Keravan ja Hyrylän jenkkiautot 70-80 luvuilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jones70, 5.4.2021.

 1. jones70

  jones70 1st gear

  Muistellaanko menneitä? Tähän ketjuun voisi laittaa kuvia ja muisteluita Keravan ja Hyrylän alueella liikkuneista jenkkiautoista ko. vuosikymmeninä.Ite tuli pyörittyä -88 :sta eteenpäin -70 Dart Swingerillä.Jotain vuonna -79 muistan Alpo Hakalan (Teddy & Tigersin) olikohan -70 New yorkerin? Vuonna 1988 Suojasalon olikohan vaalean sinisen dartti vai valtterin...Seppäsen Arton -66 Fairlanen,jossa usein kuskina...Timo Luoman vaaleansinisen -65 Bel Airin,jossa myös usein kuskina...Ari Liuksen -56 Chevyn...Tikkisellä taisi olla -72 kullanvärinen Plymouth Fury...Riskun Samin Hallivuoresta ostaman punaisen,valkoisella katolla ja raidalla olleen -70 340 Swingerin,jossa usein myös kuskina...Isäukolla oli käyttiksenä vuodesta -72 lähtien -valkoinen -65 4d Chevy II :nen...Kuvia vaan kehiin ja tarinaa...[​IMG]
   
  462857, MJF ja Tunaman tykkäävät tästä.
 2. jones70

  jones70 1st gear

  Piti laittaa tää tuonne "yleistä harrastuksesta" osioon,mut lipes..Jos modet siirtäis
   
 3. hantta

  hantta Double Gearhead

  Jostain sieltäpäin oli kotoisin itselläni myöhemmin Turussa ollut -66 Monaco 2 d ht ;)
   
 4. jones70

  jones70 1st gear

  Okei..-88 Keravalla oli punainen -67 2dht 383 Monaco valkoisella nahkasisustalla,erillispenkeillä ja konsolilla..Omistajan sukunimi taisi olla mäkinen...-90-luvun taitteessa se myytiin jonnekkinpäin Suomea...Mutta sama auto ilmestyi viime kesänä takaisin hyrylään...Väri oli vaihtunut tumman siniseksi ja sisusta oli nyt musta
   
 5. Cortina71

  Cortina71 3rd gear

  Mieleen jäänyt Kurkelan squash-hallin kulmilla joskus -80 luvun alussa näkemäni sinivalkoinen -55 Chevy 4 ovitolppa. Oli siistissä kunnossa, mutta ei tietoa oliko Keravalta tai jostain muualta.
   
 6. perkele

  perkele Gearhead

  muistaakseni hamidullan samilla oli tuollainen
   
  Cortina71 tykkää tästä.
 7. jones70

  jones70 1st gear

  Tuota en muista.. Itselläni oli siis omistuksessa -70 Dart "orkkis" scuuppi- Swingeri...Se oli -80-luvun alussa Hyrylässä Räikkösen omistuksessa,jolta sen ostin...1970 Berner-auto toi niitä maahan tietämykseni mukaan 20 kpl.. 340 koneisia tehdas-skuupeilla varustettuja Swingereitä jotka oli valmistettu Canadassa...-80 luvun lopussa niistä ainakin kuusi oli eri aikoihin myynnissä Hyrylässä Hallivuoren autossa...Yksi niistä oli tuo Riskun ostama,joka ajettiin -89 kaiteeseen aika pahoin seurauksin..Yksi meni Espooseen...Myös Korsossa oli 80-luvun lopussa,keltainen -70 340 Swingeri,joka on siellä edelleen ilmeisesti samalla omistajalla..
   
 8. jones70

  jones70 1st gear

  Sen muistan että Keravan uimahallin viereisellä parkkipaikalla oli Hamidullalla -90 luvun alussa ainakin vaaleansininen -67 Camaro...
   
 9. M.K.

  M.K. Gearhead

  Puhakan Jokella oli ´64 Mercury Montclair Marauder, joka meni myöhemmin Karvalle ynnä muille. Korson suunnalla ollut keltainen Swingeri on edelleen samalla omistajalla, mutta asuinkunta on vaihtunut.
   
 10. jones70

  jones70 1st gear

  Oorrait...Hennosti muista tuon -64 Mercury Montclairin..Oliko musta värinltään 4dht...Numero rekkarissa tais olla xxx-1?
   
 11. jones70

  jones70 1st gear

  Karvallahan taisi olla pääasiassa niitä Ramplerin tuotteita...
   
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Jostain noilta alueilta kävimme kaverini kanssa (hänelle siis) syksyllä -84 hakemassa (vaihtamassa Volvoon) GT Dartin vuosimallia 1965. Sellainen hiekankeltainen. Olisiko rek num NEC-83 ??? Jos joku paikallinen antiikkihörhö lukee tätä niin juurikin samanlainen kuin oli henkilöllä jota kutsuttiin nimellä Kippari.
   
 13. perkele

  perkele Gearhead

  eikös kipparin dartti saanut vähän osumaakin joskus,muistan vaan kun isäni ja kipparin isä sitä oikoivat...
   
 14. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Kai siellä on sitten pyörinyt 80-luvulla se Samin -67 Capricekin ??
   
 15. OPM

  OPM Gearhead

  -67 Camaro taitaa olla edelleen Hamidullan perheellä.
   
 16. litres

  litres 3rd gear

  Jep, oli aluksi TT:llä Keravalla, väri silloin ruskea metallihohto. Auto tuli pitäjänmäeltä
  Sherwoodiin (suomiauto?)
   
 17. litres

  litres 3rd gear

  Eikö se menny kyljelleen jossain kohtaa?
   
 18. JK311

  JK311 1st gear

  Katolleen meni Kalevankadun ja Pohjolantie kulmilla, satuin oleen himan pihalla samaan aikaan, äänihavainto "livenä"...
   
 19. litres

  litres 3rd gear

  Tämä "kippari" omisti myös ford mavericin, esiteltiin street/race lehdessä nimellä
  pink stone.
   
 20. Galaxie500

  Galaxie500 Gearhead

  Maverick taisi alueelta poistua vasta tuossa ihan pari vuotta sitten, pitkään oli Kipparilla.
   

Kerro tästä muillekin!