Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Osahan tuosta on ihan tottakin, mutta sitten osa taas kertoo vain sen, kuinka huonosti ymmärrät muita.
   
 2. Harri S

  Harri S Gearhead

  Oikein. Mulla ei ole mitään halujakaan ymmärtää. En vaan yksinkertaisesti viihdy ruikuttajien seurassa. En myöskään liiku täällä netissä terapioimassa ketään, saatikka keräämässä tykkäyksiä, jätän sen terapioinnin ammattilaisille (ei siis ammattiruikuttajille/loukkaantujille).
  Tyhjänruikuttamalla ei asioita rakenneta eikä korjata. Koskee myös autoharrastamista.

  Kuitenkin ymmärrän sen mitä luen ja mihin kirjoitan. Sillä olet jo toinen joka ei pysy ketjun otsikossa vaan alat tarinoimaan henkilöstä.
  Ok. Enää puuttuu se yksi sankari joka tulee yleensä tässä vaiheessa syyttämään et vedin asian henkilökohtaisuuksiin. Sitä odotellessa ja hymyssä suin harrastellessa.
   
  Muokattu: 25.10.2019
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tää jotenkin löyhästi vissiin liittyy edelliseen ihmismielen kuvauksena nykypäivänä kun nykyään kaikki suuttuu ihan kaikesta. Sitten on niitä ammattivalittajia jotka keksimällä keksii mistä vois harmistua ja vielä valittaa. Jos ei muualle niin sitte sosiaaliseen mediaan. Viimeisimpänä luin tänään iltalehden nettisivuilta että always terveyssiteiden paketeista poistetaan naisviittaukset pois. Ilmeisesti jotkut muutkin kuin naiset haluavat työntää niitä perseisiinsä ja sitten harmittaa kun paketeissa on viitattu kenelle ne on oikeesti tarkoitettu.
   
 4. hantta

  hantta Gearhead

  Jokainenhan tekee romuilleen mitä tykkää, mutta mielestäni itsetehtyä HemiChallengeriä ei kannata myydä alkuperäisenä Hemiautona, jos se sitä ei ole ollut, enkä myöskään ymmärrä sitä, että scoopin kyljessä lukee Hemi tai 440 six pack, jos konehuoneessa on väsynyt 400 ;)
   
  Gary Grand, viikatem1es ja fxsts tykkäävät tästä.
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Niin, ymmärrystä muita kohtaan sille että vaikka teit kaikkesi sen kloonin eteen että se olisi mahdollisimman tarkka kopio originaalista niin joku muu ei ehkä arvosta sitä yhtä paljon.

  Ostan mieluummin dart gts auton alkuperäisenä kuin diy versiona vaikka alkuperäinen on kalliimpi. -98 oli rahat kädessä muttei löytyny. Ei ole vieläkään mutten ole ettinytkään.
   
  hantta tykkää tästä.
 6. hantta

  hantta Gearhead

  Ja Yenko- Novaa ei tule teippaamalla :d
   
 7. rb

  rb Gearhead

  No jos nyt jollain sattuu olemaan alkuperäinen R/T tai vaikkapa Yenko, niin ei senkään pitäisi olla keneltään pois.

  Eli antakaa "numerohörhöjen" olla rauhassa ja jokainen mielummin keskittyy niihin omiin tekemisiin.
   
  hantta tykkää tästä.
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Hyvä ystäväni sai kokeilla pikkuveljensä AITOA R/T 440 magnum chargeria. Veti koko ykkösen mustaa ja vähän matkaa vielä kakkosella ja silloin pikkuveli sanoi: tää oli viimenen kerta kun ajat tällä.

  Kyllä ne autot tykkää että niillä ajetaan ja eritoten jos on hieno erikoismalli niin pitäähän muittenkin nähdä kun ei niitäkään kaikille riitä.
   
 9. rb

  rb Gearhead

  Ei kai tässä kukaan ole riidellyt.

  Kysymyshän oli vain, että jos nyt jollain on se aito peli, niin onko siitä jollekin muulle sitten jotain haittaa?

  Mun mielestä ei ainakaan pitäs olla, että antaa nyt vaan jokaisen touhuta niitä omia juttujaan rauhassa ja itse keskittyy niihin kotipihasta löytyviin, koska varmaan minun lisäksi monella muullakin niissä on sarkaa kyllä ihan tarpeeksi.
   
  viikatem1es ja hantta tykkäävät tästä.
 10. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  eräs nyt 30 vuotias haaveilija sanoi joskus että kyllä hän voisi sen corveten muuten ostaa mutta kun taloyhtiössä on vain yksi paikka per asunto ja he ovat jo vuokranneet toiselta asukkaalta paikan kakkosautolleen. joten ei oo paikkaa jättää sitä 25 000e vetteä mihinkään parkkiin. "ei sitä tuohon pihaan uskalla jättää".

  jaa.. mutta ne 30 000e volvon ja 20 000e nissanin voi?

  joten kun ehdotin että mitäs jos ihan vuokraisivat tallipaikan jostain muualta ihan sitä harrasteautoa varten. hakee sen sieltä sitten ajeluun kun haluaa. saanee tampereeltakin 200e/kk autotallin vuokralle ja 300-400e isommankin tallin ainakin vähän sivummalta.. ei pitäs lakimiehen ja optikon palkoilla tehdä edes tiukkaa. asuntokin kun on perintö eli "ilmainen".

  jotenkin ei sitten kuitenkaan kiinnostanut ja käynyt hyvästä ideasta.. tälläisiä harrastajiakin olisi.. sellaisia joilla luulisi olevan ihan rahaakin harrastaa. mutta ei sitten kuitenkaan voi autoa ostaa josta muka haaveillut koko iän. joten juu.. tulevaisuus on huono.
   
