joutuis luopumaan. Julkisen sektorin nimittäin vois laittaa tehokkaampaamkin kuntoon...Suomessahan tunnetusti on 4 x suurempi hallintokoneisto mitä 5miljoonainen kansa tarvitsisi, mutta niinhän se menee, että hallinto on just sellasta kun kansa haluaa. Vai odottaako joku että nykyiset hallituspuolueet tois jotain tehokkuutta hallintoon ? Keskustahan on kuuluisa tehokkuudestaan ja demarit vasta edistyksellisiä onkin. Ehkäpä näin sitten halutaan mutta suora seuraus lienee, että ei tässä elintaso kauheesti lähivuosina nouse.
     
  18. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Juu, minä se olin. Suurin osa verotuloista kerätään veroilla joissa tota valtion tuloverotuksen progressiota ei ole. Valtion veron osuus palkkatuloista jää useimmilla palkansaajilla todella pieneksi, johonkin kymmenen prosentin hujakoille. Mutta rahaa kerätään siiten tosiaan jokaiselta siitä päältä rajusti jo ennenkuin se muuntuu palkaksi. Näää on tietysti vähän sellasta kikkailua myös; ihan hyvin voitais noi työnantajamaksut ym. lisätä palkkaan ja periä ne veroina, jolloin kaikki alkais saada huimaa liksaa ja olis tyytyväisiä palkkojen kaksinkertaituessa kevyesti! Tosin, käteenhän ei jäis yhtään enempää, mutta ei kai se häiritsis. Samaahan se on kaikessa työttömyydessä ym; kuten Eppu Normaali jo aikoinaan lauloi, että "tilasto kauniiks on ongelman ydin". Eli pannnaan yli kolkytvuotiaat työttömät työttömyyseläkkeelle työttömyyspäivärahan sijaan, ja alle 30 vuotiaat kouluun, niin hups, ei enää työttömiä lainkaan ja homma hoidossa!

    Samaa hommaa hyödynnetään läpi skaalan, Ihan esimerkkinä kun SDP lupas kaksin, vai oliko se kolminkertaistaa lapsilisät vaalikauden aikana. Sehän ei sitten toteutunut, mutta periaatteessa olis ollut toetutettavissa sillä tavalla, että inflaatio olis laukannut reilusti ja sitä kautta lisiä olis nostettu. Sen lisäksi ne lisät olis laitettu veronalaiseksi tuloksi, joka olis pienentänyt muita tulonsiirtoja; käteen jäävä osuus ei olis reaaliarvoltaan kasvanut juuri mitään, kuten ei myöskään valtion siihen käyttämä rahamäärä. 2+2=4, samoin kun 1+3. Verosioissa toi tulos on selvillä, se miten se lasketaan on ihmisten kannalta aika samantekevää.
     
  19. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Yhteenvetona voisi sanoa seuraavaa:

    säännöllisin väliajoin kusetetaan rahvasta "demokraattisilla" vaaleilla, joita ennen luvataan kuu taivaalta ja pelotellaan vastaehdokkaiden edustamien puolueiden saatanallisuudella (vrt. viime vaalien "porvarivastainen" vaalimainos). Pöntöt kansalaiset uskovat kaiken mitä luvataan sormet ristissä. Kuitenkin jostain syystä vaaleissa saadaan joskus hieman vaihtuvuutta arkadianmäen lärveihin, ja jokainen puolue hehkuttaa omissa remuamis-reiveissään (mitkä v*tun vaalivalvojaiset??) miten meni hyvin tai vaihtoehtoisesti uhotaan seuraavia vaaleja ajatellen.

    Kukaan ei pysty pitämään vaalilupauksiaan, mutta kysyttäessä revitään jos jonkinlaisen huijaripuljujen tutkimuksia julkisuuteen ja todistellaan epätoivoissaan että se ja se asia on 1,1 prosenttia paremmin suomessa kuin kolme vuotta sitten. Hehheh, kun virhemarginaali tutkimuksessa on +/- 2%, niin yhtähyvin voisi olla sitten 0,9% huonommin tuo kyseinen seikka. Kaikkialla haisee tuollainen silmänkääntöjen-täyteinen kusetus, jossa lupauksia koitetaan täytellä hieman. Mutta kun kansalle on ojennettu toisesta kädestä, niin toisellä kädella ronkitaan kahta kauheammin taskusta viimeisetkin hilut. Yleensä kaikkien päätöksien vaikutus on ollut se, että nettona käteen jää aina vähemmän hilloa.

