Kenellä miehekkäin kulutus ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Futurage, 16.6.2006.

  1. syynmi

    syynmi 1st gear

    Armeijassa sain telakuorma auton (6.2D) kuluttamaan yli 130 litraa 90 kilometrin matkalla. :eek: Niin ja koko matka oli hyväkuntoista tietä. Kulutus johtui liian tiukalle kiristetyistä teloista ja koko matka oli ajettava kaasu pohjassa. Huiput oli vähän yli 40km/h alamäkeen. :lol:
     
  2. Jasse

    Jasse 1st gear

    Nää kyllä kuulostaa ihan jo essonbaarin jutuilta, no onhan se kiva että isoilla pojilla on hauskaa ja aika kultaa ja nostaa potenssiin hiukan muistoja. :) :odroll:
     
  3. lassii

    lassii Gearhead

    Terveellä on ruokahalu tallella, sanotaan :D

    Itellä letukka vie 350+PG matkassa 15 litran lukemia, jos nätisti ajelee. Kukas nyt jenkillä osaa 100 km ajaa nätisti vaan sitä varten että pääsee katsoon kuinka vähän se vie...hölömön hommaa :eek:
     
  4. napa

    napa 3rd gear

    ei se intin zili ainakaan kuluttanut, kuin n. 40 ltr/100 km maantie ajossa :odroll: metsässä möyrimällä sen sai jotain +100 ltr/100 km viemään, mutta se ajopäiväkirjaan merkitty kulutus saattaa hieman hämätä, jos sitä kulutusta sieltä tutki, mullakin oli kerran kulutus 230 ltr/5 km :p (kaverit tankkas vahingossa omat autonsa peräkkäisinä viikonloppuina lomille lähtiessä mun kuitti zilin ajopäiväkirjalle ja itse en ollut sillä tehnyt viikolla, kuin tuon 5 km lenkin ja tankannut laarit täyteen siinä välissä :D ei siihen silti kukaan puuttunut, kun siihen aikaan bensaa oli armeijalla rajattomasti, diesel oli jo silloin kortilla, eli jos varuskunnan diesel kiintiö oli täynnä, silloin ei ajettu diesel autoilla)
     
  5. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Omani (350+350+10bolt (2.73:1)) vaikuttaisi vievän siinä 15L/100km. Tosin kone käy hivenen rikkaalla, joten allekkin tuon pitäisi päästä kun ajellaan pikkuvarvas kaasupolkimella. 25L/100km ei myöskään ole ongelma, paitsi taloudelle.
     
  6. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Tuttu herra kertoi kun oli käynyt Latviassa (?) kylpylässä ja siinä samalla jossain vanhassa Neuvostoliiton aikaisessa sotilaslentotukikohdassa. Maa oli niin saastunutta ettei siellä vieläkään kasvanut mitään.

    Kuulemma Neuvostoliiton aikaan lentäjien piti harjoitella lentämistä tietty määrä viikossa, mutta olivat syrjäisessä tukikohdassa aina niin kännissä etteivät pystyneet lentämään. Lentomäärät tarkistettiin lentopolttoaineen kulutuksesta, joten näppärinä kavereina nämä sankarit sitten lorottelivat bensaa maahan tynnyritolkulla joka viikko...
     
  7. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Jostain vastaavanlaisesta näin joskus dokumentin, missä paikallinen ukkeli otti vettä ämpärillä pihakaivostaan ja tuikkasi tuleen.
     
  8. Moppepepe

    Moppepepe Gearhead

    Leopard 2A4 taisteluvaunu maantiella 230l / 100km (1160 l tankit ja 500 km toimintasäde). Taistelussa tuplaten. MTU 48 l V12, 1500 hv ja 55t painoa.
     
  9. ripe

    ripe 1st gear

    Mulla joskus aikanani hirtti kaasuttimen neula 280 mersussa,
    hyvä kun se jakso mennä ylämäet ylös.
    Vajaan kymmen kilometrin matkalla öljyn pinta nousi sentin.
    Kulutusta en saanut mitattua, mut epäilemättä gasoo palo enemän kuin kilometrejä taittu :D
     
  10. Raider

    Raider 1st gear

    Tuossa joku epäili että aika kultaa muistot, no itse ajelin tuossa kuukausi sitten harrasteauton keväthuoltoon ja ensimmäisen kerran pysähdyin tasan 75 km:n (mitattu käyttiksellä satoja kertoja) päästä tankkailemaan uudestaan. 35 litraa oli tuolla matkalla hävinny ainetta. Vauhtia oli tuollaiset 90 km / h, eikä yhtään ohitusta, taikka muuta revittelyä tullut suoritettua juuri tuon asian testaamiseksi.

    Yllätys tosin oli suuri kun pääsin sitten Tampereen jälkeen moottoritienopeuksiin niin kulutus tippui silmissä ja loppumatkasta se tippui tuonne johonkin 20 l / 100 km huitteille, joka on mielestäni varsin kohtuullinen BBC:lle / 519,6 hp. (todellista tehoa)

    Nähtävästi turbiini "hukkaa" aika paljon ainetta, kun kierrokset pysyy alle stallin. Muutakaan järkeä en tuohon löytänyt.