 11. Holley

  Holley Gearhead

  Noita haaveilijoita on aina ollut. Nyt vaan vanhan harrasteauton hankkiminen on tuonnin helppouden ja elintason nousun myötä helpompaa osalla noista haaveilijoistakin ja niillä on sitten niitä harrasteautoja. Osa on lehdissäkin, "Kake mietti 30 vuotta ja kun lapset muuttivat kotoaan, Kake päätti toteuttaa unelmansa..." jne.
  Lakatkaa murehtimasta ja käykää NYT heittämässä lenkki harrasteautollanne. Noin lähitulevaisuudessa harrasteen tulevaisuus on tosi, tosi synkkä: lunta tulee ja harva teistä raaskii ajella, jos on yhtään lunta.
   
 12. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  Tokihan on varmaan paljon ihmisiä, joilla haaveena olisi jonkinlainen harrasteauto, jolla voisi aurinkoisina kesäpäivinä käydä torilla kaffella. Toki tietysti vanhan harrasteen kanssa mukaan tulee jonkin verran niitäkin hetkiä kun sitä autoa täytyy korjata ja juuri kun se kaffereissu olisi tuloillaan, niin se vehje kehittää jonkun uuden vian. Tämä täytyy hyväksyä osaksi harrastusta.

  Mitä tulee kaluston säilyttämiseen, niin tuttavasi perustelu kyllä mielestäni on pätevä. Jos ei ole paikkaa missä autoa säilyttää niin kyllähän sen harrasteen pitäminen hankalaksi menee. Se ei kuulosta kovinkaan houkuttelevalle, että sille pitää vuokrata tallipaikka erikseen ja kun ajohalut iskee on autoa lähdettävä erikseen hakemaan/palauttamaan. Kyllä itsekin edellistä taloa rankentaessa hukkasin kaikki harrasteet pois ihan vain siksi, että ne olisivat joutuneet yhden talven seisomaan ulkosalla. Amerikan tai Italian vanha rauta ei oikein Suomen talvea rakasta. Totesin, että saahan noita sitten hankittua kun on talli valmiina. Ja niin saikin...
   
 13. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  miksi saman hintaiset tai kalliimmat autot voi sitten huoletta jättää siihen pihaan parkkiin? sitä en ymmärrä.

  ja se yhtälö että on muka varaa ostaa +20ke auto noin vaan, mutta ei muka ole rahaa hankkia sille turvallisempaa parkkipaikkaa jos sen kolhiutuminen omalla pihalla huolettaa.

  se on vain valehtelua, itselle ja muille. väittäisin vain tekosyyksi. #kylläMinäkinMuttaEiOikeasti
  #keksiHyväTekosyyTähän #sittenJoskusKun

  onneksi en oo enää heidän kanssaa tekemisissä paljonkaan.
  ------------

  ja niin, se että ajeluhalut jos iskee, se pitäisi välittömästi sillä sekunnilla saada tyydytettyä muuten se on ihan liian hankalaa ja se into loppuu ajeluun ennenkuin alkoikaan?

  aika ankee juttu väittäsin.

  on töissä, kaunis päivä, haluaisit ajella harrasteella, mutta et saa/voi juuri sillä hetkellä ajella sillä. parin tunnin päästä pääsee kotiin, ja taas haluaisit ajella sillä harrasteella, mutta ei oletkin käyttöautolla liikkeellä. joudutkin ensin ajamaan sinne kotitallille. ja sinne on pitkä matka. ehkä pari kilometriä jopa. mutta sitten sinne päästessä kaikki ajeluhalut ovat jo loppuneet kun ei samalla sekunnilla kun se iski päässytkään ajamaan. joutui hetken odottamaan tai tekemään hieman asian eteen jotain niin se tekee siitä liian hankalaa ja vaikeaa? ei enää sitten kiinnostakkaan.

  aika moni asuu kerrostaloissa nykyään, ei ole sitä omaa tallia omassa pihassa. pitää sitä autoa tai prätkää tai venettä mitälie harrastettaan säilyttää tutun luona, varastossa, kimppa tai kerhotallilla tai jossain muualla josta sen hakee sitten kun haluaa tai pystyy. se on normaalia. en pidä itseäni outona että viitsin tarvittaessa hakea autoni varastolta jos haluan sillä ajella.

  nykyajan heti-kaikki-mulle-just-nyt häiriö on aika vahvana. välittömän tyydytyksen tarve on pahasta. kuullostaa siltä että: heti päästävä nettiin just nyt kun tuli minuutin hiljaisuus, aaarrrrghghh kännykkä virta loppuu ei pääsekkään nettiin jos ei heti löydä laturia tai varaakkua.. ties vaikka missaisin olemasta ensimmäinen kissavideota kommentoija!

  parempi ehkä ollakin ilman harrastetta jos sen käyttämiseksi joutuisi hieman näkemään vaivaa kuin omalle autotallin ovelle kävely.


  se että myy ne pois parempiin koteihin sillä välin kun ei kerkee niitä harrastamaan.. se on kai ihan järkeenkäypä ratkaisu. autot tykkää että niillä ajellaan.
   
