Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Moottorissa pitää olla hajun ja äänen lisäksi venttiilikopat. Siks vahva ei sähkömoottoreille ja Lässyköille.

  Mutta onko raadilla mitään faktaa, että milloin se harrastajien ikääntyminen, loppuminen, ilmastonmuutos ja yleinen surkeus alkaa vaikuttaa näihin hintoihin negatiivisesti? Olis yks tämmönen RM21 1970 henkilökohtaisella Bucket -listalla, mutta näyttää hinnat menevän 10k ylöspäin joka vuosi. Ainakin Maailmalla, Suomessahan on tunnetusti halvat harrasteautojen hinnat.

  [​IMG]

  https://www.forbbodiesonly.com/moparforum/threads/1970-plymouth-roadrunner-fc7.229671/
   
  Muokattu: 16.10.2021
  impala67 tykkää tästä.
 2. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Tuota on aika helppo seurata. Ilmoituksiin tuppaa tulemaan "SOLD" ennemmin tai myöhemmin.

  Toteutunut kauppahinta on tietty aina eri asia eikä yleinen tieto. Olen kyllä itse törmännyt myös tapauksiin, joista olisi pitänyt maksaa ennemmän kuin alkuperäinen pyynti. Samoin siihen, että noita omia rupponoita soitetaan ostettavaksi kerran pari vuodessa, vaikka ne ei missään myynnissä ole olleetkaan ja tarjottu jopa ihan oikeata rahaakin.

  Ja kyllä, rullanokka se olla pitää ja tietty mekaaninen.
   
  Retem tykkää tästä.
 3. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Onko sulla tietoa ja mielellään lukua, että kuinka paljon "hot rodding" 0n kuormittanut ympäristöä? Mulla ei ole, mutta veikkaan lukua 0.000000000001 %. Oonko edes sinnepäin oikeilla jäljillä?
   
  Rollercam ja Jukka_S tykkäävät tästä.
 4. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

  Nettitotuuden perusteella länsimainen kokonaispäästö on hyvin linjassa EUssa jopa laskenut.
  Jos mukaan otetaan väeston kasvu ja ajonevojen määrän kasvu 1970-2020, niin per capita luku on pienempi kuin ennen? Mikä meni pieleen?
   
 5. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Nämä siteeraamasi luvut eivät päde kun kyse oli nimenomaan hot roddingista ja sun postaamat luvut on vain yleisiä lukuja päästöistä jossa on mukana aivan kaikki päästöjä tuottavat asiat.

  Nyt hieman ryhtiä siihen "nokan rullailuun" eikä pelkkää baittaamisen yritystä. Painotus "yrityksellä"
   
 6. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Kun tuotetta on saatavissa rajallisesti kuten vaikka muskeliautojen kohdalla ja kysyntää on valtavasti niin silloin hinnat kipuavat joka vuosi, kysyntä/tarjonta. Jälleenmyyntinäkymät ja toteutuneet kaupat ovat varsin hyvällä mallilla ainakin toistaiseksi, tulevaisuudesta on sitten hankalempi sanoa. Muutosta tuskin tulossa ihan lähivuosina ja huutokaupoista näkee helposti toteutuneet myyntihinnat ja vapaat markkinat seuraavat näitä hyvin identtisesti.
   
 7. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  [QUOTE="Rollercam, post: 3826835, member: 163346"

  Mutta tämä sähköjenkkiautojen (Teslat, e-Mustangit, jne) ostohinta-asia tulee 100%:n varmuudella korjaantumaan ajan kanssa sillä myös sähköautojen hinnat tulevat vääjäämättä laskemaan sille tasolle, että nuoriso alkaa silpomaan ja "hot roddaamaan" käytettyjä Tesla-/Musse-/jne sähköjenkkiautoja omanlaisikseen siinä missä vastaavaa tekivät oman aikansa Wanhan Liiton tosimiehet hiilivety-yhdistekulkimilleen :eek:.
  [/QUOTE]

  Eipä noita uusia autoja enää samalla tavalla silvota, kuin vanhoja autoja.Kiitos kaikenmaailman tyyppihyväksyntöjen. Kyllähän muovia voidaan ympätä ympäri autoa, laitella vanteita sun muita, mut onko se taas sitä hot roddingia vai ihanko vaan tuningia. Ehkäpä nämä sähköautot tulee olemaan enemmän tuning-harrastusta, kuin sitä perinteistä hot roddausta.
   
 8. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Roller cam kirjoittaa juuri samoin kuin Karne, vai mikä se oli, taannoin. Ei harrastajat kirjoita tuolla tavalla. Surkea yritys.
   
  Desoto57, Rollercam, Kruunusaari ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. 1320

  1320 Gearhead

  Nyt ekaa kertaa joutui kyllä käyttämään OD:n käyttäjän ohitus-ominaisuutta. Ei tuota sekoilua jaksa kukaan lukea.:wc::wc::wc:
   
  Desoto57, Rollercam, Kruunusaari ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Ohitettuihin meni, saa trollailla ihan keskenään.
   
  impala67, Desoto57, Rollercam ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. Rebel_1996

  Rebel_1996 2nd gear

  Ilman trolleja ja narsistia moni lanka olisi täällä parempaa luettavaa.
   
  Desoto57, Peeaa, Rollercam ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Pari sivua aiemmin oli puhetta sähköautojen ulkonäöstä. Mielipide asia, mutta Mach-E on selvästi kauniimpi Teslan rinnalla. Olihan Tesla kyllä silloin 2018 loppuvuodesta hienoa ekaa kertaa nähdä livenä, mutta nyt muutaman vuoden päästä kun niitä on joka puolella tai ainakin näkee yhden per viikko. Riippuu ihan missä päin kulkee.

  Omasta mielestäni Tesla on vähän sellainen kolmen mantereen sekoitus. Japanilainen ulkonäkö, amerikkalainen mahtipontisuus ja koko ja saksalaistyylinen sisusta.
   
 13. Kalja imuri

  Kalja imuri 1st gear

  Minä haen varmaan apteekista lasipullossa bensiiniä kun ei ole enää korttiakaan silloin:p ja mun 57 coupe de ville on silloin jonkun muun ongelma:D
   
  Rollercam tykkää tästä.
 14. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Voi kai sitä elämänsä noinkin käyttää... o_O
   
 15. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Se on Trollercam.

  Mutta eikö lässykässä tosiaan ole venttiilikoppia? Voisiko siihen kuitenkin lisätä sellaiset, olisiko se sitten jo moottori? Onko muute muovihemissä venttiilikopat? Onko se hyväksyttävämpi nykymoottori?
   
 16. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Tähän väliin hyvä laittaa ajankohtainen muistutus: ÄLKÄÄ RUOKKIKO TROLLIA!!!!

  Se on jokaisen palstalla kirjoittavan oma päätös antaako trollille siimaa ja huomiota jolloin hän saa validaation tekemiselleen ja jatkaa.
   
  impala67, Retem, Pikuppeilija ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Myyty, viikossa meni.
   
 18. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Juuri näin ja käyttää sitä asetuksien OHITA täppää, niin kyseisen trullinokan sekopäiset jutut ei enää näy :poff: (tosin vaatii sitten kirjautumisen OD:lle)
   
  Isamu tykkää tästä.
 19. Joskus trolli voi olla ihan viihdyttävä ja nokkela..

  ..ja joskus taas ei. Tämän trollin jutut on jälkimmäistä ja sisäinen itsesuojeluvaistoni auttaa skippaamaan sen saissen.
   

Kerro tästä muillekin!