Kertokaaas kuidutuksesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Roadrunner, 16.3.2002.

  1. Weijari

    Weijari Gearhead

    Kertakäyttöpaperihaalarit ja tosiaan hihansuut teippiin. Hengityssuojaimeksikin jotain muuta kuin hongkongin paperimaski.

    Sumutinpullon kanssa kun hioo, niin ei pöllyä ihan niin paljon ja paras on tietty imuriin yhdistetty hiomakone.

    Sitten kun käytössä on hiilikuitu ja epoksi, niin muita vaihtoehtoja ei oikein olekkaan kuin kunnon vehkeet, jos siis haluaa tehdä useammankin kerran. Sen epoksimyrkytyksen voi saada ns. tappiin hyvinkin helposti, eikä se hiilikuitukaan pölynä ihan kaikkein terveellisintä ole.

    Edellämainitusta syystä itse ainakin yritän ensin parantaa työtapoja siten että laitetaan kuidut oikeaan suuntaan ja vähennetään hartsin määrää laminaatissa, ennenkuin siirrytään oikeisiin "myrkkyihin" Hiilikuidulla vaan on helppo vähän "oikaista" ja tehdä jäykempiä kappaleita, jotka lasikukuidusta tehtynä vaatisivat vähän lisää vaivannäköä. Lisäksi hiilikuidussa on tuo "viileyskerroin" :lol:
     
    MadMike tykkää tästä.
  2. DX

    DX Double Gearhead

    Scottin automaski oli enempi kuituhiontahommissa, vielä vaan kun olisi muistanut hihatkin teipata...

    Mulla oli muuten sitä dilemmaa, että kun tein nyt luukkua, niin selän takana oli vähän väliä joku ohjeistamassa, että kaada reilusti sitä hartsia ja kun sanoin että eikun matolla ja hartsia vaan minimimäärä millä se kastuu ja mankelointi tiiviiksi mattoa lisäten kunnes haluttu paksuus on saavutettu (3-4 kerrosta 300 grammasta),

    niin kovasti tuli kommenttia että siten tulee hauras,
    neuvojien määrä ei vähentynyt vaikka demosin kipan pohjaan kovettuneella polyesterihartsikappaleellakin että sehän se haurasta vasta onkin ja vastaavasti luukun toisistaan vielä irralliset osat oli ohuutensa vuoksi suorastaan lötköjä eikä mitenkään erityisen hauraita,
    puoliskojen yhteen liimaaminen teki luukusta hyvinkin jäykän.

    Mistähän toi käsitys on peräisin?

    ite kierrän epoksit kaukaa, oon nähnyt turhan rankkoja allergiatapauksia, ei oo hääviä kun äijä makaa kuukausikaupalla vaseliiniriepuihin käärittynä henkitoreissaan kun 80% ihosta on kuoriutunut vekettiin ja piipahdus verstaassa vielä pari vuotta myöhemmin johti naaman uudelleen kuoriutumiseen.
     
    MadMike tykkää tästä.
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tuosta lavakatteesta; itse tekisin sen kennoja käyttäen. Saa lujan ja kevyen.
    Esim näin: http://www.eyeballproducts.com/BlueEye/Katto/Katto.html

    Pumppujen kohdalle laminoimalla paksumpi riittävän isolla pinta-alalla oleva kuitulevy ja siihen levyyn sitten niittaamalla teräslevy jossa tarvittavat korvakkeet pumpuille.
    Sitten tuo kuitulevy liimalla kiinni siihen kuitukatteeseen.

    Tuo alipainesäkitys on tietenkin hyvä konsti, mutta harvalla harrastajalla on siihen tarvittavia vermeitä, puhumattakaan injektoinnista, klaavista tai prepregistä.

    Monessa paikassa riittää pätkäkuitu ja polyesteri, steppi parempaan on epoksi ja ristiinkudotut matot.
     
  4. Toke

    Toke Gearhead

    Mites tollaset katkeilleet vanin levikkeet, taustapuolelle kuitua vissiin mutta pitääkö se pinta hioo rikki ensin jollain vai mitä vit?? Ja sit päälipuolle lasikuitukittiä tai jotain millä vaan helpoimmalla pääsee vai??
     
  5. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Hiot takaa ja kuidutat riittävän leveeltä matkalta.
    Sama homma pintapuolelle jos tarpeen. Sitten kittaus jos tarpeen.

    Kuitu täytyy aina karhentaa ja sen jälkeen putsata (asetoni, ksyleeni, mek)hyvin ennen laminointia
     
    MadMike tykkää tästä.
  6. MadMike

    MadMike Gearhead

    jos pahasti rikki niin kangaskuitua päälle myös...
     
  7. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ja jonnet ei opi kuin kantapään kautta...https://www.instagram.com/p/B1yVuyJHxvj/
     

Kerro tästä muillekin!