Kestävä työnnettävä ruohonleikkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja riv73, 25.7.2019.

  1. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    On hyvä ja nopee yhdellä vipusella. Kestäny sekin aikaa.
    Tuo ulostustorvi lennättää kuivaa heinää niin hyvin, et pitää vähän suunnitella suuntia, mihin sitä ampuu. Vaikka alaviistoon onkin.
     
  2. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Miksi ne lehdet pitää kerätä pois sieltä nurmikolta?
    Haravalla tai koneella, ihan turhaa hommaa?
     
    Pertti K tykkää tästä.
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Et o vissiin naimisissa?
     
    Jokeri, Jussi289 ja f34 tykkäävät tästä.
  4. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Kyllä, 17. hääpäivä vasta oli lauantaina ja 20v oltu yksissä. Siltikään meillä ei niitä lehtiä haravoida.
    Joskus voi leikkurilla ajella ja silputa pienemmiksi mutta aika tarpeetonta se on.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jaa, meillä on haravoitu ja lopuksi ne jämät keräävällä leikkurilla kassiin josta heleppo kaataa kompotsiin. Joskus kyseenalaistanut homman järkevyyttä, mutta todennut että taistelu jota et voi voittaa on turhaa käydä.

    Meillä ei kuulemma muutenkaan ole erikseen nitä miesten ja naisten hommia. Joskus työntänyt sachs-dolmaria vaimon sylliin että on sinun vuorosi mennä mettään puun tekkoon. Ei ole lämmennyt ajatukselle. Pinionin stefan vaihtokaan ei kuulemma oikein iske.
     
  6. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Meillä myös muovirunkoinen Jonsered. Kevyt on työnnellä, kestävyydestä ei vielä osaa sanoa kun vasta 2 v ikää. Kapeus ei haittaa, mutta pituus vähän. Renkaat on terän etupuolella niin edessä on 10-15 cm koppaa ennen terää. Enempi jää trimmeröitävää kuin edellisellä, työkaverin kaatopaikkakuormasta pelastetulla peltikoppasella, jossa terä ulottui joka reunalle, siinä vaan ei enää pyörät pysyneet kiinni.
     
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    niitä leikkureita romulavoille lykätään kilvan kun vähänkin jottain vikkaa tullee. Niitä pyöriä silloin kun old faithful oli vielä käytössä ni romulavalta hain sekä akseleita ym ym. Tietysti pittää olla romustajan sielu eikä olla just se rippipuku päällä. Tai minä en o vissiin ihan oikia romumies ku vaatteiden likaantumista mietin.
     
  8. rb

    rb Double Gearhead

    Gatorilla sujuu kivasti:

    [​IMG]
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Moottorisahaan ei meillä rouva ole tietääkseni koskenut mutta kaikki muut hommat kyllä menee, jos tarve on.
    Joskus oli ottanut vähän ihteensä, kun joku kuorma-autoilija toi romppeita ja traktori oli jonkun koneen kanssa edessä. Kuski oli ihmetellyt, että mitenkä se nyt siitä edestä saadaan pois. Ei niinkuin tullut mieleenkään, että rouva osaisi ajaa traktoria...

    Tai joskus pallomekossa pisti pakittaen takaikkunattoman kuorkki-vanin ahtaaseen paikkaan parkkiin, oli kuulemma paikalla ollut miesväki ihmeissään.

    Mutta minkään koneen remonttiin, edes ruohonleikkurin, ei osallistu.

    Mutta mutta, jonsered se taitaa kuitenkin se meilläkin oleva muovirunkoinen olla, samannäköinen kuin Jussin kuvassa mutta ei vedä.
     
  10. chevytb02

    chevytb02 Gearhead

    On kyllä hiton hyvä terä.
     
  11. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Täällä on 9 vuotta ollut kiinalainen Honda-kopio, peltirunkoinen, saatu ilmaiseksi, kun oli niin tehoton. Virittelin kierrossäätimen jousta heti ensi töiksi, ja jopa alkoi löytymään tehoja ja kulkemaan, rivakasti saa kipittää perässä (ei siis työnnettävä, joten aiheen vierestä mennään.) Metelikin on kyllä helvetillinen. Öljyt joskus vaihdettu, kun alkoi tehot laskemaan entisten muututtua litkuksi, ajettu vuosikymmeniä vanhoilla bensoilla (lyijybensaa) niin että kylmänä piti imuventiiliä kitkutella pihdeillä, kun hartsit liimasi varren kiinni eikä meinannut olla puristuksia startissa. Ruohoja ei ole siivottu ikinä. Ei ruostu, kone on kieltäytynyt hajoamasta, mutta muu roju siitä ympäriltä kylläkin sitten. Kaasukahva on kasassa pyhällä hengellä, kytkimen vaijeria korjailtu aina tarvittaessa, työntöaisojen alaosat otettu vanhasta trampoliinista, kun alkuperäiset murtui aina hitsauksen vierestä... Mutta lopullisesti hajonnut vain ei ole. Pensaat ja puut on kierrelty veto päällä, sutikoon. Joutaisi varmaan pistää eteenpäin jollekin, vaikka omakustannushinnalla.

