Kolarikorjaus ja ruoste

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja umpio, 23.2.2014.

 1. umpio

  umpio 3rd gear

  Auto oli kuskin puolen kyljen osalta kolarikorjauksessa marraskuun ensimmäisellä viikolla 2013. Nyt korjatulla osalla näkyy kuplia, joiden alla takuuvarmasti muhii ruoste. Ennen korjausta tuolla alueella ei noita kuplia näkynyt. Omasta mielestäni kaikki ei ole mennyt oikein; pystysuunnassa keskellä kylkilinjaa on tarkempi sijainti noille muutamalle kuplalle. Pitäisi ilmeisesti ottaa tuohon korjaamoon yhteyttä, mutta tuon kolarikorjauksen tiimoilta jäi niin paska maku suuhun, että en haluaisi olla missään tekemisissä ko. lafkan kanssa jollei ole pakko. Eli: onko reklamaatioon aihetta?

  E:Auto vm. 1996, joten onhan tietty mahdollista (jopa todennäköistä) että vanhaakin ruostetta on. Mutta eikös kolarikorjauksen yhteydessä maalipohjia varten kuitenkin peltipinnat putsata?
   
 2. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Vuoden takuu pitäisi olla työlle. Anna korjaamolle mahdollisuus korjata asia. Sanot vaan että otat yhteyttä muutoin "tavaran tarkastajaan". <- Toimii.
   
 3. toivaja

  toivaja Gearhead

  Vuoden takuu paitsi jos autosta löytyy ruostetta.
  Tosin korjattavat ovat meillä aikapaljon uudempia, merkkiliikkeessä kun ollaan.

  Joskus joutunut vähän vanhempaa kalustoa korjaamaan ja jos ruostetta löytyy, ja asiakas ei niistä maksa, niin ei takuuta anneta.
  Vakuutus yhtiöt ei maksa extraa ruostuneiden kolarivehkeiden ruostekorjauksista.
   
 4. jallu81

  jallu81 3rd gear

  mä kävin korjauttamassa skylinen kyljen yli vuodentakaisen kolarikorjauksen jälkeen ja ilmaiseksi sen siellä korjasivat. omistaja sanoi että heille on tärkeämpää hyvä maine kuin halpa tuntihinta :)
   
 5. umpio

  umpio 3rd gear

  Korjaamo oli paikannut hytin alareunasta, helman takakulmasta, ruostevaurion, joka myöskin laskutettiin minulta, eli ruosteeseen tuon perusteella oli kiinnitetty huomiota. Tuolla nyt kuplivalla alueella ei tosiaankaan ollut mitään ruostetta, kauempana kyljessä kyllä. Tuota kylkiruostetta eivät korjanneet eivätkä edes kysyneet että haluaisinko että se korjataan; vetivät vain laikalla maalikuplat pois ja maalasivat reikien yli :argue:
   
 6. DX

  DX Double Gearhead


  "heille on tärkeämpää hyvä maine kuin halpa tuntihinta"

  Eli laskutetaan vähäse ylimääräistä jokaisen kupan "korjauksista" vaikkei korjattaisikaan jotta ruosteen ylikittauksista aiheutuvat satunnaiset reklamaatiot sit mahtuu sujuvasti jo etukäteen maksettuihin.

  Tää ei oo vituilua kenellekään, purin vaan normi käytäntöä kuvailevat korulauseet helpommin ymmärrettävään muotoon.

  Nuis on sattumaakin mukana,
  vaikka koittas olla kuin johdonmukaisesti huolellinen,
  joskus etulokkari kestää hyvänä maailman tappiin vaikka se olis melkein pelkkää karvakittiä ja toisaalta joku olematon nurkkaus saattaa vittuilla kukkakimpulla parin vuoden välein vaikka sille tekis mitä.

  yleensä keskellä peltiä olevat ruosteet voi jättää lähes huomiotta kunhan ne eristää säältä kunnolla,
  toisaalta nurkissa ja saumoissa tervekin pelti voi pussahtaa suht pian vaikka yrittäis tosissaan, koska täydellinen eristäminen on mahdotonta, piän kestovesilätäkkö sisäkantissa ja sen alla piänikin huokonen,
  rätistä maalin sisään jäänyt kuituputki riittää ja lämpötilavaihtelu pumppuna, son morjes.
   
 7. jallu81

  jallu81 3rd gear

  siis tuo mun auton korjaus oli turun alueen korjaamoista halvin, ja jälkeenpäin tullut kuppa oli siinä rajoilla mistä olivat hioneet ja maalanneet. auto makasi vaan tallissa melkein vuoden, jolloin huomasin muutamat kuplat maalauksessa. maalamon omistaja vaan sanoi että kyllä he sen korjaa, jos ei siinä mitään ollut ennen korjausta. se on vaan kun on noita vakuutusyhtiön tapauksia, niin korjaamoilla on todella tarkat ainemäärät käytettävissä niihin korjauksiin(yhtiön tarkastaja yleensä ilmoittaa) ja se tuottaa isoja ongelmia korjaamoille.
   
