Kierteen korjaus PG

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja triniemi, 5.3.2011.

  1. triniemi

    triniemi Gearhead

    Powerglidesta on toinen coolerin kierre sökö, siis aivan täysin, ei auta liimat eikä kierretiivisteet enää. Toinen on jo korjattu jollain Helicoililla tms.

    Nykynen reikä on reilut 9mm ja siinä ollut nippa oli 9.3mm kierteen pohjalta ja 9.6mm kierteen päältä. Millinen kierrekampa 0.9mm nousulla siihen tuntu istuvan aika hyvin. Alunperinhän tohon kuuluis 1/8" NPT

    Ton vois porata ehkä max 12mm kokoon, 14mm ei jää enää seinämää juuri mitään lootan kuoreen.

    Minkäskokonen Helicoil, Recoil vai mitä niitä onkaan tohon olis hyvä? Mistä saa? Minkäkokosella poralla reikä? Uuden nipan kyllä varmaan pystyy hommaan, mutta ne kun tahtoo hydrauliikkakamassa olla aina tuumasta tavaraa.

    Yks ehdotus oli porata 9.9mm terällä reikä ja tehdä 7/16-20 UNF kierre siihen tilalle (11,11mm kierteen päältä), johon varmaankin löytyis nippakin, mutta ei se olis sitten sen kummempi kuin orkkis. Kyllä Helicoil on ainakin vahvempi kuin kierre alumiinissa.
     
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Helicoililla voi tulla vuotoa. Kyllä toi kierteen uusiminen isompaan kokoon taitaa olla parempi vaihtoehto.
     
  3. cuda69

    cuda69 Gearhead

    paitsi jos kasaa kierrelukitteen kanssa ni varmasti pitää,vielä jos hommaa sitä hydrauliikkapuolen liimaa.
     
  4. -TH-

    -TH- Gearhead

    laita siihen sellanen irtokierre, joka porautuu itse ennalta porattuun reikään.
    kyseessä EI ole mikään helokoilpaska, vaan oikea holkki joka kestää vaikka kansipulttien jenkana.
    sen voi myös liimata jos tahtoo, mutta yleensä se menee niin tiukkaan ,että ei tarvia liimaa, , varsinkin jos reikä on oikean kokoinen.
    holkit on terästä.
    niitä tekee/myy ainakin wurth
     
  5. triniemi

    triniemi Gearhead

    Jostakin muuten pätkähti päähän, että lootan edellinen omistaja tais mainita, että se toinen hole on jo korjattu nimenomaan Wurthin vehkeillä. Täytyy yrittää ettiä tollasta.
     

Kerro tästä muillekin!