Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

 1. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Joku aamu pari kesää sitten kisoihin lähtiessä Haagan TB:llä tulee rähjäinen, känninen, vanha spurgu selittämään, että "toi on mun vanha auto, mä ostin sen uutena vuonna '66". Juttu piti paikkaansa.

  Viime syksynä sanoin muijalle, että kone hajos. "No kai se nyt hajoo kun sitä pitää aina ropata".
   
 2. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead


  LOL, älä tapa mua nauruun, ensin se "kytkin turbaani" ja nyt tämä.
   
 3. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Viime sunnuntaina tallinovi oli auki ja
  2,5 vuotias tyttäreni seisoi kynnyksellä ja hetken ihmeteltyään osoitti puulavan päällä jököttävää 454:sta ja sanoi "isolohko".
  En tosiaankaan tiedä mistä likka sen tiesi???
   
 4. ToniR

  ToniR Gearhead

  Kaveri vei Belvedereä(440+man) katsastukseen.
  Katsastusmies hyppäsi kuskin pukille ja käänsi avaimesta painamatta kytkintä. Auto loikkasi eteenpäin ja katsastusmies pelästyneenä kommentoi: "eiks nää yleensä oo automaatteja?"
   
 5. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Ostin -95 Cadillac Concoursin hiukan kovaäänisen Buickin tilalle ja kun oltiin ekana päivänä lähdössä liikenteeseen, niin 5- vuotias poikani tokaisi: "Nonni, nyt tää ei sit lähe edes käyntiin". Ja auto oli tietenkin käynnissä.
  Toinen saman skloddin neronleimaus oli, kun vaari alkoi kyselemään, että onko siinä Cadillacissa.., niin poika keskeytti ja tokaisi tyynesti:"siin on kaikki".
   
 6. KTM

  KTM Gearhead

  Sama juttu viime vuonna katsastuksessa. Ingenjööri koetti survoa vaihdetta pesään (350+4-speed manual). Ei mennyt vaihde päälle ja vilkaisin ikkunasta sisään. Äijä seisoi jarulla ja kiskoi keppiä kuin heikkopäinen. Manitsin kytkimen polkemisen helpottavan vaihteen kytkeytymistä. Ingenjööri katsoi hölmistyneenä polkimia ja totesi: "Ai tää onkin manuaali.". Sokea kai se oli, kun keskikonsolissa kepin juuressa oli vaihdekaavio ja kepin nupissakin oli H-kaavio kuvattuna.

  Pari sattumaa vuosien varrelta talliin kurkistelijoilta kuultuna:

  #1. Hilpeässä humalassa oleva ns. rakentelijaässä tulee kurkistelemaan konetta (Chevy 327) ja toteaa: "Tää on lättäpää mä tiedeän. Korjasin just kaverin Valiantiin vastaavan lättäpää.". Tiesin kyseisen Valiantin ja siinä oli keulilla 340cid+blower. Eikä tämä ässä ollut ko. konetta kyllä tehnyt.

  #2. Vanhempi guppe katsoo talliin ja kyselee, että onko tämä Kuplan vai Triuphin alustalle tehty. Selvitin hiukan kypsänä Vetten olevan ihan omalla rungolla. Guppe kävi katsomassa konepellin alla ja hetken kuluttua totesi arvioineen tilanteen pieleen. Hauska isäntä, oli ollut sodan aikana ilmavoimissa mekatsuna Messerchimt 109:llä lentäneessä laivueessa. Hyvät jutut eksoottisesta lentokonetekniikasta.
   
 7. Timmo

  Timmo 1st gear

  Jo se nyt on kumma jos puoluekannankin näkee siitä millä autolla ajaa. Vaan vielä kun on tämmönen pitkätukkahippi ja jenkillä ajaa niin mitähän meinaavat sitten. Varmaan saavat unettomia öitä kun miettivät toisten asioita.
   
