Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  8 vuotta tuosta taitaa muistaakseni olla. Ja tää lienee niitä "eri ihmisillä on eri kokemukset" -tapauksia, mutta ei mulle kovin super-ruusuista kuvaa jäänyt Ruotsin terveydenhuollosta, Suomeen verrattuna. Ei tuon mainitsemani tapauksen johdosta, eikä kyllä siltäkään osalta kun itteltä paukahti siellä selästä välilevy, aika spedeilyä sekin oli Ruotsissa.

  Ei sillä, jos nyt oikein ollaan rehellisiä, niin aika hyvällä mallilla me taidetaan olla pohjoismaissa noin ylipäätään, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan. Tuo sama noin 8 vuotta alkaa olla siitäkin kun sain ruokamyrkytyksen työmatkalla Jenkeissä. Kollega vei mut paikalliseen sairaalaan, kun aloin nestehukan takia olla tajunnan lähdön rajamailla ja voi ristuksen perkele, vieläkin tulee väristyksiä kun muistan miten oleellisin asia hoitsulla oli kysellä mun vakuutuskorttia ja vakuutusyhtiön tietoja, kun yritin korista siinä puolisekaisin ja rukoilla sitä tippaa käsivarteen. Episodin jälkeen meni noin vuosi, että saatiin lopulta raha-asiatkin järjestykseen. Nimittäin paikallinen sairaala koetti multa periä normitaksan ja vakuutusyhtiön alennetun hinnan erotusta muutamankin kerran, kunnes vakuutusyhtiö sai heidät jotenkin lopettamaan tämän. Anyway, hyvä että oli vakuutukset kunnossa; tippa käsivarteen, lekurin kanssa hetken jutustelu ja lääkeresepti olisi ollut $500, ja palvelun tasoon jos suhteuttaa, niin $10 olisi ollut oikeampi taksa.

  -JJ-
   
  simeoni, jarkko359 ja juko7 tykkäävät tästä.
 2. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  Kun siirryin Ruotsin terveydenhuollon piiriin ajattelin, että testaan julkkaria yksityisen vakuutuksen sijasta ihan vain testatakseni miten se toimii. Varauksesta 3 päivää yleislääkärin vastaanottoon, jonka yhteydessä labrat otettiin samalla kertaa (150SEK), kaikki reseptit uusittiin. Lähete erikoislääkärille, ajan sain 2 päivän päähän, mutta työkiireistä johtuen siirsin 4 päivän päähän. Lääkäri määräsi tekemään kaikki tutkimukset hoidettavaan krooniseen sairauteen liittyen, muutamia sellaisia mitä Suomessa ei tehdä jos ei ole kuolemaisillaan (magneetti). Erikoislääkäri 350 SEK. Tutkimukset ei kiireellisiä, mutta ajan sain 2 viikon päähän. Suomessa lääkkeiden erikoiskorvattavuus pitää hakea KELAsta, käsittelyaika muutaman kk. Ruotsissa menet apteekkiin, kun lääkkeiden vuotuinen kustannus ylittää 1100 SEK niin valtio korvaa puolet, kun ylittää 1700 SEK korvaa 75% kun ylittää 2200 SEK maksaa kaiken. Ei tarvita erillistä anomusta, apteekki hoitaa sen lennosta. Tätä tarinaa riittäisi vielä lisääkin... Olen ehdottomasti sitä mieltä että julkinen terveydenhuolto tulee säilyttää, se on pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan peruspilari. Suomen järjestelmä vain tulisi räjäyttää ja piirtää se auki puhtaalle paperille. Nykyinen kankea ja kallis järjestelmä ei SOTE-säädöillä paremmaksi tulee. Kalliimmaksi se kyllä tulee.
   
