Kipinät hukassa (Aspen)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja XM, 9.5.2003.

 1. XM

  XM 1st gear

  -80 kutos-Aspeniin vaihdettiin sytytystulpat sekä virranjakajan kansi ja pyörijä. Vanha pyörijä oli perusteellisen tiukassa, joten kaikennäkösillä apuvärkeillä sitä kiskottiin pois. Vaihdon jälkeen kuitenkin kipinät loppuivat tulpilta tyystin. Missä muualla voisi olla katkos kuin kannen keskihiilen ja pyörijän välissä? Puolan johdolla koneen kylkeen kokeillen kipinöitä on. Jakaja on yhdellä pick-upilla ja rako pick-upin ja hammasrattaan välillä säädettiin kohdalleen. Voisiko vika olla pick-upissa tai sytytyksen elektroniikkaboksissa ja voiko vikaa jotenkin yleismittarilla mitaten tai muilla kotikonsteilla todeta?
   
 2. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  1. Katkooko kärjet puolalle menevää johtoa? Irroita johto ja mittaa yleismittarilla ohmiasteikolla maan välistä. Tällä näkee myös oikosulun-vuodot.
  2. Tarkasta kondensaattori ja sen johto.
  3. Tarkasta että mainitsemasi hiili on yhteydessä pyörijään. On olemassa kahdenlaisia kansia: jousitetulla ja kiinteällä hiilellä. Kiinteä hiili vaatii jousen pyörijässä ja jousitettu hiili pelittää ilman sitä läppää pyörijässä.
  4. Ja kun yleismittari on kädessä, mittaa myös etuvastus.
   
 3. XM

  XM 1st gear

  Joopa joo,
  vanhaa pyörijää joutu irrotteleen sen verran kovakourasesti, että nyt on jakajan rattaasta puolet hampaista hukassa (siinä syy kipinöiden hukkumiseen) ja akseli kiero.

  Jospa siis joltakulta löytyy ylim. -80 Aspenin kutosen virranjakaja (kärjetön, yhdellä pick upilla), niin sopii tarjota.
   
 4. 67

  67 1st gear

  kärjellinen jakaja jostain sieltäpäin kaiva,ja ota siitä suora akseli,ja ehjä ratas.
  uusi ratas olisi parempi,muttei taida kaikista usa tarvike liikkeistä löytyä.
  ja kärki jakajat ei o kalliita.
  mul ois(kärjellinen)josta akseli,ja kaipa sitä jonkinmoisia rattaitakin olisi.
   

Kerro tästä muillekin!