Kitkat vai nastat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Cowboy, 21.9.2006.

?

Kitkat vai nastat?

 1. Kitkat

  47 ääntä
  49,0%
 2. Nastat

  49 ääntä
  51,0%
 1. Cowboy

  Cowboy 1st gear

  Minkälaisia talvirenkaita foorumilaiset käyttävät?
  Itse olen mieltynyt kitkarenkaisiin. Mukavat syksyllä ja keväällä "välikelin" aikaan ja pito riittää hienosti myös talvella. Vesijääkelit on sitten oma lukunsa, mutta niitä on kuitenkin melko harvoin. Ja jää on liukasta nastarenkaillakin.
   
 2. surma erkki

  surma erkki 3rd gear

  Ite kannatan nastakummeja...

  Vanha työkaverikin vaihto aikanaan Isuzun pakuun kitkat alle ja kerran vesijääkelillä just, sivutuuli työns viereiselle kaistalle liikennevaloissa pysähyksissä ollessaa, vaihtu nastat alle seuraavana päivänä :lol:
   
 3. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Hyvät uudehkot kitkat ovat mun valinta.

  Valinta riippuu myös siitä millainen auto on kyseessä.

  Joku takavetoinen pakettiauto vaatisi kyllä mielestäni nastarenkaat.
   
 4. Jasca

  Jasca 1st gear

  Kitkoilla ajelen … jo varmaan kuudetta tai seitsemättä talvea, enkä nastoihin takaisin vaihda. Ainakin täällä etelässä ne kelit milloin OIKEASTI tarvitsee nastarengasta on laskettavissa yhden … maksimissaan kahden käden sormin per talvi. Silloin vain sitten ottaa hieman varovaisemmin. Ja noi kitkakumit on kehittyny muutaman viime vuoden aikana selkeesti, siis nimenomaan pohjosiin olosuhteisiin tarkotetut. "Eurooppa-malleilla" ei sit tee mitään.

  - Jasca -
   
 5. HRTP

  HRTP Gearhead

  itelläkin on myönteisiä kokemuksia viime talvelta kitkarenkaista. Piti pirun hyvin niin lumella kuin jäälläkin, tosin ne kitkagummit oli Ruotsista tuodun auton mukana(sellainen Nokian malli mitä ei vielä silloin ollut Suomessa myynnissä) ja tuntui pysyvän vanha W124 mersu tiellä... mutta pakuihin ja isompiin autoihin mun valinta kuitenkin on ehdottomasti nastarenkaat :rotfl:
   
 6. Putte

  Putte 1st gear

  Nastarenkaita käytetty omassa autossa viimeksi talvella 85-86.
   
 7. Mothertrucker

  Mothertrucker 3rd gear

  paljon varmasti riippuu autosta. Itse ajelen pikapilla nastat alla ja 150kg hiekkaa lavalla.
   
 8. gmc63

  gmc63 1st gear

  Ite ajelin muutaman talven american M+S renkailla 89 camarolla ja kyl niilläki pääs duuniin ku vähän katsoi miten ajoi ja tolla nykyisellä 4gen camarolla toimi myös hyvin 8) mut nyt sain puolilmaiseks pari talvee sit uudet nastarenkaat niin käytetään sit niitä seuraavaks taas kitkat :p
   
 9. AstroUser

  AstroUser Gearhead

  Ehdottomasti nastoilla täällä... ja mielellään vielä hyvillä semmosilla.
   
 10. jussi

  jussi 1st gear

  Kyllähän ne kitkat on pelimiehen valinta! Toimii myös pickupin alla, viiden talven kokemuksella.
  Nastat on melko varmasti paremmat märällä jäällä. Muuten ei mielestäni ole puolusteltua ainakaan etelä-suomessa turvautua nastoihin.
   
 11. napa

  napa 3rd gear

  karkea kuvioiset nastarenkaat, vaikka sais lain puolesta ajella vaikka kesärenkailla ympäri vuoden (kuorma-auto ducato) talvet kun joutuu koluamaan välillä auraamattomia mettäteitä, niin pitää panostaa etenemiskykyyn, eikä rengasäänien minimoimiseen :wink:
   
  1300TI tykkää tästä.
 12. Jasse

  Jasse 1st gear

  Riippunee missä keleissä pitää ajella ja millä autolla.
   
