kevytkuorma autot verolle??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja peedro2, 12.2.2012.

 1. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  No niin! Juhannus lähestyy ja autoilijat ovat hurjana. Kuulin tossa Renkomäen ABC:lla että yksi vanimies olis aikeissa pysäyttää liikenteen nelostiellä huomenna. En tiä pitääkö juttu paikkansa mutta voi olla vähän heikkoa yhdellä vanilla... :eek:
   
 2. Putte

  Putte 1st gear

  Ei taida ihan yhdellä vanilla onnistua. Kyllä silläkin kiusaa saa tehtyä, mutta saattaa sitten edessä olla itselle ongelmia. Muutenkin toi liikenteen pysäyttäminen protestiksi jostakin on naurettavaa. Lähinnä rinnastettavissa liikenteen vaarantamiseen.
   
 3. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Re:

  Jaahas, veneet on menossa verolle ja SKAL saa tievinjetinkin läpi. Niin se maailma kehittyy.
   
 4. Jakkehh

  Jakkehh 2nd gear

  Verottajan / Trafin systeemeitä pitää uudistaa, jotta saadaan uudet verot kerättyä.
  Tieto ja kumppanit kun toimittaa niin projekti venyy vähintään 4v alkuperäisestä ja budjetti x2.
  Veroa saadaan kerätä yli 6v ennen kuin kustannukset on katettu. :D
   
 5. cosworthman

  cosworthman Gearhead

  Vinjentti koskee yli 12tonnisia, mitenhän yksityiskäyttö?
   
 6. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Mistä sait tietoa, että 5-12 tonniset jää ulkopuolelle? aiemman EU linjauksen mukaan ei ollut mahdollista, kaikki maksaa. Vaikka noin valtio silloin suunnitteli, mutta selvitys torppasi ajatuksen.

  Hyvä jos noin on, että onnistuu. Ymmärsin myös, ettei olisi ollut väliä vaikka olisi yksityiskäytössä..

  nimim. "yksityiskäytössä olevan harrastekuormurin omistaja"

  Ai niin ja eihän mulla ole edes piirturia autossa, ei ole koskaan ollutkaan..
   
 7. cosworthman

  cosworthman Gearhead

 8. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Juu no ei nuo varsinaisesti sulje 5-12 tonnisia ulkopuolelle, niillä voi olla muu kuin e-vinjetti ja SKAL on tietoisesti pimittänyt kevytkuorkkien kompensaation mahdottomuutta. Koska niillä ajetaan eniten kotimaassa, vinjetti voitaneen kerätä ihan ajoneuvoveron tapaan ja kun vielä toteutetaan uhkaus ettei onnistu käytöstäpoisto, niin raha on taattu.

  "Mr Negative"
   
 9. MudMax

  MudMax Gearhead

 10. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Onko tässä kuitenkaan mitään varmuutta siitä, että ko. vinjettimaksu tulisi myös yksityiskäytössä oleville kuorma-autoille? Ja tuohon liikennekäytöstäpoiston poistamismahdollisuuteen en oikein usko, sillä ymmärtääkseni noita vinjettejä olisi tarkoitus myydä päivä, viikko, kuukausi ja vuosi -pituisina.
   
 11. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Hitto, otin puhelimen käteen ja soitin SKAL:han. Hallitusohjelmassa vinjetti on suunniteltu tulemaan kuorma-autoille 12t. ylöspäin. (niinkuin se on on toteutettu niissä maissa, joissa vinjettimaksu on käytössä) Kenenkään etu ei ole pienempien kuorma-autojen verottaminen, koska se kohdistuu turhan rankasti pieniin yrityksiin. Eriasia on, haluaako EU jossain vaiheessa laskea painoraja alemmas, mutta sitä ei tiedä vielä kukaan. Aika näyttää.
   
 12. MudMax

  MudMax Gearhead

  Sanamuoto viittaa melko selvästi, että nimenomaan yksityiset maksaisivat koko p*skan:
   
 13. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Heti muistion alusta:

  "Vuodesta 2012 eurovinjettidirektiivi koskee kaikkia kuorma-autoja, koska alle 12
  tonnin autot pois sulkeva siirtymäkausi päättyy"

  Toivottavasti tuohon on sittemmin tullut järkeä, mutta ilmeisesti KUKAAN ei pysty lupaamaan, että alle 12 tonniset varmasti jää uolkopuolelle. Periaatteessähan muualla EU:ssakin olisi pitänyt siirtyä perimään maksua kevytkuorkeilta jo 2 vuotta sitten, eikä sellaista ole sitten tapahtunut? Tosin mistä sen tietää täältä Suomesta käsin.

  Tiedän ettei SKAL halua vinjettiä kevytkuorkeille, mutta jos EU haluaa niin sitten menee lapsi pesuveden mukana. Pidetään sitten kai sormet ristissä ja katsotaan mitä käy.

  Paha vaan koittaa elää ja tehdä hankintoja, jos kukaan ei pysty lupaamaaan, että edes 5 vuotta olisi vinjettivapaata menoa.
   
 14. cosworthman

  cosworthman Gearhead

  No ei voi kai muuta kun pelätä pahinta ja toivoa parasta..Kipuraja veroissa ja maksuissa on ylitetty jo aikoja sitten, nyt sitä vaan pelolla odottaa miten järjettömän kallista eläminen tulee olemaan..
   
 15. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Vinjettimaksut tulevat ensi vuoden alusta. Oletteko valmiita?
   
 16. mopar72

  mopar72 Gearhead

  Valmis, sano vaan kuinka paljon?
   
 17. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

 18. sämpy

  sämpy Double Gearhead

  Kauniisti puhutaan "ammattikäytöstä" mutta tietääkö joku onko trafin rekistereissä tarpeeksi tietoa erotella keltarinkulat yksityiskäytössä olevista. Ja sehän on jo tiedossa, että alle 12 tonnarisia ei voi jättää veron ulkopuolelle, jollei itse EU asetus ole tällä välin muuttunut.
  Odotan mielenkiinnolla vm 1988 rompetoriautoni verojen 20-kertaistumista.
   
 19. kojo

  kojo Gearhead

  Eikös siellä rekisteritiedoissa ole se kohta jossa on ajonevon käyttö ja siinä joko yksityinen tai luvanvarainen. ne luvanvaraiset on niitä keltarinkulaisia.
   
 20. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Toivottavasti ne tajuu kerrankin sitten korvamerkitä liikenteestä nostetut rahat tienpitoon.. Hullu se ei oo joka toivoo... :odroll::odroll:

  .. Todellisuudessahan tienpitoon tuosta ei varmaan valu euroakaan, ja selitys on se kaikkein paras, tested&true " rahojen korvamerkitseminen ei ole mahdollista"..
   

Kerro tästä muillekin!