Kitin poistaminen ja pöly

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja jontsa, 9.8.2006.

  1. jontsa

    jontsa Gearhead

    Auton pinnalta pitäisi saada vanhat kitit pois jota on levitetty melko *reilulla kädellä* ympäri autoa. Olen hionut erilaisilla laikoilla rälläkässä/porakoneella ja kyllä se lähtee ok maalinpoistolaikalla mutta pölyttää niin perkeleesti. Toki tuon voisi tehdä pihallakin mutta en tiedä olisiko naapuri niin mielissään. Onko olemassa mitään vippaskonstia miten kitit saisi pois ilman tuota pölyä tai saisi hiottua ilman että pöly leviää joka paikkaan?
    Ei löytynyt Pärnäsen niksinurkastakaan vinkkiä.
     
  2. Flea

    Flea 1st gear

    Tuli kaverin autosta raaputeltua kuumailmapuhaltimen ja terävän kittilastan kanssa. Oli hommaa, mut ei pölynny.
     
  3. jontsa

    jontsa Gearhead

    Joo tällä tapaa poistin ensimmäiset maalikerrokset ja kittiäkin mutta kun tavaraa alkaa olla sentin kerros niin ei enään tahdo tehota.
     
  4. amis

    amis 1st gear

    Nitromorssikin vähän kerrallaan poistaa kittiä, mutta ainetta kuluu...
     
  5. Cadirock

    Cadirock 1st gear

    Joo ei taida olla helppoa konstia, auttaisi tietenkin jos olisi kaveri pölyimurilla vieressä ja oikean karkealla paperilla hio porakoneella sitä vähitellen pois, jolloin se mielummin tippuu lattialle kun lentelee ilmassa.
    En jaksa muistaa mikä on karkein paperi mutta on se kyllä karkeampi kuin 40:nen.:oops:
    Ite hioin äskettäin caddyn peltipinnalle ulkona ja ne kittipaikat on todella ärsyttäviä hioa, niitä saa jurnuttaa minuuttikaupalla pölynkeskellä. ...kyllä oli hauskaa :mad:

    Koko homma muuten maksoi noin 10€ eli 2x 5 metriä Mirkan hoimapaperia karkeutta 60 ja 80 a' 4,15 € ja lähes 6 metrisestä auto lähti maalit veke....mitähän olisi maksanut maalinpoistoaineilla :rotfl:
     
  6. amis

    amis 1st gear

    Millä vehkeellä hioit? Porakoneella+hiomalaipalla?
     
  7. tst

    tst Gearhead

    Mulla oli joskus Festo merkkinen ison rälläkän kokoinen hioma/myllytyskone johon sai pölyreiällä varustetut hiomapaperit ja imurin letkun kiinni.
    Lähti suht. helposti ja pölyttömästi pakkelit karkealla paperilla kone myllytysvaihteella.
     
  8. Cadirock

    Cadirock 1st gear

    Jeps porakone jonka nopeutta voi säätää ja siihen se kumilaikka johon sitten leikkasin Mirkan rullasta hiomapaperit, leveyttä sillä paperilla on 115 mm.
    Aluksi 60 kymppisellä maalipinta rikki lähelle peltiä, ja sitten 80:llä loput maalit pois, viimeistely ennen maalausta sitten tehdään hienommalla paperilla.
    Jos uudella 60:llä paperilla vetää suoraan peltiin, niin jättää aika syvät naarmut..joten vähän kannattaa varoa.
    Ne paksut kittikohdat hiotaan sittten tosi karkealla.
    Vaikeat kohdat minne kumilaikka ei taivu,voidaan hioa neekerilaikalla.

    Olihan siinä hommaa, mutta ei kuitenkaan niin hirveesti ettenkö tekisi seuraavalle autolle samoin... tosin ne kittikohdat vähän meinas tökkiä :rotfl:
     
  9. niklas_

    niklas_ 1st gear

    epäkeskolla ja karkealla paperilla.
    porakoneella heittää kaikki pölyt ilmaan
     

Kerro tästä muillekin!