Kone 305 pyörii hitaasti eikä käynnisty?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Aleksandra, 14.3.2014.

  1. Aleksandra

    Aleksandra 3rd gear

    Heippa, kyselisin hiukan että missä mahtaa olla vika kun kone pyörii todella vaikeasti ja hitaasti? Ihan kuin ei jaksaisi pyöriä. Tietenkään se ei myöskään käynnisty kun ei jaksa pyörittää.

    Akku tuntuisi olevan kunnossa kun on ladattu ja toisen auton avulla samalla annettu apuvirtaa. Laturikin näytti että virtaa olisi ollut sama kuin ennenkin eli hyvin. Ei ole vanha akku.

    Vinkkejä saa laittaa ja kysyä saa niin kerron sitten lisää kun en tiedä mitä kaikkea tietoa pitää ilmoittaa :)
     
  2. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Onkos moottorin ja rungon välinen maadoitus kunnossa....Ja onhan Starttimoottori kunnossa,ettei vedä ankkuria käämikenttään,ja täten pyöritä laiskasti.?...Nämä nyt ekana tulis mieleen,kun itse olen autojeni kanssa kokenut molemmat viat :-?
     
  3. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    On sattunu sama,ja toi vetää myös akun aika tehokkaasti tyhjäks.Mittaappa paljonko on startatessa jännite.
     
  4. Aleksandra

    Aleksandra 3rd gear

    Mitenkäs tuo startti tarkastetaan ja sen jännitteen mittaus miten se tehdään?

    Tarkoitatko tuolla maadoituksella sitä mikä tulee akulta runkoon vai onko koneella vielä joku oma maadoitus...jos on niin missähän se mahtaa sijaita noin yleensä? :)

    Kysymykset ovat ehkä jonkun mielestä tyhmiä, mutta naisena ei ihan kaikkea voi tietää :D
     
  5. reynolds

    reynolds 3rd gear

    En tarkoita sitä maadoitusta,joka tulee akulta runkoon (toki sen pitää olla myös kunnossa)...Vaan tarkoitan sellaista maadoitusta,joka on moottorista vedetty auton runkoon (sijainti vaihtelee auto/moottori malleittain),mutta se on helppo vetää vaikka itsekkin jostain sopivasta kohtaa,josta saa kaapelin liitettyä moottorin lohkoon,ja siitä runkopalkkiin 8) ....Testimielessä voi tämän maadoituksen kokeilla esim silleen,että auton apukäynnistys kaapeleista ottaa toisen,ja liittää sen moottoriin,ja toisenpään auton runkoon....Jos startti pyörittää nyt iloisesti,niin silloin vika on siinä huonossa moottorin---ja---korin välisessä maadoituksessa :-?
     
  6. Aleksandra

    Aleksandra 3rd gear

    Okei, kiitoksia kovasti pitääkin heti huomenna katsoa se :D
     
  7. PauliR

    PauliR 3rd gear

    Sen apukäynnistyskaapelin voi laittaa myös suoraan startin kylkeen ja toinen pää akun miinukseen.
    Toki startin shimmaus olis syytä tarkistaa, ettei vaan ala sieltä ahistaa, tossa pikaisesti haettu ohje: http://www.youtube.com/watch?v=QaJ-67YGfg4

    Ja jos se startti ei kaikenlaisten poppakonstienkaan jälkeen toimi, niin mä lähetän pari starttia lisää, kun oletan kyseessä olevan siitä multa ostetusta startista.
     
  8. Aleksandra

    Aleksandra 3rd gear

    Okei, mä tarkastan ja muuten tosiaan on se sama startti :D En huomannut että sä kirjoitit ennen kuin itse siitä mainitsit :D
     
  9. Qjet

    Qjet 1st gear

    Yksi tälläinen kohta on vetää lattakaapeli moottorin kiinnikkeestä (jossa joskus jopa valmis reikä pultille)moottorin kumityynyn "yli" kumityynyn rungon ja auton rungon väliseen pulttiin. Tietty puhdistaen kosketuspinnat ensin hyvin. Tuo on sellainen paikka, jossa moottori ei tee edes "ryntäytettäessä" niin suurta liikettä, että kaapeli katkeaa. Ilman moottorin ja rungon välistä maakaapelia "maatto" etsii tietänsä vekkulista paikoista.
     
  10. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Komppaan edellisiä maadoitukset kuntoon. Tahtovat GM-vehkeissä hapantua salakavalasti, päälle näyttää hyvältä mutta kun nykäsee kaapelia, katkeaa ja jää käteen.
     

Kerro tästä muillekin!