    Yhtäkaikki, kun kausi edustajistossa on ohi, niin mitä on jäänyt käteen? Yleisesti voidaan sanoa, että tuskin mitään muuta kuin helvetillinen kasa papereita, joissa ei ole päätä eikä häntää. Ehkä on saatu pari-kolme hikistä nippelitietoa johonkin asetukseen väännettyä ja sitä esitellään kuin se olisi maailmanmullistava seikka, jolla työttömyys taas katoaa ja maailma pelastuu. Kaikkea tärkeää ja oleellista lykätään aina seuraavien vaalien jälkeiseen aikaan, jonka jälkeen työnnetään asia maton alle ja otetaan puheeksi kun on seuraavat vaalit lähellä...sitten taas todetaan että odotetaan vaalien yli, mutta sillä erotuksella, että se joka asian otti esiin todellisuudessa kalasteli ääniä: ko. persoona teki itsestään kansan silmissä sankarin kun "ajaa tärkeää" asiaa, vaikka varmasti tiesi hyvin että paskat mitään muutosta tule, mutta kunhan petasi itselleen paikkaa seuraavaksi kaudeksi.

    Ministerit vaihtuu ja jokainen lupaa vaikka mitä kivaa ja ihanaa, kun nimitystilaisuuden pressi-konferenssissa kysellään. Todellisuudessa mikään muu ei muutu kuin se, että ikuisesti virassaan palloilevat virkamiehet ovat saaneet tasan uuden nuken, jolla leikkiä. Virkamiehistö tietää istuvansa pallilla, jolta ei lähdetä kuin eläkkeelle, joten toiminta on sen mukaista. Ministeri ei tee mitään, jottei virkamiehistö suutu ja keksi jotain skandaalia jolla ministeriä voidaan vaihtaa suopeampaan yksilöön. Kansanedustajat eivät uskalla ehdottaa virkamiehistön vaihtamista kausittain, kun sitten heitä ei ikinä valita mihinkään ministerin virkaan heidän poliittisella urallaan.

    Lopputuloksena mitään ei saada aikaan eikä millekään asialle tehdä mitään. Vaan ennemmin raavitaan munia ja mietitään miten voitaisiin pyöritellä pennosia mahdollisimman näyttävästi kansan silmien edessä. Jos joku uskaltaisi kerrankin repäistä kunnolla ja uudistaa kertalaakistan asioita (paitsi että joku helvetin vihreä pellelauma tahi punikkiryhmittymä kuitenkin kaataa koko homman), siinä olisi 50/50 mahdollisuus onnistua. Ja jos menee vituiksi, niin so ducking what?...ei tämä kovinkaan enää surkeammaksi voi mennä, johan meiltä nyt revitään kaikki mitä tienataan, eikä se edes riitä. Jos (muka) katoaa pahasti verotuloja, niin tehdään niinkuin aina ennenkin...otetaan sitten lainaa :grin: :grin: (tämä oli puoliksi läppänä vedetty)

    Ehkä minulla on hieman raadollinen kuva asioista, mutta lieneekö tuo ihan virheellinenkään... :grin: No, enpä totuudeksikaan mene väittämään, tuo on vain mun näkemys...

    -JJ-
     
  20. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Politiikkahan on siinä mielessä nimenomaan ääärimmäisen raadollista ja rasittavaa, että on riippuvainen idiooteista kansalaisista vaaleissa. Paikkansa uudelleen ansaitakseen täytyy kilpaluvannassa olla muita edellä ja retoriikan kunnossa, teot sinänsä on sivuseikka. Oliks se nyt kuus kuukautta kun oli tää mitattu poliittinen muisti kansalla?
     

Kerro tästä muillekin!