Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Joo suomessakin erityissairaanhoito toimii jotenkin, mutta terveyskeskusjärjestelmä on suoraan neuvostoliitosta, itseasiassa tais olla oikeasti itä-saksasta kopioitu. Soteuudistus tarvittais ihan oikeasti, mutta ei tunnu riittävän poliitikkojen rohkeus tehdä kunnollisia uudistuksia. Nyt näyttää siltä että saadaan vaan lisää kustannuksia ilman mitään todellisia parannuksia järjestelmään
   
  Muokattu: 9.8.2020
  PilsnerBil tykkää tästä.
 2. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Miltä harrastuksen tulevaisuus vaikuttaa näin tapahtumien superviikonlopun jälkeen?
   
  cdv70 tykkää tästä.
 3. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  No kyllähän se vaikuttaa helvetin hyvältä. Paitsi jos se jonkun mielestä vaikuttaa huonolta niin sitten vaikuttaa.
   
 4. Jori85

  Jori85 2nd gear

  Oikein hyvää cruising keliä ollut koko viikonlopun :cool:
  Hyvältä näyttää ja bensaa palaa...
   
  Inlinee tykkää tästä.
 5. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Oli miten oli, mutta näin on. Oulu Ride Innissä kattelin ilokseni, että oli hitokseen nuorta porukkaa. Mycket bra!
   
  Muokattu: 9.8.2020
  maverick999, malvasto, Charger´69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Catiska

  Catiska Gearhead

  Loistavalta! Kun katselin iltabileissä väkeä, keski-ikä oli alle 30v. Ainakin Lappeenrannan suunnalla nuorta, n. 20v asiasta kiinnostuneita/harrastajia on silmin nähden tullut viime vuosina runsaasti lisää.
   
  12345678910, malvasto ja Seevu tykkäävät tästä.
 7. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  Muaki tuli jututtaa Ride in Oulu Motor meetissä yksi juuri 18 vuotta täyttänyt kaveri ku oli Chargerista kiinnostunut. Kertoi isällään olevan 1972 Chargerin 500cid koneella ja oli kovasti innostunut aiheesta ja Chargerilla kumia poltellut, aikoi itselleenkin ostaa isolohko Dusterin tms. kun mahdollisuus tulee. Mukava oli jutella tämän kaverin kanssa kun näki että oli oikeasti aiheesta innostunut, tuntunut kuitenki jo vuosia että ei noita nuoria tämän harrastuksen pariin oikein tule, antaa heti vähä toivoa kun yhdenkin terveen nuoren miehen tapaa vuonna 2020 :D
   
  viikinki75, FuryIII '71, maverick999 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 9. bathory

  bathory Gearhead

 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  ToniR, malvasto, kimmok2014 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. Kemer

  Kemer 2nd gear

  törmäsin YLE:n sivuilla muutaman vuoden ikäiseen juttuun jossa oli jenkkiautoilusta haasteltu Jan Richardsonia Vaasasta ja eikö tämä ole sama heppu jolla se 4d Hemi Belvederekin oli joskus raatona vuosikausia vai onko se raatona vieläkin kellä nyt onkin nykyään,en tiedä?
  No,anyway jutussa pointtina että harrastelu on yhä suosittua eikä litrahinnoilla mitata suosiota..eikö?
  Tarkoitetaanko tässä näyttelyautojen rakentelua jossa tosiaan ei litrahinnat paina kun ei ajetakkaan,yleensä harrasteikäisten jenkkien kanssa puuhastelua pääpainona nämä ruisku ja digitaaliajan vehkeet jää tulkinnanvaraiseksi mutta hyvä jos niinpäin kummiskin.
  Toinen pointti oli että hyväkuntoiset vanhat jenkkiautot on haluttuja,hinnat nousseet 5v aikana tuplasti ja rupeaisi olemaan viimeiset hetket tehdä löytöjä?
  Maailmallako yleensä vai suomessako tämä hintapuoli tai haluttavuus kehittyneet tolleen?
  Mikä sitten luetaan vanhaksi tässä harrastelajissa,varmaan ainakin kaikki jo 50-60 lukuset ja hyvät 70 lukusetkin rupeaa harvenemaan määrätyillä merkeillä+malleilla mikä ny sitten "hyvän"määre onkaan kenelläkin ku toiselle riittää ruosteeton rullaava tai että osat suurinpiirtein tallella puuttuvasta pohjasta ja umpijumisesta tekniikasta huolimatta ja toinen tahtoo suurinpiirtein muovit yhä penkeissä löydön Floridan 1:ltä eläkeläisomistajalta jossa 50t miles ja kaikki nuo "hyviä" ostajan silmissä.
  Kovasti minulla värinöitä että löytyy yhä rutkasti isompia ja pienempiä malleja jotka häävisti kelpaa oikein kenellekkään jopa 50 luvulta 80 luvulle ,edes ne paremmatkaan yksilöt vai tarkoitettiinko tässä jotain määrättyjä haluttuja malleja joita etsittävä löytöinä?