 13. MikaelT

  MikaelT Gearhead

  Ei ollu mainintaa mihin autoo renkaita ajateltu.
  Itellä on G-30 vani jossa kuivapainoa on hiukka nenemmän kun tavallisessa pakussa johtuen matkailuvarustuksesta.

  M+S renkailla olen kolme talvea (ja neljä kesää ajellut), noin 85 000km. En raaskinut ostaa kahta sarjaa 16 tuumasia renkaita niin päädyin aikoinaan BF:n Long Traileihin. Pari ekaa talvea toimi todella hyvin. Viime talvena alkoi olla pito ongelmia, liikkeelle lähdettäessä, pysähtyy kyllä hyvin! Pohjanmaalla niillä varmaan tänkin talven pärjäis (missä ennen asuin) mutta täällä savossa kun on noita perhanan mäkejä keskellä kaupunkeja nii saattaa jossain Savonlinnassa jäädä jumiin valoihin.

  Tosiaan noi vesijää kelit on asia erikseen, sillon ei kyllä muillakaan taida pitoa olla...

  Edit: Huomasin just että noita BF:n renkaita millä oon ajellu kesät talvet kaupataan rengas onlinessa kesärenkaina :eek:
   
 14. KJii

  KJii Gearhead

  Nastat tietenki. Nastattomat kesällä.
   
 15. RB-440

  RB-440 1st gear

  Painavaan autoon M+S ympärivuoden on herrasmiehen valinta, ei tarvi koko ajan liata käsiään renkaanvaihdossa. Oikeella kuviolla toikin rengasmalli pitää sen mitä pitää ja tärkein turvallisuusominaisuushan pitää kiinni ohjauspyörästä joka tapauksessa. Riippuhan toi tietysti autostakin. Esim. Intin farkkuladoja ei paljon huvittanut ilman nastoja kepitellä, tuntui meno vähän huteralta ilman piikkipyöriä.
   
 16. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  nastaa

  Kyllä itse käytän molemmissa käyttöpirsseissä kunnollista nastarengasta. Päivittäinen työmatka 45 km / suunta, nastat perustelen sillä että LÄHES aina asvalttia. Mutta kun se paska kelikin sattuu ja silloinhan nasta on poikaa.
   
 17. VRC

  VRC 1st gear

  Nastapyörät ehdottomasti, ja vielä parhaasta päästä mitä kaupasta saa. Tasoitusta en tässä asiassa anna pätkääkään.

  Työmatka-ajoa kertyy päivittäin 140 km ja liikkeelle on lähdettävä joka kelillä. Meteliä tietty nastoista tulee, mutta voi kuuleminen lakata kokonaan kitkoilla jossain jäisessä kaarteessa jossa pitää suorittaa äkkimanööverejä esim hirven hypätessä tielle. Olen minä kitkoillakin ajanut jos autossa on semmoiset sattuneet alla olemaan, eikä siinä mitään, hienosti menee jos kaikki sujuu normaalisti.

  On tässä toki semmoinenkin pointti kuin laiskuus, asun jyrkän mäen alla ja siihen mäkeen kertyy etenkin kevätalvisin jääpolannetta. Kyseinen mäki onkin varsinainen testi etenemiskyvylle. Vähiten on ollut hiekoitushommia kun on pitänyt kunnon piikkipyörät alla.
   
 18. rokkaaja

  rokkaaja 1st gear

  Neliveto(kin?)kun on ni M+S kesät talvet mulla on kans noi BF LongTrailit...jos ens syksyn ostais uuvvet...pitoo on kyl kivasti vaik ei oo natsoja
   
 19. Lerssinen

  Lerssinen Double Gearhead

  BF Goodrichin Winter Slalomit ostin nastoitettuna nyt tuohon nipsaniin alle, saas nähä kuin äijän käy, kovasti kehuttuja kai ne rattaat on :-?

  [​IMG]
   
 20. Qjet

  Qjet 1st gear

  Viime viikolla luin lehdestä tai kuulin radiosta : Etelä-Suomessa ja rannikkoalueella käytetään suhteessa eniten kitkarenkaita koko maahan verrattuna. Jutun mukaan tämän olisi just päin vastoin,kun pitäisi : Ko. alueilla on taas enemmän jäätäviä keliolosuhteita, jossa nastarenkaat puoltaisivat paikkaansa. " Lumisilla alueilla " luotetaan taas nastoihin.
   
  Ana67 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!