Kompuralla paine 8bar, paineensäätimellä 6bar..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja MopoCross, 15.11.2020.

 1. MopoCross

  MopoCross 1st gear

  Näyttääkö kompuran oma painekytkimessä kiinni oleva mittari väärin kun painekytkimeltä lähtee 5m 1/2 letku paineensäätimelle jossa painetta enää vajaa 7bar? Kokeiltu muutamaa eri säädintä. Vai ahdistaako painekytkin jostain syystä

  Painekytkin Bilteman halpis jossa lähdöt 1/4 tuumaa. Olen myös kytkemässä kahta kompuraa yhteen, paras tapa olisi varmaan suoraan tankista eikä tuosta painekytkimen 1/4 lähdöstä? Ja tankista myös säätimelle?
   
  Muokattu: 15.11.2020
 2. Kauko

  Kauko Gearhead

 3. TimoN

  TimoN 3rd gear

  Silloin, kun tilanne on ns. staattinen, eli mikään laite ei ilmaa kuluta letkun päästä, niin väittäisin, että kyllä niissä sama painelukema pitäisi olla. Olettaen tietysti, että se pienempää lukemaa näyttävä painesäädin on täysin auki, tai mikä nyt on oikea nimitys sille, että se on ruuvattu asentoon, jossa se ei rajoita painetta. Mitä jos se kompuran mittari valehtelee ja näyttää liian isoa lukemaa? Painehäviöitä totta kai tulee, mutta ne näkyvät silloin, kun ilma liikkuu.

  Kävin äsken vilkaisemassa omaa setuppia, ja kyllä siellä neljä mittaria näyttää samaa lukemaa, kun painesäätimet on täysin pohjaan ruuvattu.

  Mulla on niin, että:
  - kaksi kompuraa yhdessä, letku suoraan säiliöiden välissä
  - Isommasta kompurasta lähtee parin metrin letku erilliseen painesäätimeen, jossa myös vedenerotin. Tässä kompurassa kiinteästi on myös painesäädin (eli kompurassa vierekkäin kaksi mittaria) ja se säädin on ruuvattu pohjaan.
  - Pienemmästä kompurasta otan ilmaa toiseen huonetilaan. Siinä vastaavasti on kaksi mittaria, mutta pari päivää sitten siitä hajosi se painesäätimen kierre, joten se näyttää nyt nollaa. Pitäis vaihtaa... Ajatuksena tuossa on kuitenkin mulla ollut se, että painetta sinne toiseen huoneeseen saa pudotettua kompuran kyljestä ruuvaamalla ja siihen toiseen tilaan, jossa kompuratkin ovat, saa paineen säädettyä seinällä olevasta säätimestä, jossa siis myös se vedenerotin on samassa.

  Sitten kun kytkee kaksi kompuraa yhteen, olisi hyvä, että se painekatkaisin on molemmissa samalla asetuksella ainakin suunnilleen. Muuten jos kulutus on pienempää suhteessa kompressorin tuottoon, niin aina käynnistyy vain se kompura, joka lähtee käyntiin paineen vähemmästä pudotuksesta.
   
 4. MopoCross

  MopoCross 1st gear

  Samaa mieltä, mielestäni paineiden pitäisi olla samat kun ei ole kulutusta. Kokeilin vielä erillisellä mittarilla varustetulla lisäsäiliöllä ilman paineensäätöä ja siinäkin jäi paineet alemmaksi kuin säiliössä.
  Eli täytyy etsiä ongelmaa kompuran painekytkimeltä. Outoa on se että 8barin turvaventtiili aukeaa jos kytkimen katkaisurajaa nostaa. Jos siis mittari näyttäisi liikaa..
   

Kerro tästä muillekin!