Korin äänieristys?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja pete78, 4.1.2002.

  1. pete78

    pete78 Gearhead

    Pitäis saada sisä-äänet pois tai ainakin vähemmälle metelitasolle.Melkein kaikki äänet tulee putken päistä jotain myös konehuoneesta.Kaikuu aika rajusti hytissä kun kaasuttaa,vois jättää kyllä suosiolla äänet ulkopuolelle, oisko hyviä neuvoja
     
  2. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Hmm.. Kuinka pitkälle olet valmis menemään kabiinin puolella? Jos olet siellä tekemässä hommia, niin maton alle eristystä, tulipeltiin ja ovipahvien taakse. Painoa kertyy tietysti, eli ei paras vaihtoehto kisa-kireeseen, mutta kun tein itse aikoinaan Caminon sisustuksen niin sain lämmön pysymään sisällä ja äänen ulkona aikaisempaa paremmin!

    Yksi avitus voisi olla katsoa uusiksi putkien kiinnitykset. ns. suoraan runkoon laitetut johtavat äänet runkoon ja koriin, kuntaas tuollaisella vaimennus kumilla varustetut kiinnikkeet vähän vaimentavat sitä.

    Jälkimmäinen on enemmänkin arvailua kuin faktaa, mutta tuntui auttavan eräässä swingerissä.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  3. Riku123

    Riku123 1st gear

    Kuulopuheisiin perustuvaa tietoa, mutta hyvin järkeenkäypää... Jos pakoputkiston päät jäävät hitusenkaan korin sisäpuolelle kantautuvat pakoäänet ikävästi kumisten sisään. Varsinkin farmarissa ko. ongelma voi esiintyä helpostikin, onhan farkussa paljon "kaikukoppaa", mutta vaikuttaa varmasti myös sedanissa. Eli pakoputken päät vain helmojen ulkopuolelle, jos eivät jo ole...
     
  4. pete78

    pete78 Gearhead

    Millä materiaalilla eristys olis hyvä tehdä, aika edullinen vois olla koko homma, jos sais vielä ite laitettua ilman suurempia tuskia kun ei ole vielä oikein kertynyt kokemusta auto hommista.Mahdollisimman pitkälle äänet pois.Mulla tulee kummaltakin pakosarjalta oma putki taakse asti ja päät ovat helman ulkopuolella vasemmalla vierekkäin, putkessa tai sarjoissa ei ole vuotoja.Jos on aikaa ja kiinnostusta ni kirjottakaa omista asennuksista ja tiedoista mahdollisimman tarkkaan, pääsis sitten joku päivä tekemään.KIITOS KAIKISTA TIEDOISTA!!!
     
  5. mane

    mane 1st gear

    Bituumimattoa pohjaan ja tulipeltiin, niin alkaa äänet vaimeta, ja massaa reilusti sisälokareihin!
     
  6. OpaS

    OpaS Gearhead

    Enpä usko, että kannattaa panostaa eristykseen konttorin puolella. Tuon ikäisissä Foorteissa on yllättävän hyvä äänieristys jo tehtaan jäljiltä.

    Pakoputkien päät kannattaa tosiaan vetää riittävän pitkälle.

    Pakoputken kiinnitys voi myös sopivasti toteutettuna saada aikaan kuvatunlaisen ilmiön. Itselläni ainakin on vanhakoppaEscortissa sellainen efekti, että tietyillä kierroksilla koppi kumisee <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_evil.gif">llisesti. Tämä johtuu siitä, että pakoputken kannake on takaluukun pohjassa keskellä suoraa peltiä... Kuulee muuten hyvin, milloin ajaa kahdeksaakymppiä...<IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">

    Ai niin mitä sieltä konehuoneesta kuuluu? Huomasinpa joku kerta että V6:ssa vois äänet vaimentua jos vaihtais ehjät keinuvipuakselit... Kuluu meinaan toisinaan öljyn puutteen takia...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: OpaS 2002-01-04 23:31 ]</font>
     
  7. pete78

    pete78 Gearhead

    Konehuoneesta kuuluu ihan normaali hurinat, lähinnä kuskin kohdalta.avoimia läpivientejä ja eihän siinä ole kun peltiä kuskin ja koneen välissä.
     
