Kiiltoa mopon tankkiin.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Ruumis, 17.7.2006.

 1. Ruumis

  Ruumis 3rd gear

  Ajattelin että mitenkä vois hioa tankin peltipuhtaaksi että tulis siitä kiiltävä?
  Vai onko mahdotonta? :eek:
   
 2. Kine

  Kine 3rd gear

  Ei kai se mahrotonta ole. Jos ei ole liiemmin kanttauksia tai upotuksia niin saattaapa saada ihan kivankin lopputuloksen. Niitä on v-mäisempi hioa/kiillottaa. Aikaa se kyllä ottaa, sopii talvi-iltojen iloksi kun ei ole tähdellisempää tekemistä.

  Itse lähtisin liikkeelle poistamalla maalin kemiallisesti, nitromorsilla varmaan parhaiten. Sitä ennen tietysti kannattaa tutkia, onko syviä ruostepisteitä, niitä on paha häivyttää ohuesta pellistä. Jos on, niin etsisin paremman aihion tai sitten pitäis vaihtaa peltiä..

  Karkealla rälläkän rättilaikalla ei kannata maaleja poistaa, eikä edes neekerintukalla, tekee syviä naarmuja joita saa hinkata ja kauan. Maalinpoistoaineella ei jää mitään jälkiä.

  Hyvää aihiota sitten vaan aloittelee hiomaan jostain 200 karkeudesta ylöspäin, tätä niin kauan kuin tulos rupee miellyttämään. 600 saa jo oman kuvan näkymään suht hyvin, ja kakstonnisella se pitäis olla peilin kaltainen.

  Tulosten näkyminen tietysti hidastuu mitä hienommaksi mennään, joten ihan illassa-parissa ei kannata odottaa valmista.

  Lopuksi kiillotus koneella ja käsin, itse olen käyttänyt sonax chrome polishia, onhan niitä varmaan muitakin. Mm. puukkojen kiillotukseen käytetään jotain kovia vahoja, en ole kyllä kokeillut.

  Minkä pärrän tankki on kyseessä?
   
 3. Ruumis

  Ruumis 3rd gear  Raisun tankki... tämän: http://www.motot.net/galleria/showphoto ... user/24736
   
 4. Kine

  Kine 3rd gear

  No totahan on hyvä hinkata kun on suht suorat pinnat. Runkoputken upotusta ei varmaan kannata kiillottaa kun ei se näy. Niin ja jos ulkokäyttöön meinasit tuota tankkia, niin kai siihen joku nikkelöinti tai kromaus olis hyvä saada, muuten tulee äkkiä ruosteenruskea tankki. Että kannattaa miettiä kannattaako ryhtyä hommaan.
   
 5. SpedeX

  SpedeX 3rd gear

  Eikös kirkas lakka riitä "ruostesuojaukseen".
   
 6. Kine

  Kine 3rd gear

  Enpä ole kokeillut, epäilyttää vaan tuo kiinnipysyminen peilikirkkaalla pinnalla. Ja jos siellä on vahanjämiä alla. Kandee varmaan kokeilla jollekin hukkapalalle miten tarttuu.

  http://www.mobitive.com/ oli jotain lakkaa tuollaiseen tarkoitukseen. Ja sit on tietty käämilakka.
   

Kerro tästä muillekin!