Kojelaudan elvytystä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Gerball, 7.2.2014.

  1. Gerball

    Gerball Gearhead

    Tällä hetkellä pinta nypitty irti, jäljellä jotain solukumia tms. noin 5mm. paksu kerros jossa syviä kanjoneita ja monttuja.
    Ajatuksena paklata sikaflexillä tuo pehmuste, sen jälkeen koittaa hiomalla saada kelvollinen pohja keinonahalle.
    Onko parempia ehdotuksia ? Varmaan useampikin vastaavan projektin tehnyt.
    Joku ehdotti lasikuitumaton liimaamista pintaan ennen keinonahkaa, mut tuolla sikaflexillä tarkoitus nyt koittaa ellei parempia ehdotuksia tule.
     
  2. peltsi

    peltsi Gearhead

    varmista että se sika mitä käytät soveltuu ylimaalaukseen/liimaukseen. Silikonipohjasiin ei tahdo liima tarttuu.
    jonkunverran käyttäny uretaanipohjasta massaa mutta se vaatii useemman täytön kun kuivuessa kutistu niin hemmetisti.
    Jos liima ei tartu niin voi tulla keinonahkaan palloja paikkausten kohdalle.
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Myöskin jonkun liiman hiominen on aivan onnetonta puuhaa, tee mieluummin kerralla sileä pinta. Fairyveteen kastat sormen, niin saat sileän pinnan sotkematta itseäsi.
     
  4. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    Mun edselin kojelaudasta lähti pehmusteen liima pois vaan hiakkapuhaltamalla, oli tosi kovaa sementtiä. On se kumma kun 64 galaxieeni saa 100 usd:llä ko pehmusteen, edseliin se maksaa 1000 USD ! jää ostamatta !
     
  5. Ade62

    Ade62 Gearhead

    Mä tein oviverhoilut pari vuotta sitten. Niihin tuli "pehmusteeksi" verhoiluhuopaa, se oli 3 mm paksua. Sen päälle liimasin keinonahan. Se huopa oli sellaista et sitä olis voinut leipoa vaikka 3 kerrosta päällekkäin.Muistaakseni Euromarket niminen kangaskauppa mistä huopaa kävin hakemassa.
     
  6. Gerball

    Gerball Gearhead

    Ans kattoo miten äijän käy. Huomenna aamupäivällä rupeen tuon kanssa tuhertamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Selvennykseksi vielä et pehmykkeet kojelaudassa on edelleen ne orkkikset, halkeilleet vaan sieltätäältä. Päältä nyppisin pois sen kovan ja rapsakan pinnan.
    Sikaa pystyy kyllä hiomaan nelikymppisellä kepoisasti sipaisten
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mitähän Sikaa mahdat käyttää? Niitä kun on erilaisia ja noita mitä mä olen käyttänyt, ei oikein paperilla hiota, ellei kuivu montaa päivää.
     
  8. HT

    HT Gearhead

    No, mites onnistui?
     
  9. Gerball

    Gerball Gearhead

    Hieman nolona täytyy tunnustaa et on homma vielä vaiheessa. Riittää tuossa tosin muutakin puuhaa, mm. viime viikolla ylimaalaus.
    Mut tuota kojetalun elvytyksestä: Sika 221 on mielestäni hyvä kojetaulun paikkausaine, sain sillä siististi paikattua isot kanjonit ja pienet virheet. Helppo hiota muotoon 40 paperilla. Helppoa levittää esim. pakkelilastan kanssa. Pohja on nyt siisti ja muodossaan, pinnan liimaus onkin hankalampi juttu kun tuo käyttämäni spray liima ei tartu kovin hyvästi sikaan. Tarttuu kyllä, mut ei mielestäni tarpeeksi hyvin. Nyt on hankittuna sika primeria joka pitäisi auttaa. Tässä mennään tällä hetkellä.
     

Kerro tästä muillekin!