Kierrejousen madallus

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja ganada, 20.2.2018.

 1. Rotten

  Rotten Gearhead

  Nyt täs on, ettei lämmitetä, kun tilanne muuttuu, eikä toimi! Mut niitä on kuitenkin lämitelty iät ja ajat, niin onko niissä vain sit unohettu kertoa, et ei toimi???
  Ei mitään punahehkua ja hankeen jäähtymään, vaan se jäähdytys ois se juttu! Toki jotain muuttuu, mutta muuttuuko ratkaisevasti, jos uunissa saat ne noin suunnilleen samaan pituuteen???
   
 2. pörre

  pörre 3rd gear

  Vallilasta kysyin Buickiin takajousia kolmisen vuotta sitten. takajousien madallus oli NOIN 150-200€ / pari (painetaan kasaan ja uunitetaan) ja uusien teettäminen mitoilla (esim lähettää yhden malliksi, kertoo auton painon ja kertoo paljonko haluaa madaltaa) niin 150-200€ / KAPPALE. ei ihan kauhean kallista kuitenkaan Suomessa teetettynä. mut joo, kyllähän noita on lämmöllä madalleltu ja vuosikausia ajeltu huoletta. se hidas jäähdytys villoissa on varmasti kyllä hyvä homma.
   
  KajS tykkää tästä.
 3. ganada

  ganada 3rd gear

  Pitää varmaan ottaa puhelu vallilaan..
  Niin jäi mainitsematta että pelkät takajouset, etujousiahan kyllä löytyis. Ja sitten kun on ilmaiskarit niin pystyy ajaan vielä rahtiakin tarpeen vaatiessa.
   
 4. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Farkkucapriceissahan on kanssa taakse saatavilla sekä mehiläispesä-mallista jousta että suoraa jousta ni oiskos tohon saatavilla kanssa? Ni niistä suoristahan saisit tehtyä sen mittaset kun tarvii ;)
   
 5. ganada

  ganada 3rd gear

  Käytin takajouset vallilassa. Pyysin 30-40mm madallusta, jousia oli painettu kasaan aika tasan 35mm. Reilu viikon reissu, työ 90e (vähemmän kuin puhelimessa arvioi) plus pk yht. n.130e, ei valittamista.
  Mutta koveni ja pompottaa enempi kuin odotin.
   
 6. hot1930

  hot1930 3rd gear

  Pukit rungon alle ja jätät ilmarakoa sen verran kun haluat auton laskeutuvan. Sitten annat hitsipillillä lämpöä kierrejouselle ja hyvä tulee. Muistat vaan lämmittää tasaisesti/varovasti ja pidemmältä matkalta.
  Joku voi tietysti väittää että jousen ominaisuudet muuttuu, mutta ei ainakaan omissa autoissa ajo-ominaisuudet muuttuneet huonompaan suuntaan ja näin on tehty jo kymmenissä autoissa....
   
 7. peltsi

  peltsi Gearhead

  Ilmeisesti jousessa pohjaa muutama kierros. Eli kierteet makaa toisiaan päin ylä ja alapäässä.
   
 8. ganada

  ganada 3rd gear

  Ainakin vapaana näytti täysin tasaiselta kierteet. Jospa se vaan jäykistyi ton verran.
  Aikoinaan fleetsidessa sama juttu mutta kun oli 100kg romua lavalla niin kyyti oli aivan ihanan pehmeää
   

Kerro tästä muillekin!