  Dodge ja pienet valmistusmäärät tuntuu oudolta kommentilta mutta Chevyyn nähden varmaankin verrataan ja uustuotantoon,riippuu mikä on "vähän"mutta eiköhän Dodgeja taottu niitäkin kohtuupaljon mutta toki Dodgella joissain korimalleissa valmistusmäärät pieniäkin jos Chevylläkin toki mutta ontuva vertaus jotenkin ja eihän toki kaikkiin Chevyihinkään uusia tai kunnostettuja kromattuja puskureita löydy . Linkkiä en taida laittaa mutta :yle,jenkkiauton kunnostaja ei euroja laske. Sillä pitäisi löytyä.
   
  Muokattu: 6.9.2020
 12. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Kyllähän sitä kiinnostusta nuorisolla olisi, mutta ei ne tunne mitään yhtymäkohtaa 50-60 luvun jenkkeihin, niinkuin me keski-ikäiset. Niitä kiinnostaa 1990-2000 lukujen autot ja mitä Amerikan autoteollisuus silloin toi markkinoille...? Pickupeja ja SUV:tä. Ei sellaisesta saa mitään sporttista ja se alkaa olla liian iso päivittäiseksi nuorisorassiksi. BMW on kova sana ja niitä rakennellaan.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 14. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  tai sitte hinnat on sellasia niissä 50-60 luvun jenkeissä että pistää miettimään ostasko jotain muuta sillä rahalla
   
 15. Perjantaissa Harakka ja tämä pillurallidokkari:

  Perjantai-dokkari
  Bensaa suonissa


  Milla, Inka ja Venla rakastavat autoja ja viettävät vapaa-aikansa joko rassaamassa tai ratissa. Vauhti ei hyydy vaikka sakot välillä rapsahtavat. Kesän kruunaa Forssa night cruising. Ohjaaja Saara Nyystilä.
   
 16. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Ainakin facen perusteella oon saanut sen käsityksen, että nuoret ja vähän vanhemmatkin naiset on kiinnostuneet pirusti jenkkiautoilusta. Mun mielestä ikinä ei ole ollu näin paljon amerikanautoilevia naisihmisiä. Klopit sitten vain pelaa ja syrjääntyy. :confused:
   
  12345678910, Harri S, kimmok2014 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. 69

  69 Gearhead

  Kyllä!
   
 18. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  Aika jännä ja aika tuntuu olevan nyt jännää.

  Mut kiwaa oli tänään eskari- ja alakouluikäisen muksujen (prinssi ja prinsessa) kanssa käydä siipiautoilemassa ja ihailemassa kauniita maisemia. Ei tarttenut pakottaa mukaan.
   
