Kokemuksia led polttimoista?

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja tippa77, 14.7.2012.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
 1. tippa77

  tippa77 3rd gear

  Moro
  Tohon -66 käkkyyn on mahdoton vaihtaa takavalojen polttimia ilman että tipauttaa koko puskurin alas, niin tuli mieleen nämä led polttimot, että jos kerralla vaihtais kaikki polttimot ledeihin, onkos porukoilla kokemuksia asiasta?
  Arska
   
 2. fmj

  fmj 3rd gear

 3. ViLU

  ViLU Gearhead

  Oiskohan ongelmana se, että siinä on liian vähän lamppuja pois päältä, kun ollaan parkeilla? Jos onnistuu niin kolvailet sieltä muutamat lamput parkeista jarruun...
   
 4. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  Noita ei paljon ruveta jälkikäteen kolvaileen, on kyllä sellasia paketteja.

  Ja toisekseen on sitten ihan mahrottoman vähissä sellaset ledit jotka ei tule "Kiinasta". Omasta mielestäni yhtään sen enempää Kiinaa puolestelematta voin todeta että nykyinen "kiina" kammo on aivan turhaa, samaa p*skaa syydetään myös EU:sta käsin. Sanokaa missä ei tehdä sarjatuotantona miljoonia osia ja vielä että laadun valvonta on niin tarkkaa ettei mikään 2-laatu mene läpi.

  Mutta itse asiaan, Suosittelen käyttämään SMD-ledein varustettuja malleja, esim 13kpl 5050SMD-ledejä riittää jo suht hyvin parkki/jarruvaloksi.

  Ja se että vaihtaa LEDEIHIN ei tarkoita että "ei tarvitse ikinä vaihtaa polttimoita enään". Kyllä ledikin "kuluu", varsinkin jos on kuumassa paikassa tai paljon ledejä samassa polttimossa jotka palaa kaikki pitkään ja yhtäaikaa (esim. 20kpl 5050SMD ledejä)

  Eli kuumuus ja osittain myös tärinä on pahasta ledille.

  Itselläni on ollut joskus Camarossa takavaloissa laadukkaammat ledit parkki/jarruvaloina (niissä oli 36kpl tavallisia kupuledejä), kestivät 1,5 vuotta ja myin auton...tiedä vaikka vieläkin toimisivat.

  Nyt on vastaavat takavaloissa '62 chrysyssä ja ovat olleet pari kesää, omasta mielestäni erottaa hyvin parkin ja jarrun.

  Parkkivaloina ollut useissa autoissa ledejä (SMD malleja) ja esim Audissa kestänyt yli vuoden.

  Tottakai 2-laatujakin sattuu eteen mutta sille ei voi mitään.
   
 5. Jukka

  Jukka 3rd gear

  Mitäs ZYN-5 (tai joku muu) suosittelee mun tarpeeseen?
  Tarve olisi mahdollisimman kirkkaille ledeille 21/5w polttimon tilalle.
  Tulevat taakse parkiksi ja jarruvaloksi.

  Mulla on kaksi paria joihin en ole tyytyväinen... :mad:
   
 6. Rytari

  Rytari Gearhead

  5630 on sitte huomattavasti kirkkaampi kun 5050 eikä juuri hinnalla eroa kun sitte taas verta cree xp tai vastaavilla ledeillä oleviin polttimohin mitkä on sitte jo oikeasti kalliita.
   
 7. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Täh???

  Meet sinne Kaukon alle selälles, työnnät käden polttimoa kohti ja vaihdat ne.

  Ei oo mikään maailman temppu.
  Ellei ne valot ole ylösalaisin joku puupää laittanut.
  Omassa sain kuskin puolen vaihdettua, apukuskin puoli oli edellisen omistajan jäljiltä ylösalaisin, eli sain vain yhden polttimon vaihdettua niin.
   
 8. Samilainen

  Samilainen 1st gear

  Pitääkö paikkansa et ledi polttimot ajovaloina ois kielletty
   
 9. spinneri

  spinneri 3rd gear

  Eivät ne täysin kiellettyjä voi olla, käytetäänhän niitä nykyisin useissa automalleissa, mutta jälkiasennus esim. H4-umpioon saattaa nostaa tien pystyyn.

  Näin siksi, että kyseistä umpiota ei ole suunniteltu LED-polttimolle. Tämä taas saattaa aiheuttaa häikäisevää hajavaloa tms. Vastaavanlainen tilanne on xenon-polttimoiden jälkiasennuksen kohdalla.

