Koneistetun pinnan suojaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja manuel, 22.12.2021.

 1. manuel

  manuel Gearhead

  Hei tietäjät. Mikähän olisi paras suoja-aine koneistetun valuraudan ruosteensuojaukseen. Projektin kasaus venyy...
   
 2. Aseöljy vaikka spray pullosta.
   
 3. manuel

  manuel Gearhead

  Toihan kuulostaa hyvältä aineelta. Ihmeellistä jos ei tarvitsisi poistaa. Tarkoittaa varmaan yleisesti, ei tiivistepintoja. Paras kuitenkin brake cleanerilla putsata varmaan ennen kasausvaihdetta?
   
  Muokattu: 22.12.2021
 4. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Ei tarvitse poistaa tarkoittanee enemmänkin pääasiallista käyttötarkoitusta, mikä lienee työkoneet jne., kuin meidän juttuja.
   
 5. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Jos tulkitsen oikein käyttöturvallisuustiedotetta, niin aine on suurinpiirtein bensaa ja mineraaliöljyä. Bensa haihtunee pois, ja mineraaliöljy jää pinnalle. Haittaako pikku öljy tiivistepinnoilla, ainakin jos liimalla laittaa tiivisteet.
   
 6. sbm396

  sbm396 Gearhead

  Jos lämpimässä tilassa säilyttää riittää WD40 tai ohut öljykerros. Kylmässä jos säilöö pitempään niin pitää olla jäykempää ainetta joka jättää jonkunlaisen kerroksen
   
 7. CevyAntti

  CevyAntti 1st gear

  Pesisin kyllä pois jos laittasin jotain liimaa.
   
 8. Selli

  Selli Gearhead

  Ite olen töissä käyttänyt johde ja muiden paljaiden pintojen suojaukseen Tectyl 506.
  Jättää vahamaisen pinnan ja lähtee vielä bräkkärillä irtikin. Kaikki omat nokka-akselit ja sellaiset varastoitavat osani olen tuolla sumutellu. Löytyy aerosolinakin.
  https://www.minimani.fi/tectyl-multipurpose-506-suoja-aine-5-l.html
   

Kerro tästä muillekin!