 14. hantta

  hantta Gearhead

  Minulla on ollut 10 vuotta 66 Monaco lähiön parkkiruudussa, ja täytyy myöntää, ettei merkillistä rasahdusta ulkoa kuulunut, kun ryntäsin ikkunaan katsomaan, kuka tällä kertaa potkii kohtalaisen harvinaisia takalamppuja palasiksi, tosin noin ei koskaan käynyt. Nyt on viimevuotinen mese, eikä pätkääkään liikuta, jos joku käy potkimassa lamput paskaksi, vakuutus korvaa ja uudet lyhdyt on paikoillaan parissa viikossa.
   
  Gary Grand, Pertti K, heikkisj ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ei myöskään ikinä tallia eikä omaa pihaa. Kerrostalon pihassa rempat ja autot.


  Selityksiä vaan selityksiä. 50-200€ /kk tallipaikka olis vaan saman verran rahaa pois muualta.
   
 16. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  eikö vakuutusta saisi sellaiseksi että se korvaisi monaconkin lasit? parissa viikossa niiden löytyminen voi sitten taas olla vaikeempaa.

  se on muuten loppujenlopuksi aika harvinaista että sitä ilkivaltaa tehdään nimenomaan vanhoihin autoihin. tavallisemmat ja äveriäämmät ökykulkuneuvot siitä kai enemmän kärsii..

  jos sitä vanhusta on vahingoitettu, on usein silloin tuhottu kaikkia muitakin autoja siitä ympäriltä, eikä kohdistettu siihen pelkästään.

  ne tapaukset jossa oon kuullut yksittäisen harrasteauton kohdelluksi kaltoin ovat usein olleet suoraa henkilökohtaista vihaa auton omistajaa.. tai harmittavasti entistä omistajaa kohtaan.
   
 17. tammercity

  tammercity Gearhead

  Taitavat vaan nykyisin aika herkästi varsinkin isommissa kaupungeissa siirrellä romut helvettiin ruuduista, vaikka kuinka olisi maksettu paikasta.
  Nykyisin lukee luultavasti jokaisessa sopimuksessa, että katsastattomat ja "hylätyt" autot on kielletty säilytettävän kaupunkialueilla yleisillä parkkialueilla.
  Vähänkin auton päällä lunta talvella ja lumesta näkee onko auto liikkunut mihinkään muutamaan viikkoon, niin johan siellä naapurit on soittelemassa parkkipirkkoja katsoon koko pihan autot läpi ja punaista lappua tuulilasiin, että viepä romu vittuun siitä pilaamasta maisemia ja naapureiden kaffee hetkiä, kun katselevat aamulla ikkunasta pihalle.
  Jos taas kerrostalon alakerrasta tallin otat, niin lukeehan niissäkin, että vain renkaidenvaihto sallittu.
  Kaikista muista remonteista välitön karkotus Venäjälle ja passi poltetaan rajalla.
  Toisin sanoen aikani itse tappelin Tampereella näiden asioiden kanssa ja katsoin parhaimmakseni ostaa oman talliosakkeen naapurikunnasta.
  On ainakin toi mielenrauha hiukan parempi, kuin miettiä, että kuka helvetin pirkko siellä taas mielensä pahottaa heti aamusta ja postiluukusta tipahtaa vittuilukirjeitä taloyhtiön hallitukselta kerran viikossa.
   
  Pertti K tykkää tästä.
 18. zuinula

  zuinula Gearhead

  Joskus kaukaisuudessa olin parvekkeella kessulla ja ihmettelin peltisiä kumauksia, joita kuulin. Nousin kurkkaamaan ja näin kaksi teiniä potkimassa -69 pikkarini ovea, joka oli kadun varressa parkissa. Ärjäisin ja nuot jatkoivat matkaansa.
  Aamulla lähdin liikkeelle ja ovessa näkyi vain pölyistä tennarin pohjia:p
   
  Gary Grand, viikatem1es ja Karpov tykkäävät tästä.
 19. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  sitä autoa ei voi siivota kertaakaan lumesta talvisäilytyksen aikana
   
 20. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Aika moni maa on lopettamassa uusien bensa ja diesel -autojen myynnin 2030 mennessä ja monessa maassa on kaikki polttomoottoriajoneuvot menossa kieltoon vuoteen 2040 mennessä.

  Että siinä sitä on uhkakuvaa kerrakseen.
   

Kerro tästä muillekin!