Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. 68SS

  68SS 1st gear

  Tälleen uutena nuorena harrastelijana on tullu huomattua että sais kyllä hyvään hintaan valmiitakin pelei jos ois vaan rahaa. Verraten nyt mitä omaa aikaa saa palamaan. Onko se sitten niin että ei nämä jenkit kiinnosta nykyään juurikaan nuorempaa sukupolvea? Tällähetkellä itellä opiskelijan tulot niin täyty hommata raato ja tein itse ja säästin mentaliteetilla edetty jo kohta voiton puolelle projektissa. Kunhan pääsis kunnon tienesteille niin tulevaisuus näyttäisi ihan hyvältä näin nuoremmalle harrastajalle? Tuskin tämä nyt kuitenkaan ensimmäinen ja viimeinen harrastepeli ollut...
   
  Zejk1 tykkää tästä.
 2. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Miten nuorempaa sukupolvea sitten saisi kiinnostumaan jenkeistä tai ylipäätänsä autoista? Onko sitten ennakkoluulot todella niin pahat etteivät uskalla ostaa, vai ovatko hinnat liian korkealla. Toisaalta kun katsoo lukion ja amiksen pihoja niin onhan siellä paljon kalliita autoja, vaikka jenkkejä siellä ei taida olla yleensä lainkaan. Vuoden sisällä kuitenkin ollut 2000-luvun Ford Mustang sekä pari amerikkalaisella merkillä varustettua autoa eli 2000-luvun Chrysler 300 ja Dodge Avenger.
  Tuleeko niitä uusia jenkkien kannattajia nykypäivänä ikinä, vai onko ne aina niitä joiden vanhemmilla on ollut jenkki? En mä ainakaan tiedä ketään nuorempaa, jolla se jenkin valinta ei olisi periytynyt. Uskon kuitenkin että suurin osa esim. 80-90-luvun jenkkiharrastajien lapsista alkaa olemaan ajokortti iässä, jolloin uusia jenkki autoilijoita tulisi.:) Toivottavasti ne jenkit sitten elämäntapana periytyvät monella, vai voiko olla niin että ostavatkin jonkin muun.:confused:
   
 3. grantorino

  grantorino Gearhead

  Onpa uskottavaa 17 vuotiaan kirjoitusta, ei oikein mene läpi.
   
 4. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Mikä siinä ei ole uskottavaa?o_O Olisitko niellyt koko paskan, jos nimimerkissä lukisi "50-vuotias".
   
  juko7 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 5. grantorino

  grantorino Gearhead

  Olishan tuo paljon uskottavampaa, jos nimimerkissä lukis vaikka Kaarne 80v.
   
 6. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Ei tätä sontaa taas...
   
  Gary Grand, kuutio ja Inlinee tykkäävät tästä.
 7. kuutio

  kuutio Gearhead

  Ei nyt sammuteta nuorta intoa.. pienet jonkun mielestä "ylilyönti" kommentit kuuluu nuoruuteen
   
  DX ja redneck1 tykkäävät tästä.
 8. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Niin, saattaa nuori harrastajan alku jopa ahdistua. Hänhän on oman väittämänsä mukaan juuri siinä iässä missä joka kolmas nuori mies ei pärjää esim armeijassa kun ahdistaa.

  [​IMG]
   
 9. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

 10. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Niin tää oli eri kaveri, kun se yks sankari, joka ajoi Vanilla poliiseja karkuun Konalasta Lahdenväylälle samalla kuvaten videota nettiin? Siitä on joku 2 kuukautta aikaa.
   
 11. redneck1

  redneck1 Gearhead

 12. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Toisinaan tulee mieleen että miksi nuoret ei tule OD:lle tai aloita jenkkiharrastusta. Ehkä grantorinon vastaukset sekä taannoinen vastaanottoni OD:lle on esimerkki siitä. Jos joku ei sitä tiedä niin vastaanotto oli kyllä aika hurja, mutta siitä huolimatta edelleen täällä olen.
   
  DX, kuutio, Zejk1 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. tapsah

  tapsah 2nd gear

  ei oo kyllä tarkotuskaan, tällä tsätillä on hyvin vähän tekemistä minkään moottoriharrastuksen kanssa, pelkää googlettajaa koko sakki mutta sullakin on oikeus mielipiteesi joten ime sitä.
   
 14. 68SS

  68SS 1st gear

  Tulipahan sohastua ampiaispesää? Ihmettelen vaan kun 68-70 valmiita chargereita saa 17t vaikka pelkkä tekniikka tuon hinta, ja matching number gtxiä myynnissä 40t, vaikka projektiin saa kulumaan 2t h työtä heittämällä osien hinnasta puhumattakaan jne.. Onko se sitten vaan Suomen yleinen paska ostovoima vai eikö ole kiinnostusta näihin kellään... Nuorille nyt ainakin ongelma on lähtöhinta halutumpiin malleihin ja raadon jos ostat niin pitäs si olla tilat missä tekee. Onneksi on tilat ja tekemällä oppii. Eipä sillä että täällä kyllä ois mahollista kellään teetättääkkään, verottaja pitää siitä huolen. Sitä vaan että helpommalla pääsis ku ostas valmiin...
   
 15. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Just kattelin somesta, kun Seven Mod (Tampere) oli laittanut hallista kuvaa. Tila loppuu kesken ja lisää entisöintävää / muokattavaa / rakennettavaa on jonossa. Japanialaista, eurooppalaista ja amerikkalaista rautaa näyttäis seisoa pöjöttävän sulassa sovussa.

  [​IMG]
   
  Muokattu: 19.2.2020
  sleepercooler, redneck1 ja pantera tykkäävät tästä.
 16. 68SS

  68SS 1st gear

  Oho paljonkohan velottavat tunnilta tuolla ihan noin mielenkiinnosta... Jos vaan auton käypä myyntihinta 40t ja peltitöitä tehtävä 1000 h niin voipi tulla hintaa enemmän kun arvaakaan. Ymmärrän tietty jos auton historian takia haluaa teetättää, mutta ei tuonne mitätahansa raatoa viitsi viedä varmastikkaan. Mutta jos varaa tuonnekkin viiä niin miksi ei osta pois kuleksimasta näitä 40t läpikäytyjä autoi. Tai sitten nämä myynnissä olevat ovat "läpikäytyjä", mutta ite olen ymmärtänyt että ruostetta ei löydy mistään ja tekniikka pelaa. Sellaseen saa vaan palaa tuhottomasti aikaa, tietty ammattilainen tekee hieman nopeampaa tahtia... Mutta tuo kuvahan vaikutta positiiviselta että Suomessa kannattaa jotain sentään edes yrittää ja tehä :odbiggrin:
   
  Muokattu: 19.2.2020
 17. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

 18. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Missä missä missä?!
   
  kuutio ja malvasto tykkäävät tästä.
 19. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Harrasteautotyöt 55€/tunti
  Muut työt 65€/tunti
  Maalaustyöt 125€/tunti

  http://www.sevenmod.fi/

  [​IMG]
   
  kimmok2014, mopo-ukko ja leivonharri tykkäävät tästä.
 20. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  ISO peukku kun hinnat selkeästi esillä eikä mitään soita meille niin arvotaan shittii!
   
  Lowry ja malvasto tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!