Kia Ceed avainproblem

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja generalo, 13.9.2020 klo 16:55.

 1. generalo

  generalo 3rd gear

  Tämmöseen hommaan tuli sotkeennuttua olevinaan taitavana seppänä... Vaihdoin Kia Ceed vm. 2012 avaimeen (semmonen linkkarimallin avain) kuoret ja patterin, ja nyt ei auto käynnisty, eli vissiin ajonesto päällä. Startti kyllä pyörittää konetta normaalisti ja ovien lukot pelaa avaimen nappuloista kuten kuuluukin. Toisella avaimella käynnistyy onneksi.

  Pitääkö tuo avain jotenkin koodata uusiksi vai mikä meni päin persettä?
   
 2. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Jäikö ajoneston siru vanhoihin kuoriin?
   
  generalo tykkää tästä.
 3. generalo

  generalo 3rd gear

  Ja nyt juutuupista löytyikin video, mistä näkyy että ajoneston siru on vielä siellä avaimen kuoressa jemmassa... Jäi vaihtamatta, luulin että se on siinä avaimen piirilevyssä... :oops:

  No otetaanpa uusiks.
   
 4. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jos laiskottaa ni laitat sinitarralla sen vanhan avaimen kuoret virtalukon liki 20 sentin päähän max. Se lukee siitäkin sen ja lähtee käyntiin. Patteria ei tarvi kuin kauko-ohjainta varten.
   
  cdv70 tykkää tästä.
 5. kuutio

  kuutio Gearhead

  faija aikanaan katkas micran avaimen kuskin oven lukkoon. Kävi viksuna teettämässä uuden perusavaimen. Vähä ihmettelin kyllä avainsuutariakin ettei se puhunu sirusta mitään. Liimasin (plus rautalankaa, tietty) vanhan katkenneen avaimen pään uuteen avaimeen niin toimi ajonestokin ja sai ajettua leiman loppuun
   

Kerro tästä muillekin!