    Kyllästyin kävelemään ja hankin ajettavan.
     
  12. paikkatakki

    paikkatakki Gearhead

    Noin 15 vuotta sitten ostin uutena metallirunkoisen Stigan, ja yllättävän hyvin on kestänyt. Metalirunkoinen oli myös minun valintani siksi, että sitä pystyy migillä korjaamaan. Runko ei ole mennyt vielä oikein miksikään, vaikka aika huolettomasti sitä on tullut pidettyä, eli ruohot on saattaneet jäädä talveksi koneen pohjaan kuivamaan. Talvet leikkuri on viettänyt joko puuliiterin räystään alla tai sisällä liiterissä. Öljyt olen sentään pyrkinyt joka kevät siihen vaihtamaan, terän terottamaan, tulpan tarkistamaan ja säätämään jne.

    Ei tämä nyt kuitenkaan aivan huoleton ole silti ollut, sillä muoviosat ne ovat niitä, jotka eivät tahdo kestää: Alkuperäinen bensatankki halkesi kulmasta, ja varaosaa hakiessa sain kuulla, että noin ne tekee näissä kaikissa. Uusi tankki olikin sitten eri mallinen, joten halkeamisvaara lienee pienempi. Kaasuahan tässä ohjaa se jäähdytysilmavirrassa oleva muovinen läppä, joka on mennyt monta kertaa poikki. Kolmekohan noita ostin uusia, ja totesin lopuksi että parempi korjata rikkinäinen pellillä, kuin maksaa joka vuosi reilu pari kymppiä uudesta. Korjattu on mennyt jo vuosia, ja jos vielä menee rikki, niin korjaan uudestaan.
     
  13. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    liittyneekö ilmavirran läppä kierrosten säätymiseen automatic? Joissain leikkureissa ymmärtääkseni ei ole kaasuvipua ollenkaan jolloin kaasua lisätään automatic jos heinässä meinaa uuveltua. Joissain on vissiin vaikka on säädettävä vipukin se läppä säätämässä. On se saatana ku pitää joka paikkaan tuntea ylimääräistä roinaa. Ei enää kestä 30 vuotta korjaamati briggsin konekaan ku pilaavat kaiken hyvän tuotekehityksen nimissä.
     
  14. paikkatakki

    paikkatakki Gearhead

    Joo, just siihen. Kaasuvipu säätää vain tuota läppää pitävän jousen esijännitystä, ja ideana on että ilmavirta pitää läpän sitten tietyssä asennossa. Jos kierrokset laskee -> läppä menee kiinni -> lisää kaasua, ja jos kierrokset nousee liian ylön, niin sama päin vastoin.

    Periaatteessa tuo toimisi ilman kaasuvipua tasakierroskoneena, mutta imulle pitäisi sitten kuitenkin olla oma vipu. Sammutus tapahtuu turvakahvalla.
     
  15. rb

    rb Double Gearhead

    [​IMG]
     
  16. paikkatakki

    paikkatakki Gearhead

    No ei oo stiigassa noin "hienoa" systeemiä. Imuläpän sulku on toteutettu niin, että kaasun kun vetää täysille, ja vähän yli, niin sen jousen esijännitystä söötävä vipu osuu toiseen vipuun, joka sitten kääntää imuläpän kiinni.
     
  17. Pakko heittää itsekin tähän soppaan jotain. Hesarissa on kuva vuodelta 1983. Leikkurin merkkiä en tunne, mutta kone on klassinen B&S.

    [​IMG]
    Kukas muuten ensimmäisenä tunnustaa, että on alkanut entisöimään työnnettävää ruohonleikkuria?
     
  18. Ferguson9Melenie

    Ferguson9Melenie 1st gear

    Sähkökäyttöisten ruohonleikkureiden edut ovat:
    Suhteellisen alhainen hinta - bensiinimallit ovat yleensä kalliimpia;
    Niitä on helppo käyttää - kytke ne vain päälle ja työnnä tasaisesti eteenpäin. Kevyt paino tarkoittaa, että sinun ei tarvitse nähdä paljon vaivaa;
    Hyvä leikkuulaatu, hyvä tuotos.
     
  19. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Sitten kun on vielä robotti niin ei tarvitse edes työntää. En uskonut hetkeäkään että toimisi kuten on luvattu silloin kun Robomown ostin mutta niin vain on seitsemän vuotta pelannut. Sen verran pitää nähdä vaivaa, että vaihtaa keväällä uuden terän kun kantaa pihalle ja syksyllä kantaa sitten takaisin sisälle. Tai no, ensimmäinen akku kesti kuusi vuotta eli sen on joutunut vaihtamaan. Joskus aikaa kuluu siihen kun jumittuu katsomaan leikkurin menoa. Yhtä hypnotisoivaa kuin takkatuli.
     
    Slant Sickness tykkää tästä.
  20. rotax

    rotax 2nd gear

    Ymmärsinkö oikein että tämä leikkuri on nyt siellä takassa.
    Taitaa haista muoville koko asunto. ( oli ihan pakko)
     

Kerro tästä muillekin!