Kenelle uskaltaa viedä Hydramaticin huoltoon ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja BonneMan60, 1.11.2003.

  1. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    turhaan pelkäätte hydramaticin remppaa. Ei ole sen kummempi kuin muutkaan, vain osat kalliita.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    rollssi käyttää th 400 .periaatteessa on sama onko usa laatikko vai euro paitsi et eurot on on "pikkasen jäljessä"a-laatikon teossa toimintaperiaate sama
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    kokeile koskisen veljeksiä hartolasta toimii
     
  4. weripuo

    weripuo Gearhead

    ÄLÄ KOKEILE!!!!!
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Aivan. Ei ole puhtaita jauhoja pussissa jos Hartolaa suosittelee. Halvalla tekevät mutta siihen se sitten saattaa jäädäkin. Osaavia korjaajia maassa:Nätkin, Green-X...
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mitäs vikaa Kauno Koskisessa Hartolassa on ?
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos tolaasta tarttee kysyä niin taitaa olla harrastus alkutaipaleella. Hyvää ei saa halvalla. Tässä tapauksessa ei edes rahalla.
     
  8. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    Pikku vinkki aiheen vierestä: Agrimarketin kautta löytyy Shellin Donax TH:ta eli A-tyypin automaattiöljyä. Hintakaan ei ollut paha 60e/20l. Saattaa aika monen hydramaticin toiminta petraantua, kun vaihtaa oikeanlaisen öljyn.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Oliko se Shellin Donax TH? vaiko Donax TM. Itse ostin kulkiessani 20 litraa Donax TM öljyä ja olen aikeissa kaataa ne Jet-A-way laatikkoon, saapa nähdä miten vaikuttaa toimintaan.
     
  10. Kalikali

    Kalikali Gearhead

    Vaihdoin Shell Donax TM:n (TH:ta ei automaattiöljypuolella ainakaan Shellin sivuilla ole) öljyt Hydramaticiin Dexron III:n tilalle yli vuosi sitten ja ainakin Hydramaticin vaihto tuli pehmeämmäksi ja huomaamattomammaksi.
    Ei kumpikaan aine varmaan ehjää laatikkoa miksikään hajota, mutta Dexron on ominaisuuksiltaan erilaista ja juoksevampaa, kun taas Donax on rasvaisempaa ja vähän jäykemmän tuntuista, joten ei tihku niin helposti (ja ei värjättyä öljyä).
    Voihan tietenkin taas olla, koska vaihto on jouhevampaa eikä niin terävää, niin pinnat kuluvat Donaxilla nopeammpin, mutta ken tietää kertokoon.
    Jokatapauksessa itse suosin kuitenkin mieluummin Donax TM:ää
     
  11. jpanu

    jpanu 1st gear

    Lootakorjaajat lähellä oulua?

    Mistäs löytyy lähellä oulua osaava letukan lootan korjaaja (th200-4R) ... kun ainakin pitäs ylivaihteen solenoidi vaihtaa jaa ehkä joskus mahdollisesti shift-kittiä tunkea ...

    Tai Vaasasta (siellä tulee joskus käytyä)
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    "Mistäs löytyy lähellä oulua osaava letukan lootan korjaaja (th200-4R) ... kun ainakin pitäs ylivaihteen solenoidi vaihtaa jaa ehkä joskus mahdollisesti shift-kittiä tunkea"

    Soita tai käy ruskossa ACC:n hallilla ja kysele "Patelan nätkiniä", niin luulis homman hoituvan.
     
  13. Galaxie

    Galaxie Gearhead

    Kohta olisi tuon Pontiacin Hydramaticin öljynvaihtoaika, joten kertokaans mitä ööliä sinne sitten isken.
    Monta erilaista ehdokasta olen searchilla löytänyt, mutta mitä tuonne siis oikeasti pitäisi laittaa?
    Tuota Shellin öljyä? Tavan Dexronia(kolmosta siis)? Jotain muuta?
    Vai viedäkkö suoraan korjaamolle vaihtoa varten? Jos, niin mihin pk-seudulla?
     
  14. KPS

    KPS 3rd gear

    Sama homma on edessä, Pontiacin laatikkoöljyt pitäs vaihtaa. Pähkäillessäni asiaa tulin tulokseen muiden kommenttien perusteella, että laitan Shellin TM öljyt. 20L pönttö ois tallissa ja odottaa sopivaa hetkeä.
     
  15. BonneMan60

    BonneMan60 Gearhead

    Catalinassa & Venturassa lienee sama 4-lovinen Hydramatic kuin Bonnevillessä joten kerro vaihdon jälkeen miten Shellin öljy toimii.
     
  16. wessu73

    wessu73 Gearhead

    ite vaihoin kans hydramatikkiin (-62 caddy) shellin donax TM. öljyvuodot väheni (paksumpi öljy)ja kakkos-kolmos välin nykäsy pieneni verrattuna ku ennen oli dextron 3. ainaki laatikko tuntuu hyvin peuhaavan ja onhan toi öljy semmosta mitä sinne kuuluu omistajan ja shop manuaalien mukaan.
     
  17. Galaxie

    Galaxie Gearhead

    Ooolrait.
    Dexronia on talli täys, mutta vissiin tuota Shelliä tarvii käydä sitten hakemassa..
    Mitenkäs monta litraa sinne sitä menee, että osaa lutrata sitä sitten oikein?

    Ja jos siellä nyt sattuu olemaan dexronit sisällä, niin mitä tulee tapahtumaan jos nuo Donaxit sinne sitten lorahutan?
    (Purkamaan en lootaa kyllä öljynvaihdon takia ala...)
     
  18. KPS

    KPS 3rd gear

    Varmahan en asiasta ole, mutta Shellin myyjä sanoi, ettei ole haittaa, vaikka siellä olisikin Dextronit laatikossa. Ei ala vaahtoamaan eikä ole muutakaan haittaa. Onko noissa vehkeissä turbiinissä proppu jonka kautta sen voi kätevästi tyhjentää?
     
  19. BonneMan60

    BonneMan60 Gearhead

    ´60 Bonnevillessä Hydramaticin shop manualin mukaan öljyä menee lootaan n.9,5litraa , tyhjennys poistamalla öljypohja sekä turbiinin tyhjennysproppu, suositeltu vaihtoväli 25000 mailia ? joten melko harvoin öljynvaihtoprojekti eteen tulee harrasteautolla.
     
  20. KPS

    KPS 3rd gear

    Vaihdon Shellin öljyt laatikkoon, hyvin toimii. En osaa sanoa onko vaihtamisessa eroa sisällä olleisiin "punaisiin" öljyihin verrattuna. Saattaahan se hieman pehmeämmin vaihtaa kakkoselta kolmoselle, mutta voihan se tuntuminen olla vain korvien välistä kiinni.
     

Kerro tästä muillekin!