Kiillottamis tarvikkeet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Heko, 5.2.2010.

  1. Heko

    Heko 1st gear

    Joo, elikkä semmoista kysyisin noista erilaisista kiillotuslaikoista jotta mitä kannattaisi käyttää kromia/terästä/RST:tä kiillottaessa? Mulla olisi henkipois kaupasta ostettuna jotain (muistaakseni saksalaista) kiillotusvahoja joista löytyy raudalle kolme karkeutta (hionta, esikiillotus, kiillotus), niin kannattaisiko näiden kanssa käyttää huopalaikkaa vaikka kahden karkeamman kanssa ja sitten villalaikkaa kiillotukseen? Entä sitten vaahtomuovilaikka, mihin se asettuisi noin niinkuin karkeutensa puolesta?

    Samoja asioita olen miettinyt alumiinin kiillotuksen ja myllytyksen yhteydessä kun erilaisia laikkoja on kaupat täynnä...
     
  2. thap

    thap Gearhead

    Hei!
    Jos kiillotat käsissä pidettäviä osia, et periaatteessa tarvitse kuin parin-kolmenlaisia laikkoja. Kumi- ja sisallaikat ovat hyviä esihionnassa, huopalaikat ja räsylaikat loppukiillotuksessa. Rosterille ja kovemmille teräksille käy yleisesti ruskea, karkea vaha sekä valkoinen vaha. Laikoista läpikudotut räsylaikat ovat hyviä loppukiillotuksessa. Vaahtomuovilaikat soveltuvat kyllä auton maalipintojen hiontaan, mutta ei niillä metallien kiillotuksessa tee mitään. Jos hiottavana on isompia osia, joihin tarvitaan käsissä pidettäviä hiomakoneita, löytyy esim. kulmahiomakoneeseen kiinnitettäviä liuskalaikkoja (myös huopa) sekä kovia räsylaikkoja. Kromiosia kannattaa varovasti hioskella, sillä kromaus on ohut pinnoite, jonka saa helposti hiomalla puhki. TH
     
  3. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ite tilasin Norpolilta Sisal- ja rättilaikan ja kiillotusvahat kun rst-putkea taannoin kiillottelin.
     
  4. Heko

    Heko 1st gear

    Suoraan noilta siis? Näytti vaan nuo toimituserät olevan vähän isohkoja ainakin vahoissa...22kg :eek:

    Minkälaista materiaalia tuo sisal on? Kumilaikkoja en ole missään nähnyt, mutta pitää katsella tarkemmin jos jostain löytäisi ja noita sisallaikkoja.
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    ETRA kauppaa laikkoja sekä vahoja. ainakin turun toimipisteestä löytyi.
     
  6. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Juu suoraan sieltä, ja vahat oli muistaakseni kilon pötköjä, ei kalliita. Ja sisal-laikat on sisalkuitua, hieno keksintö ainakin rst:n kiillotukseen.
     
  7. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

Kerro tästä muillekin!