Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. 68SS

  68SS 1st gear

  Työkaverin tuttu oli löytäny ku jollekki akalle jääny avioeron jälkee auto ja halus pois käsistä. Siinä tais olla joku kisasempi tekniikkaki 5t laatikot jne, mahto ukkoa lievästi vituttaa. Mutta tämä esimerkki nyt olikin vähän mallia oikea paikka oikea aika ...
   
 2. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Ahaa joo, mäkin voitin kerran ässäarvalla!
   
  malvasto, Gary Grand ja Inlinee tykkäävät tästä.
 3. 68SS

  68SS 1st gear

  Tuolla hinnalla teen kyllä mielellään itse vielä... pintaväri jää kylläkin ammattilaiselle. Noilla hinnoilla mielummi ostaa valmista jos ei ite pysty tekeen noin minun mielestä. Ammattitaito tietty maksaa mutta si pitäs olla oma palkkaki sellasta että pystyis palveluita käyttään. Vaikka tonnikin jäis kuussa käyttöön niin eihän sillä saa kun 20h työtä, pari vklp ku tekee ite ni säästyy seki osiin. Mutta sekin jos ei tekemine nappaa ni kannattaa jättää tekemättä, voimasanojakin saa tähän touhuun kulumaan välillä
   
 4. BHBS

  BHBS 2nd gear

  Hienoa että tälläisiä firmojakin löytyy, ja hinnat selvästi esillä!

  Omalle työllehän ei näissä harrasteissa kannata/saa laskea tunti hintaa,..
  Mutta pistäähän tuo vähän miettimään että esim. jokin +2000h grilli-projektikin tekisi noinkin kohtuullisilla hinnoilla jo 100.000e plus osat ja tarvikkeet...
  Valmiin auton ostaja on kiistaton voittaja :)

  Onhan tuo melko hauskaa kun jokin puolimätä suosikki Charger/Challenger rullaavana ja korppuuntuneella sisustalla parikymppiä, kuitenkin jo viidellä kympillä saattaa saada todella hienosti tehdyn auton...( mikä tottakai yleisön mielestä aivan liian ylihintainen, ja myyjälle naureskellaan :) )
   
  BBLate ja PPRCuda tykkäävät tästä.
 5. GeeTeeO

  GeeTeeO Gearhead

  Seven Mod oli itselleni uusi juttu. Aika paljonkin oikeastaan on tuota todella kovatasoista osaamista Suomessakin nykyään. Uusia yrityksiä syntyy ja asiakkaitakin tuntuu riittävän, eli sen puolesta harrastuksen tulevaisuus ei näytä ollenkaan huonolta. Vaikka tämmöisen persaukisen harrastajan näkökulmasta kaikki on pyrittävä tekemään itse, niin osaa arvostaa tuota teettämistäkin. Jos rahkeet riittää maksamaan palveluista, niin voi miettiä esimerkiksi vaativampia peltitöitä. Mitä maksaa, jos ostaa kutistimia/venyttimiä/englanninpyöriä ym. ja vielä opettelee niitä käyttämäänkin? Mikäli ei ole "puoliammattilainen" ja tee uutta projektia joka vuosi, niin investointihan se on tuokin. Tavis-harrastajalle, jolla isompi projekti kestää vuosia eikä niitä tule elinaikanaan montaa tehtyä niin teettäminen on ihan harkinnan arvoinen juttu. Se työtuntien määrä on ammattilaisella taatusti ihan pirusti pienempi, kuin keskivertoharrastajalla. Tietysti harrastamiseen kuuluu itsetekemisen opettelu, eikä siihen toisen osaamiseen aina voi luottaa. Kun itte tekee, niin saa mitä haluaa tai sattuu tulemaan...:odbiggrin:
   
 6. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Mä oon kasannu vaihelootan ja mosan ite. Sanosin vaihelaatikon kohalta, se on melko yksinkertanen tommone antiikki 3v-vatkain, mut kyl siin työkalujen ostos, rikottujen osien ostos, viinas mitä menee opiskeluun yms ois maksanu jo ammattilaiselle. Ja mieluusti. Sanotaan et realistisesti mä ehkä kasaan kerran elämäs toiste moisen.

  Ammattitaito maksaa. Niin meillä töissäki.
   
 7. Swinger

  Swinger Gearhead

  Alkuunhan tässä oli kyse siitä että cocco bill käy vähän joka topicissa itkemässä kuinka harrastaminen kuolee, kukaan ei halua ostaa näitä autoja, kohta ei saa bensaa näihin autoihin ja kenelläkään ei ole taitoa muuttaa näitä autoja sähkölle ja jos olisikin niin tarviisi ostaa toinen identtinen auto itselle koska 2030 se auto pitää ajattaa paskaksi seinää jotta nähdään onko se turvallinen. Ennen kaikkea ajatuksena oli että näillä amerikan autoilla ei ole cocon mielestä mitään arvoa enää viitaten edelliseen kirjoittamaani.

  Jos sitä asiaa ajattelee niin hänen autonsa mikä on nyt sitten 66 chargeri muistaakseni ni on myös arvoton auto. Se että se ei ole jonkun mielestä arvokkain ja halutuin malli ni siitä kemerin tarvii olla huolissaan. Ei ole minunkaan mielestä paras charger vuosimalli enkä sellaista itselle ehkä ostaisi muttei kuitenkaan tarkoita etten arvostaisi ko. Auto mallia.