 8. Fastback

  Fastback Gearhead

  Mä sain tänään kuulla Mustangia ihmettelevältä hepulta, että se ajoi sitä ekakoppasta mustangia silloin '63 kun ne tuli myyntiin... "joo joo". En jäänyt kyseleen oliko hyvä ajaa. Ei tiedä vaikka olisi ajanutkin, aika yleensä kultaa muistot ja seoitta vuosiluvut. Kuitenkin kävi tyyppäämässä Taunusta..


  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Fastback 2004-05-15 08:58 ]</font>
   
 9. Forvolet

  Forvolet 1st gear

  Tuntuu, että kysellään ja joutuu selittelemään päivittäin. Tässä pari.

  Känninen äijäjoukko näki Chevyni ja oli kysymystä, jos jonkinlaista. "Tämmösellä saa varmaan naista iltasin?" oli yksi, johon vastasin: "Ei aamullakaan puutteessa tarvi olla..." Siihen loppui suunpieksentä.

  Eilen pidemmän linjan mm. jenkkiharrastaja ihmetteli viriteltyä lättäpäätä:" No kyllä näyttää jo päällekin päin tehokkaalta, taitaa olla oikeen tuplanokilla?" Ei ole sivuventtiilitekniikka näköjään kaikille tuttua.
   
 10. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Muinaisen tyttöystävän äiti nähdessään tyttärensä 62-Buickini kyydissä ensimmäisen kerran: Minkä huorahaavin kyytiin sinä olet itsesi laittanut!?
  Oli muuten äiti nolona kun jatkossa heidän luonaan kävin...
   
 11. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Ranskansämpylällä joskus ajelin ja liikennevaloissa nuoripari ohikulkiessaan tavasivat hiukan väärin nokkamerkissä olleen Vedette-tekstin ja ihmettelivät ääneen Corveten muotoilua!
  Ja kun auto oli mattamusta niin se tuntui ihmisiä pelottavan vaikka alkuperäiskuntoinen ja liki laulamaton olikin. Kerran pikkupoikaa kiinnosti tehdä lähempää tuttavuutta mutta äiti veti pois ja sanoi että "ei, se on semmoinen auto!". Olikohan tädillä muistossa entisaikojen tanssilavakeikat...
   
 12. bbford

  bbford Gearhead

  Kommentti pikkupojan suusta:"Isi,isi,kato se lepakkoauto tuli taas".
  Ajoin kotipihaan Vulva amazon kustomilla missä oli scallopit keulassa.Kai se sit näytti pätmobilelta?

  Sama vulva kamun firman pihassa,sisälle ampuu vanha isäntä ja kyselee et mikä auto se on.Oli kuulemma tullu vaimon kanssa riita siitä mikä vessa oli kysessä.Tiedä sit kumpi voitti ja mitä oli veikattu...

  Sama vulva,känninen mäluenveekasiawannabe tuli sanomaan et "tosi siisti ´50 ford sulla" eikä uskonu millään et se on volvo.

  Kaverin ´61 cdv Caddy parkissa,juntti tulee viereen:"mulla on ollut just tälläinen viisysi"
   
 13. kojo

  kojo Gearhead

  Yhtenä koleana syysaamuna starttailin aavistuksen väljää 6.2Dieseliä tossa parkkiksella ja yks eukk kipittää kauheella vauhdilla ohi samalla hetkellä kun se käynnistyy ja huutaa että hankkisit katalysaattorin, harmi vaan että eukolla oli niin kova vauhti päällä, mulla oli just lavalla dieselöinti projektista yli jäänyt katti :lol: Tänään olin sitten tankkaamassa pu:ta ja jossain siinä 40 litran paikkaille taakseni tulee joku volkkari (virtually worthless) kököttää siinä jonkun aikaa odottamassa ja ilmeen kiristyessä kaiken aikaa sadan litran kohdalla nosti kytkintä ja poistui...
   