  moottorinlohko, impala67, PilsnerBil ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. jarkko359

  jarkko359 1st gear

  Totta , muutamia vuosia sitten ja USA :n reissulla , kaveri sai lentokoneessa jonkin korvatulehduksen . No parin päivän päästä kipu niin sietämätön että huoltsikalta kyseltiin läheisin " Terveyskeskus " , oli ystävällinen kassa , kertoi heti että EI SINNE , vaan sairaalaan . Siitä alkoi liki ylläolevan samanlainen farssi . Parit infon kyselyt aulassa , sitten jokin " hoitsu " , antoi asiaa ylenmille eteenpäin , noin 4 :jän tunnin kuluttua itse lääkäri katsoi stetoskoopilla korvaan , määräsi lääkkeet . Hinta tuolle katsomiselle + muu touhu noin $ 700 . Suomalainen Visa ei kelvannut , koko Suomesta ikinä kuulleetkaan !! . Kaiken aikaa " esihoitsut " kyseli : Mitä kieltä te puhutte , jne . No apteekkiin ite hakemaan lääkkeet , mukavasti vaan matkakassa supistui tutulla näin . Sai Suomessa sitten kuiteilla takaisin aikanaan sairausvakuutuksesta . Vaan Suomi Visa , jne .......
   
 4. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Joo suomessakin erityissairaanhoito toimii jotenkin, mutta terveyskeskusjärjestelmä on suoraan neuvostoliitosta, itseasiassa tais olla oikeasti itä-saksasta kopioitu. Soteuudistus tarvittais ihan oikeasti, mutta ei tunnu riittävän poliitikkojen rohkeus tehdä kunnollisia uudistuksia. Nyt näyttää siltä että saadaan vaan lisää kustannuksia ilman mitään todellisia parannuksia järjestelmään
   
  Muokattu: 9.8.2020
  PilsnerBil tykkää tästä.
 5. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Miltä harrastuksen tulevaisuus vaikuttaa näin tapahtumien superviikonlopun jälkeen?
   
  cdv70 tykkää tästä.
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  No kyllähän se vaikuttaa helvetin hyvältä. Paitsi jos se jonkun mielestä vaikuttaa huonolta niin sitten vaikuttaa.
   
 7. Jori85

  Jori85 2nd gear

  Oikein hyvää cruising keliä ollut koko viikonlopun :cool:
  Hyvältä näyttää ja bensaa palaa...
   
  Inlinee tykkää tästä.
 8. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Oli miten oli, mutta näin on. Oulu Ride Innissä kattelin ilokseni, että oli hitokseen nuorta porukkaa. Mycket bra!
   
  Muokattu: 9.8.2020
  maverick999, malvasto, Charger´69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Catiska

  Catiska Gearhead

  Loistavalta! Kun katselin iltabileissä väkeä, keski-ikä oli alle 30v. Ainakin Lappeenrannan suunnalla nuorta, n. 20v asiasta kiinnostuneita/harrastajia on silmin nähden tullut viime vuosina runsaasti lisää.
   
  12345678910, malvasto ja Seevu tykkäävät tästä.
 10. Charger´69

  Charger´69 Gearhead

  Muaki tuli jututtaa Ride in Oulu Motor meetissä yksi juuri 18 vuotta täyttänyt kaveri ku oli Chargerista kiinnostunut. Kertoi isällään olevan 1972 Chargerin 500cid koneella ja oli kovasti innostunut aiheesta ja Chargerilla kumia poltellut, aikoi itselleenkin ostaa isolohko Dusterin tms. kun mahdollisuus tulee. Mukava oli jutella tämän kaverin kanssa kun näki että oli oikeasti aiheesta innostunut, tuntunut kuitenki jo vuosia että ei noita nuoria tämän harrastuksen pariin oikein tule, antaa heti vähä toivoa kun yhdenkin terveen nuoren miehen tapaa vuonna 2020 :D
   
  viikinki75, FuryIII '71, maverick999 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 12. bathory

  bathory Gearhead

 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  ToniR, malvasto, kimmok2014 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. Kemer