  Mulla ei itsellä ole koskaan ollut tää harrastaminen sitä että miettisin säilyttääkö auto arvonsa, kuinka paljon muut sitä arvostaa tai tykkää siitä korimallista. Tärkeintä tässä harrastamisessa on se että kun istut siihen kuskin penkille, laitat avaimen virtalukkoon ja käännät avainta.. silloin viimmeistään pitää herätä tunne että tykkään lähteä ajamaan tällä autolla. Jos sä joudut korjaamaan tai rakentamaan sitä autoa se ei saa vituttaa koko aikaa vaan siitä pitää tulla hyvä mieli ja sen pitää olla hauskaa, terapiaa ja vastapainoa sun duunille.
   
  Turnn ja DX tykkäävät tästä.
 8. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  Onko täällä joku joka pystyy suomentamaan tämän? Itselle jäi aavistuksen epäselväksi ydinviesti nyt tästä...

   
  vernando de hoto tykkää tästä.
 9. Swinger

  Swinger Gearhead

  Huuh.. tää meni nyt keharin, eiku kemerin puolelta jännittäväksi..
  1995 chevy van ei suomessa, 1976 k5 täys projekti, 2006 E-350 6.0, -81 aspen stw 225 työn alla, 1994 roadmaster 5.7lt, 1994 fleetwood 5.7 lt1, 1989 b250 laatikko rikki, 69 swinger työnalla.. ei kiinnosta onko näillä arvoa vai ei.
  Keharin, kemerin camino.. dona
   
 10. xp

  xp Gearhead

  Vaikka ketään ei autojen arvo, mahdollinen myyntihinta tai muiden ajatukset kiinnosta, niin kyllä tässä topicissa jotain on kun on herättänyt aikalailla tunteita.
   
 11. Swinger

  Swinger Gearhead

  Eihän kyse ole ollut ettei ajatukset kiinnosta, sitähän tässä on kyselty ja vastailtuna. Jotkut näkee pitkälle tulevaisuuteen asioita mitä tapahtuu tai tulee tapahtumaan. Pitäähän asioiden herättää tunteita, tietää elävänsä
   
 12. Tired

  Tired 3rd gear

  Harrastuksen tila on hyvä. Tosin se ei välttämättä välity nykyiseltä overdrivelta eikä nykyisestä veekasimakasiinista.
  Harrastus voi hyvin instagramissa, facebookissa , oikeassa elämässä ja esimerkiksi amerikan rauta-lehdessä.
   
  Zejk1, redneck1, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. pantera

  pantera Gearhead

  SevenMod, respect, hattu päästä, upeeta kun joku toimii, osaamista tässä maassa on, uskallusta ja heittäytymistä ehkä hieman puuttuu .
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 14. Tired

  Tired 3rd gear

  Ime paskaa porilaine.
   
  FiftyOne tykkää tästä.
 15. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Harrastuksen osalta en tulevaisuutta osaa ennustaa muuta kuin että hankalammaksi menee. Ilmastovouhotukset ym rahastushakuiset touhut saaneet ihmiset "sekaisin".
  Tulee myös mieleen aika 70 luvun lopulla jolloin hommasin ensimmäisen amerikkalaisen, silloin ei arvosteltu tai haukuttu toisten hankintoja kuten nykyään. Ei ollut väliä montako ovea, valiantti tai americano...kunhan jostain löytyi "jenkkipelti" ja tyytyväisiä oltiin. Olen onnellinen että sen aikaiset kaverit vielä tallella vaikkakin muutama jo poistunut paremmille purkaamoille.

  Silloin jos jotain tarvittavaa osaa löytyi keltaisesta pörssistä niin reilusti soitettiin ja lupaukset pidettiin. Ei ollut niin helppoa kun nykyään , ei todellakaan,
  Amerikan rauta lehteä selatessa kiinnitti huomiota että paljon on autojen omistajia jotka jo hieman iäkkäämpiä kuten allekirjoittanut.
  Omasta tallistakin löytyy pari "dinosaurusta" ja hyvä niin .
  Pakko sanoa kyllä esim. kun tätä sivustoa lukee niin miksi toisille niin tärkeää lytätä uusien harrastajien ajatukset tai hankinnat ? Eikö harrastajien kaikinpuolinen sovussa elo olisi paljon parempi lähtökohta harrastuksen tulevaisuuttakin ajatellen ?
   
  fenix tykkää tästä.
 16. Rebel_1996

  Rebel_1996 2nd gear

  Olisiko ehkä sinulle parempi ketju tuo Vitun Kateelliset Harrastajat?
   
  Swinger tykkää tästä.
 17. fenix

  fenix 2nd gear

  Selkeesti kevät on ovella, kun alkaa hermot kiristyä itse kullakin.:rolleyes:
   
 18. Swinger

  Swinger Gearhead

  Heh, kemerillä ehkä kiristelee ku kirjoituskin meni noin vaikeaksi
   
 19. Tseitsei2

  Tseitsei2 3rd gear

  Kellä? Mä voisin ostaa yhden
   
  malvasto tykkää tästä.
 20. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Joskus vois olla viisautta tunnustaa osaamattomuutensa ja teettää sellaisella kuka osaa....
   
  1purehell ja malvasto tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!