  H4 ajovalopolttimo tuottaa 1100-1500 lumenin valotehon, kun taas jälkiasenteinen "H4" LED-polttimo useimmiten reilusti alle 1000 lumenin, pahimmillaan jopa 500 lumenin luokkaa olevan, jolloin valaisuteho jää kovin alhaiseksi. Pikavilkaisulla toki löysin myös 2000 lumenin lukemilla olevia H4 LED-polttimoita.


  Valoa asiaan väläytti

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 10. Dna Kerma

  Dna Kerma 3rd gear

  Tähän topikkiin on sitten pakko sanoa että xenonled.fi osoitteesta ostetut ledit osoittautuivat olevan täyttä kuraa, valitettavasti..
  Ostin mittaristopolttimoita audiin, ja ihmettelin kun ei, Ei ja EI syty kaikki polttimot, sitte aloin mittailemaan niitä erikseen 12V:lla, ja ohhoh, puolet oli pimeänä, siis paketista otetut..
  Tästä yhtään viisastumatta tilasin myös W5W, eli T10 kannalla olevia ledejä sieltä, ajatellen, että ehkä ne mittaristoledit vaan olivat kuraa.
  No nämä kuitenkin kaikki syttyivät. Kestivät säännönmukaisesti about 2tkm, sitten paloivat, eikä olleet kirkkaat.
  Tästä on noin vuosi tai vähän yli aikaa, onko tilanne sitten muuttunut, niin sitä en tiedä, enkä kyllä aio testata.

  Ledpolttimot.fi osoitteesta joitakin ledejä ostin, T10 ainakin parempi laatuisia kuin xenonledissä. Sitten ostin 40mm pitkiä led-polttimoita (sisätiloihin) joista ainakin yhteen tuli jonkinasteista kontaktihäiriötä muutaman päivän rääkkäyksellä (palaa, ei pala, palaa himmeästi...).
   
 11. Samilainen

  Samilainen 1st gear


  Onhan noita jenkki markkinoilla jopa 3500lumenia ja löytyy hi-beam sekä low-beam malleja.tuli vaan mieleen kun motonetissa vierailin ja siellä oli paketeissa EI SALLITTU TIELIIKENNE KÄYTÖSSÄ tarroja
   
 12. Toope

  Toope 2nd gear

  Ledit on saatanasta,niillä mitään tee.Okkei on ne jees,mutta ne candelat/lumenit mitä valmistajat ilmoittelee,ei todellakaan ole verrattavissa normi polttimoihin. Vissiin mitattu jollain tietyllä "aallonpituudella",mikä ei anna koko totuutta valosta,ja sen voimasta.
   
 13. makaro

  makaro 1st gear

  En yleistäis tätäkään..ledit on saatanasta.Ite käyttäny ammattikäytössä led työvaloja..pesee kaikki xenonit mennen tullen ja kun ei sitä halvinta valitse niin avot..ledipolttimoissa sama juttu.Laitoin ..ööhö..kylläkin toyotaan kaikki ledeiks..on reilu uosi toiminut jo...taisi olla xtech linjasta startaxista mutta ne ei myy yksityisille ..hommasin kivijalan kautta.Äsken googlettelin ja parikin nettipuljua myy näitä.En mainosta mutta lisävaloja myy enimmäkseen
   
 14. makaro

  makaro 1st gear

  Ja..ne ilmotetaan aina teoreettisena..ansi-lumen jos ilmotetaan niin se on kolmen eri mittaustavan standardi
   
 15. makaro

  makaro 1st gear

  Smd 5050 ledeistä on tullut uusi versio..smd5630led..on puolta kirkkaampi samalla teholla mutta yleistyy vasta
   
 16. Jukka

  Jukka 3rd gear

  Oliko tietoa hyvistä ledeistä 2-lankaisen 21/5W polttimoiden tilalle takaparkiksi/jarruvaloksi?
  Ledit saisivat olla kirkkaat + parkin ja jarruvalon ero pitää olla selkeästi havaittavissa
   
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  Pistin W5W vastaavan ledin mittaristoon turvavyön varoitusvalolle kun olin jo ennestään skeptinen vaikka motonetin myyjä suu vaahdossa kehui kuinka on hyviä ja oli kilven valoksikin laittanut.


  Suosittelen lämpimästi, tuli vielä haaleempi valo kun alkuperäsistä polttimoista. Hyvä kun päivällä näkee.
   
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!