Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  No ei pahemmi.

  Rusan shelli iltasi o semmone teinihelvetti et oksat pois. Positiivisena puolena se et autot ylipäänsä silti kiinnostaa, ei o menetetty sukupolvi.
   
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 3. 1320

  1320 Gearhead

  Teknoshelli on kyllä aika ankea paikka, aina täynnä jotain pilalle madallettuja pöristimiä, harvemmin siellä mitään nähtävää on. Olen koittanut välttää siellä käymistä, mut joskus joutuu kaverien mukana poikkeamaan, tai joskus on poikettu siinä kusella kun muut huoltikset ei ole enää auki. Illalla voi olla hankala saada autoa parkkiin kun piha on täynnä muovikinnereitä ja auton mentäviä parkkipaikkoja ei juuri ole...

  Jos kahvia tarttee saada, niin ajelen mielummin vaikka Kehäkessalle tai Tikkurilan Shellille...
   
 4. 4337

  4337 1st gear

  Nuo nykynuoret elävät tätä päivää,me menneisyyttä.Jatkakaamme valitsemallame tiellä.
   
  Stang_81, simeoni, Jori85 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Vaatii poikkeuksellista lahjakkuutta, että tuollaisen pökkäämisen jälkeen 8 ihmistä viedään sairaalaan... Todennäköisempää olisi jos ne kaikki seisoi rivissä keskellä tietä johon autoilijat tähtäsi ja törmäsi, vai istuiko nämä tulevaisuuden toivot kolarin sattuessa näiden autojen konepelleillä...? Olen joskus ollut todistamassa ihmisen kehityksen kannalta erikoista ilmiötä, eli sitä että ihmiselle on tapahtunut kehitystaantuma. Eli henkilö on ollut 10 vuotiaana paljon fiksumpi kuin 18 vuotiaana... Näitä uutisartikkeleita kun lukee, niin ilmeisesti kyse ei ole ollut yksittäistapauksesta.
   
  Muokattu: 29.6.2020
 6. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Olen melko varma että Albert Einsteinilla oli tuntumaa asiaan kun hän lausui näin ”Kaksi asiaa ovat äärettömiä: Universumi ja ihmisen tyhmyys. Universumista en ole kuitenkaan täysin varma.”
   
  kma68 tykkää tästä.
 7. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Kyllä itse ainakin haluaisin tuollaisen jälkeen sairaalaan kuvattavaksi ja tutkimuksiin, sen verran äkkiä on liike muuttanut suuntaa.
   
 8. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Juu, näyttää olevan tätä päivää, että ei yhtään kunnioiteta muita. Ei edes toisia autoilijoita.
  Tuolla on piha välillä niin tukossa, ettei pääse pois, kun joku idiootti jättää autonsa kulkuväylälle. "siihen kaverin viereen"

  Aiemmin kävin siellä usein, mutta nykyään mennyt ihan älyttömäksi se parkkeeraus.
   
  Muokattu: 30.6.2020
  Desoto57 tykkää tästä.
 9. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Harrastus ei lopu, se vain muuttaa muotoaan. Nuoret harrastaa aina mikä heitä kiinnostaa, yllättävän sopurahalla saa aika suorituskykyisiä eurokinnereitä. Samalla rahalla ei kummoista amerikkalaista hanki.
   
 10. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Tuleepa mieleeni takavuosina, kun asuttiin vielä länsinaapurin puolella. Rouva joutui työreissulla kolariin ja tietty niska teki "ruoskanisku-liikettä" ja aivan juntturassa. Ruotsinmaalla lääkäri vain heilutteli sormia rouvan silmien edessä ja kyseli "montako sormea näkyy", kuvauksiin tai tutkimuksiin ei päässyt.

  Ratkaisu: otettiin lennot Turkuun ja omalla kustannuksella hartia-niska-pään magneettikuvaukseen.

  Tarinan idea...ei sen paremmin, paitsi että olkaamme tyytyväisiä, että Suomessa sentään (vielä) pääsee tutkimuksiin ja suht edukkaasti. Jopa kansankodissa tämä ei ole mikään itsestäänselvyys.

  -JJ-
   
  Desoto57 ja Norri tykkäävät tästä.
 11. Hai

  Hai Double Gearhead

  Se on tätä. Amerikan malliin.
   
 12. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Melkoisen villiä menoa.
   
 13. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Melkoisen typerää menoa. Onko toi joku harrastus noilla mennä tonne donitseja pyörittävien autojen väliin odottamaan että osuu? Ja se saa parhaat aplodit joka lentää pisimmälle? o_O
   
  Desoto57 tykkää tästä.
 14. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Modernia härkätaistelua?
   
 15. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  No nyt taitaa olla takavuosista aikaa. Voin henkilökohtaisesta kokemuksesta kertoa useampiakin tarinoita Suomalaisen ja Ruotsalaisen terveydenhoidon eroista. Toivon sydämeni pohjasta, että jos sairastun niin sairastun täällä Tukholmassa.
   
 16. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Tosta sai semmosen käsityksen että ruotsissa käytiin julkisella ja suomessa mentiin yksityiselle, ei ihme jos sai suomessa parempaa palvelua. Jos olisitte suomessakin mennyt terveyskeskukseen niin olisitte varmaan vieläkin siellä odotushuoneessa odottamassa buranareseptiä
   
  jarkko359 tykkää tästä.
 17. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Hmmm, oma kokemus taas on että jouduin kuorma-autolla onnettomuuteen ja lanssi vei terveyskeskukseen. Lääkäri tutki, mustelmien ja lihaskipujen lisäksi ei löytynyt muuta. Lekuri vaati että ehdottomasti täytyy kuitenkin mennä vielä kuvattavaksi, no magneetissa ei käyty mutta alaselkä ja lantio röntgenkuvattiin ja lääkäri tutki päällisin puolin, lisäksi olin muutaman tunnin tarkkailussa. Ihan vakavissaan otettiin kyllä..
   