 8. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Kyllä se ruostekuplan rapsutus nyt siinä menee,ihan merkkiliikkeessäkin. Se että jos osa on täysin paska niin tietty ilmoittaa asiakkaalle asiasta.Muutoin tuo vuoden takuu työlle. Ja kyllä kannattaa panostaa korjaamon laatuun,menee sitä maalia katsokaas roskiinkin asti. Tekee työt kunnolla,pysyy maine ja PYSYY ASIAKKAAT. Tällä hetkellä on kova kilpailu asiakkaista jos ette tiedä.Huono (pystymätön) putiikki on äkkiä ilman töitä jos alkaa nirsoileen. :rotfl:
   
 9. jusku1

  jusku1 3rd gear

  Asiakkaista voi ollakin kova kilpailu, mutta hinnat ovat silti pilvissä.
  Miksi näin? (Oikea vastaus EI ole: "laatu maksaa")
   
 10. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Niin no,minä en päätä hinnoista. :D Saas nähdä missä on se korjaamo joka ensimmäisenä lähtee laskemaan tuntiveloitusta!Tätähän ei ole tapahtunut oman työhistorian aikana kertaakaan (13 vuotta.)... No on kai tuo kulurakennekkin kova.Ainakin kun luin artikkelin auto ja konekaupan lehdestä oikein. Kun on noissa korjaamoissa paljon töissä ihmisiä jotka eivät tuota "rahhoo". :D Tosin laskiskohan nuo hinnat silloinkaan.
   
 11. DX

  DX Double Gearhead

  Mites toi takuuhomma menee jo ennestään uudelleen maalattujen pintojen kanssa jotka näennäisesti on ruosteettomia,
  nimittäin vitustaskos sen tietää mitä kaikkea hinkkarin alle on jo piilotettu.
   
 12. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  No meillä nyt ainakin tehdään,tietysti harkitaan mutta välillä nuo hommat on aikas vaikeita.Vähemmällä pääsee kun tekee pois. Tosin alkaa nää ruostehommat oleen kohtuu harvinaista kauraa noiden uusien autojen kanssa touhutessa. Melkein tarvii että on tullut jokin kivenisku,huolimaton lasinvaihtaja ollut jne.. Eli naarmu mistä kuppa on lähtenyt liikkeelle.
   
 13. jusku1

  jusku1 3rd gear

  Et tietenkään päätä jos olet "duunarina" isännälle :wink:
  Onko parempi että firmoja menee tätä menoa nurin kuin se että kilpailisivat hinnalla ja laadulla? Mietipä sitä :odroll:
  Eikä kestä kauan kun virolaiset ja polakit sun muut tulevat ja vievät persaukisten suomalaisten rahat.
  Korimestareita nekin ovat :poff:
   
 14. Putte

  Putte 1st gear

  Vakuutusyhtiöt ei tingi, koska ne rahastaa kaiken asiakkailtaan moninkertaisesti. Jos korjaamo nostaa hintojaan, niin vakuutusmaksutkin nousevat.
   
 15. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Kyllä itse asiassa meillä vielä laatuetu on puolellamme,on viron pojat eteviä mutta osaavat myös hyvin tarkkaan laskea mikä kelpaa asiakkaalle ja mikä ei.. Kyllä niistä on saanut lukea. Muutamaan tuontiräpsään joutunut tahtomattaan sekaantuun niin kyllä joo on nähnyt mitä pikkupikku polakit ovat saaneet aikaiseksi. Todelliset "korimestarit" . :wc:
  Tuolla ne ovat pöyhimässä itseasiassa työmaan roskiksia hyvien löytöjen varjolla!!! On tässä maassa vielä nyt pikkuisen ammattiylpeyttä että hommat tehdään asiallisesti ja sillain kuin ne kuuluu tehdä. Loppujen lopuksi kun ei sitä halua edestään löytää minkä taakseen jättää. Tämä kun ei ulkomaalaista niin hetkauta. Lisäksi me ollaan vielä velvoitettuja antamaan takuuta työlle. :wink: Ja kyllä yhtiöt tinkii,voi vittu voisitte kuvitella mitä peliä sekin on. "Jos ette tee siihen ja siihen hintaa niin viedään työt muualle!".
   
 16. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Itseasiassa veikkaan että vakuutusmaksut nousevat ihan vaan paljolti sen tähden että nykykaluston korjaaminen (OSAT) saavat monet korjaukset kannattamattomiksi.Kulut ylittää auton arvon. Auto on hieman kertakäyttökamaa kun tulee kunnon tälli. Ja niin ne on itseasiassa suunniteltukin, kerran myötää suunnitellusti,toisella kertaa ei niinkään.Kyllä meillä halua korjata on huonompiakin tapauksia,juuri itseasiassa katsottiin talven (lyhyen sellaisen) saldoa.Sen verran oli kaikki menny pahasti että korjaaminen ei millään pajalla ollut mahdollista enään. Ehjempiä saa halvemmalla..Vaikka työn olisi tehnyt ilmaiseksi.
   
 17. DX

  DX Double Gearhead

  Jos mulle vastasit niin tämä ei mitenkään vastannut kysykseeni, mutta joo.
   
 18. JiiTee

  JiiTee Gearhead

  Ronskisti kun sanotaan, niin ajoneuvo korjataan kolaria edeltävään kuntoon. Näin lukee suurin piirtein korjausohjeistuksessa.... Eli kaikkia rupuja ja naarmuja ei tarvitse eikä kuulu korjata kolarikorjausen yhteydessä. Eihän näin kuitenkaan voi tehdä tai voi laittaa ovet säppiin. Puskaradio on se kovin markkinointikanava tällä alalla...

  Villellä on pointtia varsinkin noiden osien suhteen. Jollain osilla on aivan mielipuoliset hinnat, että jonkun lompska kyllä lihoo.... :odroll:

  Onkos Ville Käyttöautossa vielä pelliseppänä?
   
 19. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Tunnemmeko?
   
 20. JiiTee

  JiiTee Gearhead

  Eli oot... :rotfl: Vain etäisesti tunnetaan/tiedetään. Olin 2000-luvun alussa Käyttöautossa harjoittelussa. Molemmilla puolilla... :wink:
   

Kerro tästä muillekin!