 19. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Naukkis, SK-, 1purehell ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. Forssassa ainakin harrastus on palaamassa samaan, kuin Jenkeissä 50-luvun alussa..:cool: (kiitos hippien ja kukkahattujen)

  Yökiihdyttelijät ovat alkaneet ottaa jo liikaa vapauksia – Forssan poliisi joutui poistamaan laittomia tiesulkuja

  Forssassa autoilla kiihdyttelevät ovat järjestäneet viime aikoina laittomia tiesulkuja. Teitä on suljettu ajamalla autoja katuosuuden molempiin päihin, jotta normaali liikenne ei pääse kadulle. Poliisi on joutunut purkamaan sulkuja.

  Kiihdyttelijät ovat viime päivinä sulkeneet katuja Forssassa autonkumien polttamista ja kiihdyttelyä varten. Suljettuna on ollut Forssan Prisman takana kulkeva Lyseokatu ja entiselle aikuiskoulutuskeskukselle menevä Perkiöntie.

  Myös Rovaniemen poliisi on ollut huolissaan viime aikojen mopo- ja automiiteistä.

  Kiihdyttelijät kokoontuvat Forssassa öisin tietyille paikoille polttamaan autojensa renkaita. Forssassa teitä on suljettu ajamalla autoja katuosuuden molempiin päihin, jotta normaali liikenne ei pääse kadulle. Tällöin kiihdytysajoja voidaan vetää rauhassa.

  Kiihdyttäjät eivät ole aivan nuorimmasta päästä. Vanhempi konstaapeli Mika Penttilä kertoo, että he ovat iältään 18–35-vuotiaita.

  Penttilä muistuttaa, että autoilijat ovat ottaneet aivan liikaa vapauksia, kun he ovat ryhtyneet sulkemaan yleisiä teitä ja katuja.

  Öinen kiihdytyskaista on myös esimerkiksi Turuntie

  Forssassa keskustan alueella meno on yöaikaan äitynyt villiksi. Mopojen ja autojen öinen meteli häiritsee asukkaita esimerkiksi Turuntien ja Kartanonkadun varrella, kun trimmatut autot ja mopot ilman pakoputkia rynnivät paikoissa, joissa nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa.

  Forssan Prisman piha-alueilla autoja on kiihdytelty jo pitkään. Merkkejä tästä ovat palaneiden kumien jäljet asfaltissa ja törmäilyjen jäljiltä vääntyneet valotolpat.
  Autoilijat ovat Forssan seudulla innostuneet myös järjestämään miittejä. Niissä kokoonnutaan ajokeiden kanssa tiettyyn paikkaan, ja sen jälkeen ajetaan letkassa ympäri Lounais-Hämettä.

  Viime viikonloppuiseen miittiin osallistui arviolta 300–400 ajoneuvoa. Meno oli ajoittain hurjaa, kerrotaan Forssan poliisista. Ajokorttinsa on Forssassa menettänyt jo moni nuori.

  Miitteihin osallistuvat järjestävät laittomia kiitoratoja

  Forssan suuret kokoontumisajot vetävät ajoneuvojen kiihdyttelijöitä pitkien matkojen päästä. Suosittuja kokoontumispaikkoja autojen ja moottoripyörien miiteille ovat esimerkiksi Humppilan kauppakeskuksen piha-alueet ja Forssan Prisman parkkialue. Osallistujia virtaa Forssaan satojen kilometrienkin päästä, muun muassa Uudeltamaalta ja Pirkanmaalta.

  Hämeen poliisin ylikonstaapelin Ari Pinomäen mukaan ilkeä lieveilmiö kokoontumisissa on, että miittien keskelle jätetään avoimia kiitoratoja. Niitä pitkin autoilijat ja moottoripyöräilijät vetävät laittomia kiihdytyskisoja muiden katsellessa ja kuvatessa. Miiteissä poltetaan kunnolla autojen kumeja, ja mootoripyöräilijät esittelevät stunttitemppuja.

  Ajajat voidaan määrätä sakkoihin tai ajokieltoon. Tapa levisi viime vuonna Kanta-Hämeeseen Pohjois-Suomesta, kertoo Ari Pinomäki.
   

Kerro tästä muillekin!