Konttorisuosituksia pääkaupunkiseudulla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tug3, 13.3.2005.

  1. tug3

    tug3 Gearhead

    On varmaan kysytty aiemminkin, mutta en tosta hakusella löytänyt...

    Eli josko olis suosittaa jotain täyspäistä katsastuskonttoria järkevän ajomatkan päässä Helsinskistä. Tarttis saada ruttutukusta hommattu auto leimaan. Rungollinen ja jäykkäakselinen peli ja niitti osunut nurkkaan, rungon ohi. Runko on omien mittausten mukaan suora, mutta sitähän ei kaikki konttorit usko.

    Nyt pitäis löytää konttori, joka tajuaa että nelipyöräsuuntaus riittää. Ei kiinnostais maksaa 500e turhasta runkomittauksesta.

    Jos on hyviä kokemuksia täyspäisistä katsastusinsseistä, niin heittäkääpä kommenttia...
     
  2. kartsa

    kartsa 1st gear

    8) mites toi konalankuja 2 katsastusasema,siellä tuntuu olevan asiantuntevaa porukkaa,mitä olen vuosikatsastuksia tehnyt. 8)
     
  3. MustangSally

    MustangSally Gearhead

    Mä olen ainakin saanut tattarisuolla ruttutukun autot läpi ongelmitta.
     
  4. lahelated

    lahelated 3rd gear

    Aleksis Kivenkadun katsastusasemalla on yks vanhempi kaveri katsastusmiehenä, joka ymmärtää amerikkalaisten päälle, sillä itellään on kuulemma ollu vuosia jo '70 Olds 442, kaks edellistä leimaa on Galaxie siltä saanu....
     
  5. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    "Varmaa" katsastuskonttoria ei olekaan,sen paremmin kuin inssiäkään,mutta paikoilla on selvästikin eroa.

    Itse olen aina suosinut virallisia paikkoja ja käyttänyt yleensä aina samaa tuttua paikkaa,jossa kaikki inssit on tuttuja jo entuudestaan.

    Tiedä sitten vaikuttaako mitenkään loppu tulokseen,mutta onpahan ainakin mukavampi kun voi jutella niitä ja näitä inssin kanssa...miten on taloprojekti edistynyt,millon alkaa lomat tai miten meni lomat yms.

    Paljon on kiinni ihan omasta suhtautumisesta,asenteesta,auton todellisesta kunnosta sekä siitä onko esimerkiksi korjannut ne asiat joista edellisellä kerralla selvisi huomautuksella...eli kannattaa katsoa peiliin kun seuraavaksi tulee hylky,sillä inssit tekevät vain työtään.

    Riitely ja suun soitto konttorilla ei varmasti auta omaa sen paremmin kuin muidenkaan harrastajien asiaa,päin vastoin.
     
  6. tug3

    tug3 Gearhead

    Juu, "varmaa" konttoria ei olekaan - ja hyvä niin. Ihan mitä tahansa raatoa ei kadulle pitäisi päästääkään, kyse on kuitenkin meitin kaikkien turvallisuudesta.

    Mutta konttoreilla on eroja. Lähinnä kiinnostaakin se, missä on täysjärkisiä ja ajattelevia inssejä. Sellaisia, jotka tietävät mitä laki milloinkin oikeasti sanoo, eivätkä vedä hatusta mutu-tuntumalta.

    Tässä viimeksi kun sain huomautuksen pari vuotta sitten Chevyn pickupin happiarvoista. Huomautus itse oli aiheellinen ja vikakin löytyi - putki halki. Tosin juuri putken päältä taka-akselin ylityksestä ja vielä pitkittäin, ettei edes nosturilla meinattu löytää halkeamaa. No, eikun uusintanäyttöön.

    Hain uuden putken ("alkuperäisen") ja näyttöön. Täällä vanhanajan inssipelle hylkäsi autoni väittäen kyljestä (renkaan takaa) ulostulevan putken laittomaksi. Ei auttanut selitykset. Putki vaihdettava suoraan!

    Onneksi soitin myyjäliikkeeseen, joka kysyi AKE:lta asiaa. Putki ON laillinen. Kyseinen lakimuutos oli tiedotettu KAIKILLE katsastusasemille lähtevässä tiedotteessa, joka KAIKKIEN inssien PITÄISI lukea. Tämä ilmoitus oli tullut jo pari vuotta aiemmin, eli mistään ihan tuoreesta asiasta ei ollut kyse. Tämä vätysinssi vain ei viitsinyt tehdä työtään, eli lukea tiedotteita ja siten kaveri oli epäpätevä toimimaan inssinä - mutu kun ei riitä! Montakohan hylkyä äijä on laittomasti mutunsa perusteella tämän parin vuoden aikana antanut?

    Eikun takasin konttorille ja lukemaan inssille lakia. Lopulta se suostui (AKElle soitettuaan) poistamaan huomautukset lapusta ja auto meni läpi. (Oli muuten auto muuten priima kunnossa, että vika ei ollut "raadon" ulkonäössä. Ehkä äijä vain oli merkkirasisti?)

    Sanomattakin lienee selvää, etten tämän jälkeen ole A-katsastuksen Helsinki-Itäväylän katsastusasema:lla nenääni näyttänyt!
     
  7. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    jotkut täällä ovat varoitelleet Herttoniemen asemasta.

    Kuulemma yksi nuorehko vaalea inssi on ottanut jenkit silmätikuksi.

    Läpi eivät mene edes täysin kunnossa olevat autot.

    Ei edes 1999 mallinen virheetön Autokeskuksesta ostettu Jeep.
    Poika oli ruvennut väittämään että auto on tuotu ulkomailta koska
    siitä puuttui joku tarra :eek: :eek: :eek:

    Paikalle tuli onneksi ammattitaitoinen katsastaja joka kertoi miten auto katsastetaan.
     
  8. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    "Hyvän" konttorin kehuminen julkisesti ei ole aina hyvä asia. Eräskin tässä ketjussa mainittu konttori ratsattiin AKE:n toimesta tänä talvena ja tähän asti erittäin fiksu ja tervettä järkeä käyttävä katsastusmies miettii tänä päivänä alan vaihtoa... :mad: Asiasta ei viimeisen tiedon mukaan ole tullut vielä päätöksiä suuntaan eikä toiseen mutta aika näyttää.

    Tuon ratsian takana oli ainoastaan se, että ko. konttorilla kävi epätavallisen paljon harrasteajoneuvoja muutoskatsastuksissa ja kanta-ajoneuvotarkastuksissa.
     
  9. makke

    makke 1st gear

Kerro tästä muillekin!