Kellään kokemusta claimer männistä ???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja elky_^^, 14.10.2006.

  1. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Tollanen iso postimyyntifirma ei yleensä myy ihan oaskaa kamaa, ne olis kusessa niiden reklamaatioiden kanssa. Noi näyttää ihan samanlaiselta disainilta kun KB männät, saattaa olla ihan samat, mutta "nimettöminä".
     
  3. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    niin no noihan kai on niinku "hyperautenttiset" männät.... mutten oikein tiä sitten uskallanko laittaa moisia mäntiä.... kellään kokemusta ?
     
  4. tapio

    tapio Gearhead

    Noi claimer-männät on kaiketi ihan samanlaisia kuin KB:n hyper-männät. Viimeistely on vain vaatimatonta.

    Olisi kiva, jos jollain olisi sarja noita mäntiä, niin niiden mitat voisi tarkistaa. Johonkin aivan peruskorjaushommaan nuo olisivat kiinnostava vaihtoehto.
     
  5. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Claimer viittaa jenkkien jokkiskisoihin. Siellä kilpurit on myytävä kisan jälkeen, jos joku on jättänyt ostovaatimuksen (claim = vaatimus, saatava, valtaus). Myyntihinta on kiinteä noin $400 ja käsittää koko auton ilman penkkiä ja vöitä. Eli ihan niin kuin Suomen jokkiksessa.

    Yllä olevaa taustaa vasten kukin arvioikoon itse claimer osien laatua. Käyttökohteesta johtuen osilla tuskin on takuuta.
     
  6. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    hmm.....vaikuttaa huolestuttavalta...
     
  7. Mopar

    Mopar Gearhead

  8. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Mitä itse olen käsissäni Claimereita hypistellyt niin ei niissä silmämääräisesti mitään huolestuttavaa ollut. Painot olivat muutaman gramman sisään. Mittoja ei tullut tarkastettua, mutta ovat kyllä toimineet ihan tarpeeksi hyvin.
     
  9. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    Millasessa käytössä sulla on ollu noi ??
     
  10. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Ne on ihan perusviilatussa 383 pikkulohkossa.
     
  11. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    eli siis "katuautossa" ?
     
  12. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kyllä muutkin claimer tuotteet ovat kolmanneksen yleisempiä "katuauto-osia" halvempia. Millä valmistajat perustelee tämän? Jos ne olisi saman valmistajan samoista raaka-aineista samoilla menetelmillä valmistettuja, niin silloinhan "katuauto-osien" ostajia kusetettaisiiin (ei sillä etteikö näin tehtäisi).

    Noita claimer luokkia näkyy olevan useita. Erään luokan auton myyntihinta on näköjään $1000; penkki, vyöt, mittarit ja palosammutin jää myyjälle. Myymisestä kieltäytymisestä seuraa pistemenetykset, osallistumiskielto ja jopa lisenssin menetys. Toisaalta ostotarjousten tekeminen on rajoitettu kaksi / kausi / nassu (ja tarjouksen tekijän piti olla järjestön jäsen?).
     
  13. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Kannattaakohan mäntävalmistajan tehdä eri menetelmillä esim. valumäntiä? Hommata toiset laitteet, jotta saadaan tehtyä halvempia mäntiä? Materiaaleista en muuta tiedä, kuin että hypereuetkekwtisessa on piitä enemmän kuin normaalissa valumännässä. Mulle riitti, että männät olivat kivan näköiset ja painoiltaan ok. En jaksanut miettiä jenkkien roskapönttöluokkia. Roskishan se omakin paska on.
    Saattaa kuitenkin olla, että laadussa on tingitty claimereissa jonniin verran.
     
  14. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Voidaanhan valmistusmenetelmistä jättää pois hifistelyvaiheita ja tosiaan materiaali voi olla "halvempaa", tai osissa voi olla pieniä lähinnä ulkonäköön liittyviä virheitä. En minä tiedä, kunhan pohdiskelen. Kyllähän yks yhteen samanlaisia tuotteita myydään myös eri hinnoilla ja etenkin eri brändeillä, esim. venttiilit (merkkituote $350 >< nimetön $150).

    Ylieutektisissä männissä on vähintään 16% piitä. On myös alieutektisia mäntiä esim. 5.7 Hemissä, joissa piitä on alle 16%.
     
  15. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Näyttäis olevan vähän tukevampia kun noi KB:n hypereutectic männät. Sekä vastaava mäntä, että tappi on painavampi kun hypereutectic nimellä myytävät KB versiot. Muuten ne claimeritkin on kyllä hypereutectic, mutta voi olla just suuniteltu paremmin ottamaan vastaan kisakäytön rasitukset?
     
  16. Mopar

    Mopar Gearhead

    Onkohan tuo nimi nyt kuiteenkaan tullu jokkiskisoita. Olisikohan tekijällä ollut jokin muu ajatus?
     
  17. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Siis claimer osia myy monet tunnetut valmistajat ja niitä mainostetaan "edullisina osina claimer -kisaajille".
     
  18. Henkseli

    Henkseli Gearhead

    Njoo, ajattelin itse jotta jos joku niitä oikein amörikanjokkiksessa käyttää niin miksei sitten katumotissa toimisi.
     
  19. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Tuossa mainoslauseessa on katu ja jokkis samassa paketissa

    These high silicon alloy flat-top pistons are an outstanding value and are ideal for street, bracket and circle track ''claimers''.

    Lainaus Jeg´sín sivulta

    Voihan claimer olla jonkinlainen mainoskikka halvoille osille. Jostain luin, että eniten - suorastaan räjähdysmäisesti - kasvaa claimer-osien kysyntä / myynti.

    Federal Mogulin sivuilla oli aikoinaa hyvää tietoa erilaisista männistä, mm. suositustaulukko millaisia mäntiä millaiseen käyttöön. Mutta kuukausi sitten uudistuneilta sivuilta en ole tähän mennessä löytänyt vastaavia informaatiopläjäyksiä.
     
  20. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Hinta kyllä on niin pieni, että hirvittää.
     

Kerro tästä muillekin!