Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

 1. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Mersua pitää vilkuilla silleen vähän huomaamatta kulmien alta, ei saa tuijottaa, luullaan muuten kateellisesti. Jenkkiä saa tuijottaa monttu auki, vähän sormellakin osoittaa, joku hullu tossa taas menee, eikö se ole kuullut kuinka paljon bensaa ne syö?
   
  kerkko, Jori85, Temppis ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Nyt on kaksi vaihtoehtoa. Joko kohtasin vitsiniekan tai sitten mersumiehen. :lol:
   
 3. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Ei mulla ainakaan mersua...

  Suosikkikysymykseni ihmisiltä on "Miksi sulla, Harri, on tämmönen auto?". Tai pitkäaikaisempien ystävien kohdalla "Mä mietin, että miks... mut sit mä muistin, että... SÄ".

  Kaikkea tätä on nyt ikävä, kun ajan päivittäin japanilaisella pikkuautolla, joita tässä kaupunginosassa jo pyörii kymmenkunta samanlaista, osa jopa saman värisiä.
   
  viikinki75, isalmela ja passerby tykkäävät tästä.
 4. Jamppa

  Jamppa Gearhead

  kyl tuo saattaa pitää paikkansa. Ainakin muutama kerta on vilkuteltu ja moikattu kun mesellä ollu liikenteessä
   
 5. Rane 66

  Rane 66 Gearhead

  Kyllä mulle ainakin yleisin kommentti on ollu että olishan se pitäny arvata että se on sun.
   
  viikinki75, isalmela ja leivonharri tykkäävät tästä.
 6. matti R

  matti R 2nd gear

  Näin omakotitaloalueella monet naapurit sanoo että tykkäävät äänestä kun caddy röplöttää tyhjäkäyntiä pihassa.
   
  maverick999 ja fudge85 tykkäävät tästä.
 7. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Mulla on Suzukissa start'n'stop ihan äänimaailman takia.
   
  maverick999, 1purehell ja isalmela tykkäävät tästä.
 8. fudge85

  fudge85 3rd gear

  Tänne perälle on vuojen sisällä ilmaantunu usiampiki Silverado.. Yks tuttu sitä sanoi että on muillaki lavureita ko mulla... Mutta nethän on nuita "pikkusia" lyhyempiä ko sulla ;)

  tosi vähän tuuan maahan näitä pitkällä hytällä ja pitkällä lavalla olevia :(
   
 9. karra

  karra Double Gearhead

  60-lukuiset mekaaniset ruiskut kuutosissa(kin) syö ihan tautisesti maantiellä kun ne kiertää reilusti yli 3 tonnia satasen vauhdissa. Eikä D-tai K-Jet ruutat tuoneet parannusta, vasta 1981 Energy Program pudotti kulutusta lähemmäksi inhimillistä tasoa. Vissiin 40 vuotta sitten ei se mersun kalleus vaan se kulutus teki sen että rikkaat vaan taikka firmat niillä ajeli... :D
   
 10. Hellfirebird

  Hellfirebird Gearhead

  Pari mielipidettä ollu pitkästä aikaa harrastukseeni... Jokin aika sitten ilmatilaani loukattiin ns, puhkaisemalla rengas la-su yön aikana. Toinen hiukka positiivisempi oli eilen, kun koiraa ulkoiluttamaan lähtenyt tuntematon iäkäs mieshenkilö totesi samaisesta ameriikan raadosta :"teillähän on siinä oikeen auto, eikä mikää nissani"
   
  fudge85, isalmela, maverick999 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. maverick999

  maverick999 Gearhead

  All hope is not lost

  Joskus kun tutut miettii auton hankintaa, heitän piruuttani puolihuolimattomasti suosituksen Town carista. Ja kun tiedän miten kapea katse porukalla keskimäärin on niin saa nauttia siitä seuraavasta vuoropuhelusta. Ekana vähän naureskellaan ”jenkkilaivaa”. Kerron, että mukavampaa matkarekeä saat hakea. Matkustamotilaa enemmän kun tila-autoissa. Suunniteltu kestämään ydinpommi, helppo huoltaa ja osat maksaa alle puolet Anjoviken osista.
  No joo joo mut pitäis olla farmari kun tarvii kuskata kamaa... No konttiin menee 600 litraa, vertaahan nykyisiin farkkuihin tai katumaastureihin. No okei mut kuluttaahan se ihan hirveesti? Itellä menee maantiellä 8,5-9,5 ja sekalaisessa 13-14...
  Mut mut kun.