  8. Riku123

    Riku123 1st gear

    Tuohon pakoputkiasiaan vielä sen verran että... Yksi hyvä tyyli päästä kiinnikkeiden aiheuttamasta melusta on liittää kollektori ja itse pakoputkisto "pehmeällä" letkulla toisiinsa (teräspunos tms.). Tämän jälkeen voi koko pakoputkiston loppuosan vetää kiinteästi koriin kiinni, ilman että koneen värähtelyt ja heilumiset vaikuttavat putkistoon. Olen muutaman tällaisen virityksen nähnyt ja näyttivät toimivan hyvin! Ehkä silti kannattaisi käyttää vielä lisäksi kumikiinnitystä pakoputkessa, ei edes pakokaasujen värähtelyt pääsisi runkoon... :odroll:
     
  9. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Kun en tiedä millainen kollektori kys. autossa on. Mutta: itse olen laittanut KAIKKIIN putkiin jotka olen touhunnut, putken ja pakosarjan laippojen väliin Seal-4-Goodin ns. ikuisen tiivisteen. On hieman paksumpi kuin normaali, mutta myös toimii hieman joustavana ja resonointia vaimentavana.

    Pakoputkenpäistä vielä, että vetämällä ne "uols" auton alta saat takapään meteliä alennettua, myös (uskomatonta mutta totta) sekin auttaa, että putkien päät ovat taivutettu alaspäin. En uskalla luvata suurta muutosta, mutta omassa Camarossani muuttui ääni ainakin korvaystävällisemmäksi.. Aiemmin oli suora pää joka päättyi vähän puskurin sisäpuolelle.

    Itse olen eristyksessä käyttänyt kaikkien rakastaman Bilteman eristys-mattoja! Toimivia ja edullisia vaikka painoa varmaan on tuplasti verrattuna johonkin "merkki-tuotteeseen". Jos haluaa päästä vähällä eristyksellä, voisi mielestäni laittaa mattoa vain tulipellin taakse, lattiaan ja kabiinin takaosaan. Yleensä takapenkin ja -paksin välissä ei ole kuin joko ilmaa tai ns. ristikko. Tuota ei tietenkään kannata kokonaan tukkia, mutta vähän eristettä laittamallakin saa jo ihmeitä aikaan.

    Itse nautin hiljaisesta ja rauhallisesta kyydistä.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  10. pete78

    pete78 Gearhead

    Mulla tulee putken päät suorana about 5cm helman ulkopuolelle.Tuli tuossa mieleen että pitääkin kattoo ottaako vaimentimet miten pohjaan kiinni, arvelin että voiskohan takapaksi toimia jonkunlaisena kaikukoppana joka resonois hyttiin.
     
  11. kallioj

    kallioj 1st gear

    Jos hiljaista haluaa, niin ei pidä unohtaa katon vaimennusta. Laaja, "löysä" peltipinta heijastaa tehokkaasti ääntä. Bitumimatto on käypää vaimennusainetta, mutta jos haluaa välttää painoa, niin autohifiliikkeistä saa ruiskutettavia (vesiohenteisia) vaimennusmassoja, aika hintavia tosin. Helmamassakin varmasti vaikuttaa, mutta haiskahtaa aikansa kuivuessaan.
     
  12. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Autotarvikeliikkeistä löytyy juuri äänieristykseen tarkoitettua tavaraa (raskasmattoa?). Sitä kun tyrkkää sisäpuolen peltejä vasten, niin eiköhän pahimmat ryskeet häviä. Myös konepellin sisäpintaan kannattaa laittaa vuorostaan siihen tarkoitettua evästä ja tottakai kaikki läpiviennit kannattaa tiivistää. Konehuoneessa yksi yllättävän kova äänilähde on ilmanputsari. Tarvikemallinen, avoin putsari päästää lävitseen melkoiset örinät, kun ajaa oikea jalka suorana. Paremmin koteloitu/alkuperäinen putsari vaimentaa imuäänet melkolailla tehokkaasti.
     

Kerro tästä muillekin!