 14. HornetRWB

  HornetRWB Gearhead

  juuh. oma harrasteauto on '70 AMC Hornet SST.
  kts. kuva:
  http://www.riversiderebels.com/amccf/ta ... b_side.jpg

  kuulin tässä viime vuonna eräältä mustang harrastajalta, että tää '75 mustang ei taida olla kauheen yleinen suomessa. Sanoin että joo ei ole, sikshän mä sen entisöinkin... ja näitä riittää. millon nova, maverick, dart...

  Hornassa on AMCn oma kasikone (304cid) ja on muuten uskomatonta miten harva tietää että tollasia on ees ollut. Kyljissä on 304cid merkit, ilmanputsarissa 304 Typhoon ja rekisteriotteessa 4.97l (sitäkin on joutunut näyttämään) ja yhä vieläkin väki tulee väittämään konetta oldsin 350ksi tai dodgen 318ksi tai vaikkapa yliporatuksi pontiakin koneeksi(?).

  Tämän jälkeen kun menee ilmaisemaan, että onhan noita muitakin täysin omia veekaseja Ramblerilla & AMC:lla, kuten vanhemmat 287/327 tai uudemmat 290/304/343/360/390/401 niin voihan tota arvailla millaset selityksen seuraa. tää on letukan ja toi on moparin kun taas toi on fordin ja toi buickin ja toikin on oldsin kun siihen on...

  niin ja sitten vielä se neloskonekysely. onhan se pakko myöntää kun kyseessä on pikkujenkki kasilla niin euroharrastajien on vaikea hahmottaa tilannetta, mutta kun jenkkiharrastajat tulevat informoimaan ettei näitä tehty kun neloskoneella (vai oliko kans kutosella?) niin mitäs siihen sit sanois (AMC ei edes koskaan tarjonnut Hornaan neloskonetta). Ehkä toi on sit uudemman näkönen kun on.

  niin ja sit tietty se, että eihän tää ole ees jenkki (kun kerran ei ole bigthreetuote). Tähän tosin yleensä riittää AMC lyhenteen selvennys. American Motors Corporation. Hitaampikin jätkä tajuu yleensä ton jälkeen asian laidan.

  mulla kyllä ehottomasti yleisin kysymys on 'miks sää oot siihe maalannu ranskan lipun?' tai nää nasevat 'loppuks maali kesken' (Hornassa on AMCn orkkis maalausteema trans-am & nascar red-white-blue)

  on se komiaa että tollanen miina herättää noin paljon keskustelua. heh heh. <grin>
   
 15. Vilkuna

  Vilkuna Gearhead

  Käytiin tossa pyhien aikana 1purehellin kanssa Nivala-Jyväskylä-Tampere-Ylöjärvi-Seinäjoki-Lapua-Nivala kierros Pontiacilla Kilometrejä kertyi 930 ja hubaa oli.

  Tässä yleisimmät kysymykset reissun jälkeen oli:

  Paljonko hörppäs sadalla?

  -13 litraa

  Miten viitsittä lähtee, eihän jenkissä oo ajo-ominaisuuksiakaan?

  -No se on aivan miten siihen asennoituu. En tiedä muista, mutta meillä oli kivaa...
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vuonna -93 erään rautakaupan parkkipaikalla isäukko nojaili mustaan -59 rakettilamppu Caddyyn ja poltteli tupakkia kun auton kuski oli käymässä kyseisessä kaupassa. No, siihen parkkipaikalle tuli joku viiskymppinen "hieno" naisihminen, joka totesi: "Onpas upea auto! "
  Siihen isäukko totesi tylysti että: "Joo,tää on viis´ysi, silloin tytöt oli nuoria ja nättejä . . . "
  No, täti otti ja lähti, sekä mulkaisi pahasti !!
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Intissä olessani Säkylässä -95 oltiin perjantai-iltapäivänä pelaamassa kentällä jalkapalloa Sotkun takana ja VLV:n aika lähestyi.Meidän komppanian vänskä komensi kaikki miehet riviin ja käski ajella rauhallisesti kotimatkalla.
  Totesi että yksi komppanian jääkäreistä oli edellisenä viikonloppuna ajanut 60-luvun Cadillacilla kovaa vauhtia hänen pienen punaisen Hitlerwagenin ohi vaikka mittari näytti siinä reilua satasta.
  Tähen kyseinen Caddy-mies totesi: "Joo,herra vänrikki,mutta mulla onkin mailimittari joka näytti sataa mailia silloin . . ."
   