    Jaa niin noista panssarivaunuista... T-55 alustaiset vehkeet vie 300 - 700 litraa pöötä sadalla, lisäksi huomattavan määrän moottoriöljyä. Kerran Parolan takametsissä saatiin 10 km:n ajolla 11 litraa moottoriöljyä kulumaan. Ja kuten kaikki venäläisten panssarivaunujen kanssa Parolassa pelanneet tietää, niin tuokaan kulutuslukema ei perustu takapuolituntumaan, vaan siihen joka välissä suoritettavaan tarkastukseen.

    Saattaa noi Leopardit olla vähän sivistyneempiä tuon asian suhteen. Olis muuten kiva kuulla joltain niihin perehtyneeltä vaikka sitten uudessa topicissa. [/code]
     
  11. dart72

    dart72 1st gear

    paraskulutus joskus armeijassa oli tuolla zilillä(6 litran v8),kun vedin sillä jotain isoa venettä(oisko nimi ollu uisko)kaasu pohjassa 135l/100km ja tämä tarina on tosi!tuolla reissulla itse olin auton tankannu lähtiessä ja palatessa(ei vuotanut ,tosin yritin ajo tyylilläni kuluttaa mahdollisimman paljon 95e:tä :D )
     
  12. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi voi muuten pitää paikkansa. Meilläkin rauhallisissa ajeluissa on mennyt aikalailla gasoa eli keskikulutus semmosessa noin 50 l/100 km. Ja toinen tohon korkeastallisuuteen ja sen myötä pienillä kierroksilla lootan luistamiseen liittyvä ongelmahan on sit lootan lämmöt ja sen takia on päädytty siihen että yks tärkeä lisämittari meiltä vielä puuttuu mut tulee laitettavaks eli lootan lämpömittari kun se meidänkin ryskä on kuitenkin tehty enempi silloin tällöin vaan huvikseen cruisailuun kuin stripille. Eikä se sielläkään oo paha nähdä niitä lämpöjä etenkään kun lootassa on nykysin transbrakesysteemitkin.
    Mut takas asiaan eli kulutukseen niin ihan tarpeeks miehekkäästi tommonen aikalailla piristetty isolohko vie, etenkin sen säätövaiheessa. Muutaman kymmentä litraa meni helposti illan aikana vaikkei autolla ees ajettu metriäkään vaan käytettiin vaan paikallaan ja säädeltiin 8)
     
  13. W201

    W201 3rd gear

    Noin. 2 ltr. Vkl. Tapsaa.
     
  14. quuppa

    quuppa Gearhead

    Tuota otsikon mukasta kysymystähän tulee aina kun toppaa täydentämään polttoainevarastoa. Oon vastannu kulutuskysymyksiin: jos ajaa paljon, nii sillon kuluttaa paljon, sitte taas jos ajaa vähä nii kuluttaa vähä...
     
  15. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    En ole sen kummemmin lukenut muiden kirjoituksia enkä kulutuksia, mutta tossa Camaron kilpamotissa dynamometri ilmoitti kulutukseksi 386 litraa tunnissa SV 05 kilpabensiiniä 5e/ litra. Olisko tossa mallia penninvenyttäjille :eek:
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Eiköhän toi hiljennä ainakin kaikki nykyset TDI kuskit :rotfl:
     
  17. Raider

    Raider 1st gear


    Mulla stalli on 2800, eli ei kuitenkaan mikään hirveän korkea. Moottori sinänsä on vaan hyvin kasattu, eli tasapainotettu ammattilaisen toimesta ym., lähtökohta on LS-6, josta ainakin tehdas lupaa jo 450 silloista kaakkia. En tiedä sitten mitä niistä todellisia nykydynoissa mittailtaisiin. Laatikko on TH 400 - ilman transbrakea. Öljynlauhdutin löytyy ja oon siitä huolimatta miettiny kanssa tuon öljynlämpötilamittarin laittamista. Toinen vaihtoehto on tietysti ajella välillä vähän lujempaa, mutta tuolla stallilla ja 3,55 perällä (Ford 9") rupee nopeuksia olemaan taajamacruisailuun kuitenkin vähän liikaa. :wink:
     
  18. makkepuu

    makkepuu Gearhead

    juhannusreissulla laskettii 5.7dx + th350 kulutus 11,2l / 100km. 4 henkeä kopissa ja sikaosasto romua täynnä
     
  19. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Emännän silloinen 323 matukka vei 36 litraa viiden kilsan matkalla,johtui myös siitä että peruutti kiveen ja tankissa reikä. :-?
     
  20. Erppa

    Erppa Gearhead

    Siinähän on sitten pumpussa sanomista :lol:
    Mulla vie dx:ä n. 9litraa ja kuorman kanssa ei paljoakaan enempää...
     

Kerro tästä muillekin!