  No kukin ajaa millä tykkää, ite tykkään Town carista. En oo päivääkään katunu tätä hankintaa. Muut saa tykätä vaikka Priuksesta ja uskotella itelleen mitä haluavat.
   
  Muokattu: 24.8.2020
  1purehell, viikinki75, karivanner1 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Tänään kuultua kun kauempaa meni 80-luvun lopun mattamusta Chevrolet Caprice farmari.


  -Hei, tuolla menee taas se sun näkemäsi auto.

  -Joo, se saatanan ruumisauto.
   
 13. wiwwe

  wiwwe 3rd gear

  Näitä samoja keskusteluja on tullu käytyä itekkin, sedan koppasen Buickin konttiin mahtu neljän lapsen ja kahden aikuisen viikonlopun mökkikamat konttiin eikä tehnyt edes tiukkaa, kamat sisälti myös yhdet rattaat ja viikonlopun safkat.

  Kulutus on maltillinen, osat on halpoja ja vakuutuskin on halpa.
   
  maverick999 tykkää tästä.
 14. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Pari viikkoa ja noin 2tkm tullu ajeltua Dodge Magnum AWD 5.7 Hemillä. Kommentit, se ei kuulosta yhtääv V8. Onko toi jollain V6 tai diesel... ai ei. Paljon se vie? 10-12l/100km. Niin vähän. Mutta kulkeeko se mihinkään, kun on niin hiljanen yms...
  Eihän sen tekniikka voi kestää. Ai se onMersu yms...
  Ettäs on tullu selitettyä parin viikon aikana paljon :D
   
  passerby ja maverick999 tykkäävät tästä.
 15. Catiska

  Catiska Gearhead

  Paljon kysellään kun johonkin pysähtyy. Tyypillinen kysymys, kuinka nopeasti tuo kiihtyy (3,8s 0-100km/h).
  Seuraava kysymys, kuinka pitkästi tuolla pääsee yhdellä latauksella. Siihen sitten kertomaan ettei patteriautojen toimintasädettä kannata ajatella kuten bensa-autolla, tämä kun tankkaa itsensä täyteen kun nukut.
   
  Muokattu: 27.10.2020
 16. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Jos se muovihemi ei kuulosta kasilta, niin putkistoa rassaamalla tilanne muuttuu helposti. Jeepin hemissä on mukavat kasiäänet kun sen jättivaimentimen auton alta vaihtaa pienempään läpihönkäisevään ja jättää sen resonaattorin paikalleen ulostulon luokse. Riittävän hiljainen silti maantiellä vaikka olis herkkäkorvia kyydissä, mutta kiihdyttäessä murisee kyllä!

  Ja aiheeseen senverran, että yksi kulutuskysely tuli viime viikolla, en jaksanu ruveta selittää mitään, vastasin vaan että haluatko tankata? :)
   
 17. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Juurikin tämä on suunitelmissa. Siis se on todella hiljanen... renkaiden rapina kuuluu ennemmin kuin muu auton ääni.
   
 18. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Sen verran kyllä pitää ajatella, että niinkuin kaveri havaitsi, ettei Fiat 500E:llä tee hevon helvettiä Pohjois-Pohjanmaan lakeuksilla. Kyllä sen toimintasäteen pitää olla enemmän kuin 130 kilsaa (plussa kelissä). :confused: Kun ei ihan pääse mihinkään "isolle kirkolle", vaan aina jää välille.
   
 19. Catiska

  Catiska Gearhead

  Ymmärrän kun puhutaan Fiudesta. Mutta kommentteja Jenkkiautoista keskustelussa patteriautoista puhuttaessa kyseeseen tulee lähinnä Teslat.
  Mukavasti tuli eilenkin Raumalta Lappeenrantaan ilman lataustarvetta. Toki sekin olisi ollut mahdollista siinä matkalla, kahdesti kun pysähdyin kuselle ja kahville, eli siinä samalla olisi mennyt jos tarvetta olisi ollut. Mutta tuo 430km ei anna aihetta.
   
  1purehell tykkää tästä.
 20. redneck1

  redneck1 Gearhead

  (Keskustelu jonka kävin jokunen aika sitten)

  -Katos, tuossakin on tuollainen hieno jenkkiauto. Joku Chevroletti.

  -Joo, se on meidän auto.

  -Ihanko tosi.:eek: On kyllä hieno.
   

Kerro tästä muillekin!