 18. Sumu

  Sumu Gearhead

  Paljonko menee bensaa?
  -no kaikki mitä tankkiin laittaa... Siinä yleensä loppuu ne kyselyt,mutta jos jatkuu niin sanon vaan että en mä sitä bensankulutuksen takia ostanutkaan... vastauksena yleensä aijaa...
  JA jos vielä tivaa niin keron että mantiellä sellaset 10l sadalla jos rauhassa ajaa. Siihen sitten ei varmasti! Vastaan , lyödäänkö vetoa! -hiljenee...

  Kerran kun lähdettiin kaverin kanssa Vaasan jäähallilta Sportin matsista niin pari muijaa fillaroi siinä vieressä ruuhkassa eikä voinut olla kuulematta kun tytöt lähes huusivat: Kato mikä Auto!! Mahtava! Kyllä meikäläistä jotenkin nauratti! tuli ns. hyvä olo!
   
 19. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  Silloin tällöin on mukava saada ihailijoitakin tuolla liikenteessä. Viime viikolla pysäköidessäni Blazeria kadun varteen käveli samaan aikaan yks arviolta 4 v. pikkukaveri siinä kohdalla jalkakäytävällä ja alkoi repiä mummoaan kädestä, osoitteli mun autoa ja huusi että "Kato, mummo, kato! KATO!!!" Kaveri veti väkisin mummonsa siihen auton viereen ja ihmetteli silmät pyöreinä että "onks toi vähän hieno" ja "onks tos vähän isot pyörät" jne.
  Seurailin vielä huvittuneena että kun ne sitten jatkoivat matkaa niin mummo suunnilleen hinasi sitä pikkumiestä joka tuijotti vielä mennessään koko kadunpätkän ajan taaksepäin sitä Blazeria. Siinä oli takuulla tuleva harrastaja :grin:
   
 20. Jupe

  Jupe Gearhead

  No joo, tää on taas tällainen...

  Olin tuossa pari kesää sitten kaupassa piipahtamassa ja kaveri oli sillä aikaa ajanut vettensä meikäläisen skylarkin viereen. Siellähän tuo sitten odotteli meikäläisen saapumista. No saavuin sitten ja jäin nojaileen autoni kupeeseen, apukuskin puolelle ettei tarvinnut huudella auton yli.

  Yhtä äkkiä alkaa jumalaton vatkaaminen, keinunta, hyppy ja hötky. No meikäläinenhän pomppaa ympäri että mitä hele***ä nyt tapahtuu?? Enpä ollut tullessa huomannut että sellainen puolen kymmenen spurgun lauma parveili siellä parkkiksen reunamilla ja yksi jäsenhän se sieltä oli saapunut testaamaan Buickin jousitusta...

  Ja sitten se alkoi: Joo, tää on muuten Buick..! Ja toi on Chevy..! Vittu nää on hyviä..! Noi on paskoja..! Noihan on lasikuituakin, eihän noilla mitään tee...! Noi on vaan munanjatkoja..! Mut nää on hyviä, näissä on veekasit..!

  Hoh hoijaa, kaveri selkeästi tunnisti pelit ja vehkeet mutta kyllä silti tuli jotenkin "vaivaantunut olo...". Häivyttiin sitten paikalta ja jatkettiin turisemista muualla...
   

Kerro tästä muillekin!