Kippaavat penkkikiskot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja MuscTor, 20.1.2006.

  1. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Tuohon projektiini olen harkitsemassa penkkejä, joissa ei valitettavasti ole kaatuvaa selkänojaa ja käsittääkseni vaaditaan ainakin toisen etupenkin olevan kaatuva, kippaava tms. Pitääkö paikkansa ? Onko jotain mittanauhalla toteennäytettäviä liikeratavaatimuksia yms. ?

    Joskus aikanaan muistan nähneeni myynnissä tämmöisiä kippaavia penkkikiskoja, joilla koko penkin sai kaatumaan eteenpäin. Vieläkö jostakin saa ? Voin toki tehdä itsekin, mutta jostakin valmiista satsista olisi varmaankin helpoin lähteä sovittamaan.

    Muistaakseni ainakin vanhemmissa 100A Datsuneissa oli tämmöinen etureunastaan kippaava penkki, varmaan monissa muissakin, joten vinkkejä tämäntyyppisistä metsästyskohteista otetaan vastaan. Saa tietenkin tarjota nurkissa lojuvia tämmöisiä ostettavaksikin :lol:
     
  2. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Löytyy näistä rallipuljuista, esim Autoracingillä
    Kippisarja
    Istuimen ja jalustan väliin tuleva kippimekanismi,
    joka mahdollistaa esim. 2-ovisessa autossa
    takapenkille pääsyn, vaikka istuimessa
    itsessään ei olisi kippiä.
    HC/663 ........OMP.................................. 78,00
    00494 ..........Sparco............................. 114,00
     
  3. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Kiitoksia Arto65FB:lle, laitoin tuonne Autoracingille kyselyn tuotekuvista yms., kun olivat nuo webbisivut hiukka aneemiset...

    Kuvia odotellessa lisää vinkkejä kaivattaisiin. Jos olettaa näiden OMP ja Sparco -tuotteiden olevan (kalliita) rallivarusteita, mitäs sitten löytyisi tuolta halvemmasta päästä ? Ei tosiaan tarvitsisi juuri muuhun käyttöön kuin saada 2D HT katsastuksesta läpi tältä osin.

    Ja jos jollekulle tulee mieleen, missä autoissa orkkiksena ollut tämätyyppiset penkit, vinkkejä otetaan siltä osin vastaan. Voisi sitten lähteä paikalliselle romikselle etsimään pas**n penkin, jossa kippi tallella...
     
  4. jyha

    jyha 1st gear

    eikös lähes kaikissa kaksovisissa 90-lukuisissa liiku koko penkki, eikä pelkästään selkänoja! romikselle penkomaan!
     
  5. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Totta turiset, kun tarkemmin ajattelee... Jäi varmaan päälle jonkinmoinen fiksaatio noista edellisistä kaatopaikalle joutavista istuimista, jossa heilui selkänoja, enemmän jopa kuin tarpeellista/käytännöllistä :lol: Pitääpä käydä Jalosen laanilla kaivelemassa.
     
  6. makke

    makke 1st gear

    Juu, ehkä ne tojotan penkit oli istuttu linttaan jo silloin kun ne oli tojjotassa kiinni. :wink:
    Kun mietin sun tulevia penkkejä, niin tulee muistaa sen kuskinpenkin nykyisen kiskon sähkösäätö, eli sitä tuskin kannattaa korvata milläään vaan lisätä sen alle se kippikisko. Sellaisen kyllä rakennan sulle jos ei mieleistä valmista löydy.
     
  7. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Etsippä jostain purkaamoilta vanhojen 2-ovisten euroFordien tai Opeleiden penkkejä. Joistain 80-luvun japseistakin löytyy hyviä jenkkeihin riittävän leveitäjakkaroita.
    Riippuu tietysti tyylistä mitä hakee, mutta esim. jostain vanhan 100A:n istuimesta saa hyvännäköisen leveän korkeaselkänojaisen istuimen näköisen, kun sitä vähän täytttää ennen uutta päällystettä.
     
  8. AVRO

    AVRO Gearhead

    Fiat Ritmoissa ainakin ollut/on kippaavat penkit. Uusimmat jotain 80luvun loppupään vehkeitä.
     
  9. makke

    makke 1st gear

    Kun kyseessä on 90-luvun puolivälin 4d Mondeon jakkarat, niin suosittelisin etsimään jostain sellaisen 2-ovisen penkkien kiskoja. Vai onko noita Mondeoita edes 2-ovisena?
     
  10. mopster

    mopster Gearhead

    Mulla on sama homma meneillään, tommoset kuppipenkit pitäis autoon sovittaa ja pelkääjän puolelle meinasin sen kipin laittaa.

    Kävin tänään purkaamolla ja katsoin läpi kaikki 2-oviset autot, ja pösö oli ainoa josta löytyi tarkotukseen soveltuva kippimekanismi. Suurimmassa osassa autoja se kippimekanismi oli osa penkin runkorakennetta eikä sitä siis saanut pultattua irti. Kiinnitykset auton koriin oli myös useimmissa vääränlaisia.

    Mekanismi on siis 205 pösöstä, ei tullu vuosmallia kysyttyä, mutta varmaan uudemmasta päästä. Joissain 205:ssa (vissiin vanhemmissa) ei oo kippiä vaan kääntyvät selkänojat.
     

Kerro tästä muillekin!