  Kemer 2nd gear

  törmäsin YLE:n sivuilla muutaman vuoden ikäiseen juttuun jossa oli jenkkiautoilusta haasteltu Jan Richardsonia Vaasasta ja eikö tämä ole sama heppu jolla se 4d Hemi Belvederekin oli joskus raatona vuosikausia vai onko se raatona vieläkin kellä nyt onkin nykyään,en tiedä?
  No,anyway jutussa pointtina että harrastelu on yhä suosittua eikä litrahinnoilla mitata suosiota..eikö?
  Tarkoitetaanko tässä näyttelyautojen rakentelua jossa tosiaan ei litrahinnat paina kun ei ajetakkaan,yleensä harrasteikäisten jenkkien kanssa puuhastelua pääpainona nämä ruisku ja digitaaliajan vehkeet jää tulkinnanvaraiseksi mutta hyvä jos niinpäin kummiskin.
  Toinen pointti oli että hyväkuntoiset vanhat jenkkiautot on haluttuja,hinnat nousseet 5v aikana tuplasti ja rupeaisi olemaan viimeiset hetket tehdä löytöjä?
  Maailmallako yleensä vai suomessako tämä hintapuoli tai haluttavuus kehittyneet tolleen?
  Mikä sitten luetaan vanhaksi tässä harrastelajissa,varmaan ainakin kaikki jo 50-60 lukuset ja hyvät 70 lukusetkin rupeaa harvenemaan määrätyillä merkeillä+malleilla mikä ny sitten "hyvän"määre onkaan kenelläkin ku toiselle riittää ruosteeton rullaava tai että osat suurinpiirtein tallella puuttuvasta pohjasta ja umpijumisesta tekniikasta huolimatta ja toinen tahtoo suurinpiirtein muovit yhä penkeissä löydön Floridan 1:ltä eläkeläisomistajalta jossa 50t miles ja kaikki nuo "hyviä" ostajan silmissä.
  Kovasti minulla värinöitä että löytyy yhä rutkasti isompia ja pienempiä malleja jotka häävisti kelpaa oikein kenellekkään jopa 50 luvulta 80 luvulle ,edes ne paremmatkaan yksilöt vai tarkoitettiinko tässä jotain määrättyjä haluttuja malleja joita etsittävä löytöinä?

  Dodge ja pienet valmistusmäärät tuntuu oudolta kommentilta mutta Chevyyn nähden varmaankin verrataan ja uustuotantoon,riippuu mikä on "vähän"mutta eiköhän Dodgeja taottu niitäkin kohtuupaljon mutta toki Dodgella joissain korimalleissa valmistusmäärät pieniäkin jos Chevylläkin toki mutta ontuva vertaus jotenkin ja eihän toki kaikkiin Chevyihinkään uusia tai kunnostettuja kromattuja puskureita löydy . Linkkiä en taida laittaa mutta :yle,jenkkiauton kunnostaja ei euroja laske. Sillä pitäisi löytyä.
   
  Muokattu: 6.9.2020
 15. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Kyllähän sitä kiinnostusta nuorisolla olisi, mutta ei ne tunne mitään yhtymäkohtaa 50-60 luvun jenkkeihin, niinkuin me keski-ikäiset. Niitä kiinnostaa 1990-2000 lukujen autot ja mitä Amerikan autoteollisuus silloin toi markkinoille...? Pickupeja ja SUV:tä. Ei sellaisesta saa mitään sporttista ja se alkaa olla liian iso päivittäiseksi nuorisorassiksi. BMW on kova sana ja niitä rakennellaan.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 16. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  tai sitte hinnat on sellasia niissä 50-60 luvun jenkeissä että pistää miettimään ostasko jotain muuta sillä rahalla
   
 18. Perjantaissa Harakka ja tämä pillurallidokkari:

  Perjantai-dokkari
  Bensaa suonissa


  Milla, Inka ja Venla rakastavat autoja ja viettävät vapaa-aikansa joko rassaamassa tai ratissa. Vauhti ei hyydy vaikka sakot välillä rapsahtavat. Kesän kruunaa Forssa night cruising. Ohjaaja Saara Nyystilä.
   
 19. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Ainakin facen perusteella oon saanut sen käsityksen, että nuoret ja vähän vanhemmatkin naiset on kiinnostuneet pirusti jenkkiautoilusta. Mun mielestä ikinä ei ole ollu näin paljon amerikanautoilevia naisihmisiä. Klopit sitten vain pelaa ja syrjääntyy. :confused:
   
  12345678910, Harri S, kimmok2014 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. 69

  69 3rd gear

  Kyllä!
   

Kerro tästä muillekin!