 18. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  8 vuotta tuosta taitaa muistaakseni olla. Ja tää lienee niitä "eri ihmisillä on eri kokemukset" -tapauksia, mutta ei mulle kovin super-ruusuista kuvaa jäänyt Ruotsin terveydenhuollosta, Suomeen verrattuna. Ei tuon mainitsemani tapauksen johdosta, eikä kyllä siltäkään osalta kun itteltä paukahti siellä selästä välilevy, aika spedeilyä sekin oli Ruotsissa.

  Ei sillä, jos nyt oikein ollaan rehellisiä, niin aika hyvällä mallilla me taidetaan olla pohjoismaissa noin ylipäätään, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Tuo sama noin 8 vuotta alkaa olla siitäkin kun sain ruokamyrkytyksen työmatkalla Jenkeissä. Kollega vei mut paikalliseen sairaalaan, kun aloin nestehukan takia olla tajunnan lähdön rajamailla ja voi ristuksen perkele, vieläkin tulee väristyksiä kun muistan miten oleellisin asia hoitsulla oli kysellä mun vakuutuskorttia ja vakuutusyhtiön tietoja, kun yritin korista siinä puolisekaisin ja rukoilla sitä tippaa käsivarteen. Episodin jälkeen meni noin vuosi, että saatiin lopulta raha-asiatkin järjestykseen. Nimittäin paikallinen sairaala koetti multa periä normitaksan ja vakuutusyhtiön alennetun hinnan erotusta muutamankin kerran, kunnes vakuutusyhtiö sai heidät jotenkin lopettamaan tämän. Anyway, hyvä että oli vakuutukset kunnossa; tippa käsivarteen, lekurin kanssa hetken jutustelu ja lääkeresepti olisi ollut $500, ja palvelun tasoon jos suhteuttaa, niin $10 olisi ollut oikeampi taksa.

  -JJ-
   
  simeoni, jarkko359 ja juko7 tykkäävät tästä.
 19. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  Kun siirryin Ruotsin terveydenhuollon piiriin ajattelin, että testaan julkkaria yksityisen vakuutuksen sijasta ihan vain testatakseni miten se toimii. Varauksesta 3 päivää yleislääkärin vastaanottoon, jonka yhteydessä labrat otettiin samalla kertaa (150SEK), kaikki reseptit uusittiin. Lähete erikoislääkärille, ajan sain 2 päivän päähän, mutta työkiireistä johtuen siirsin 4 päivän päähän. Lääkäri määräsi tekemään kaikki tutkimukset hoidettavaan krooniseen sairauteen liittyen, muutamia sellaisia mitä Suomessa ei tehdä jos ei ole kuolemaisillaan (magneetti). Erikoislääkäri 350 SEK. Tutkimukset ei kiireellisiä, mutta ajan sain 2 viikon päähän. Suomessa lääkkeiden erikoiskorvattavuus pitää hakea KELAsta, käsittelyaika muutaman kk. Ruotsissa menet apteekkiin, kun lääkkeiden vuotuinen kustannus ylittää 1100 SEK niin valtio korvaa puolet, kun ylittää 1700 SEK korvaa 75% kun ylittää 2200 SEK maksaa kaiken. Ei tarvita erillistä anomusta, apteekki hoitaa sen lennosta. Tätä tarinaa riittäisi vielä lisääkin... Olen ehdottomasti sitä mieltä että julkinen terveydenhuolto tulee säilyttää, se on pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan peruspilari. Suomen järjestelmä vain tulisi räjäyttää ja piirtää se auki puhtaalle paperille. Nykyinen kankea ja kallis järjestelmä ei SOTE-säädöillä paremmaksi tulee. Kalliimmaksi se kyllä tulee.
   
  moottorinlohko, impala67, PilsnerBil ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. jarkko359

  jarkko359 2nd gear

  Totta , muutamia vuosia sitten ja USA :n reissulla , kaveri sai lentokoneessa jonkin korvatulehduksen . No parin päivän päästä kipu niin sietämätön että huoltsikalta kyseltiin läheisin " Terveyskeskus " , oli ystävällinen kassa , kertoi heti että EI SINNE , vaan sairaalaan . Siitä alkoi liki ylläolevan samanlainen farssi . Parit infon kyselyt aulassa , sitten jokin " hoitsu " , antoi asiaa ylenmille eteenpäin , noin 4 :jän tunnin kuluttua itse lääkäri katsoi stetoskoopilla korvaan , määräsi lääkkeet . Hinta tuolle katsomiselle + muu touhu noin $ 700 . Suomalainen Visa ei kelvannut , koko Suomesta ikinä kuulleetkaan !! . Kaiken aikaa " esihoitsut " kyseli : Mitä kieltä te puhutte , jne . No apteekkiin ite hakemaan lääkkeet , mukavasti vaan matkakassa supistui tutulla näin . Sai Suomessa sitten kuiteilla takaisin aikanaan sairausvakuutuksesta . Vaan Suomi Visa , jne .......
   

Kerro tästä muillekin!